نشریۀ یو اس نیوز
نشریۀ یو اس نیوز با اشاره به تصمیم اخیر کمیته بین المللی المپیک (آی او سی) مینویسد که این کمیته روز سهشنبه به طالبان در افغانستان هشدار داد که اجازه دسترسی ایمن به ورزش را برای زنان و دختران جوان بدهند و این یک شرط نمایندگی از افغانستان در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ در پاریس است.
در ادامه مطلب میخوانیم که ورزش زنان در افغانستان از زمانی که طالبان در اگست ۲۰۲۱ میلادی قدرت را دوباره به دست گرفتند، سرکوب شده است.
یو اس نیوز مینویسد که بورد اجرایی کمیته بینالمللی المپیک نگرانی جدی خود را در مورد محدودیتهای وضع شده بر زنان افغان ابراز کرده و آنرا به شدت محکوم کرده است.
نشریه از قول این بورد مینویسد که نمایندگی افغانستان باید شامل ورزشکاران زن نیز باشد که در داخل و یا خارج از افغانستان زندگی میکنند و همچنین زنان باید در حکومت و سایر نهادها مشارکت داشته باشند.
دیدبان حقوق بشر نیز از کمیته بینالمللی المپیک خواسته تا فعالیتهای ورزشی در افغانستان را تا زمانی که زنان و دختران افغان حق شرکت در ورزش را نداشته باشند، متوقف کند.
نشریه نیوزمکس
نشریه نیوزمکس (NewsMax) به چگونگی روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان توجه کرده مینویسد که جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان ایالات متحدۀ امریکا قصد دارند که در ماه آینده در مورد چگونگی عملکرد ادارۀ جوبایدن رئیس جمهور امریکا در روند خروج از افغانستان، تحقیقات را آغاز کنند.
به نوشتۀ نشریه، جیمز کامر عضو ارشد کمیته نظارت در مجلس نمایندگان، رسماً از تعدادی از نهادها در مورد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان اطلاعات و اسناد لازم را مطالبه کرده است.
در ادامۀ میخوانیم که جمهوری خواهان میخواهند در مورد اینکه چرا پشتیبانی هوایی قبل از تخلیه همه شهروندان امریکایی از افغانستان قطع شد، اطلاعات حاصل کنند.
نشریه ایسترن آی
نشریه ایسترن آی با اشاره به اسکان افغانها در بریتانیا مینویسد، از زمانیکه طالبان در ماه اگست سال گذشته قدرت را دوباره در افغانستان در دست گرفتند، تنها چهار افغان به طور کامل در بریتانیا مستقر شده اند.
به نوشتۀ ایسترن آی، این تعداد نشان میدهد که برنامه اسکان افغانها در بریتانیا در کار خود عقب مانده، در حالیکه بریتانیا به شمول ۵۰۰۰ تن در پنج سال اول، در مجموع پلان اسکان ۲۰ هزار افغان، را داشت.
ایسترن آی بر اساس گزارش روزنامه ایندیپندنت مینویسد که حدود ۶۳۱۴ پناهجوی افغان در حال حاضر در بریتانیا هستند و اجازۀ اقامت برای مدت نامعلوم را دریافت کرده اند و برای ۶۰۰۰ افغان دیگر که با نیروهای بریتانیایی کار کرده اند و خانوادههای آنها، ویزه داده شده است.
ایسترن آی به گزارش سازمان ملل متحد نیز اشاره کرده که از خروج نیروهای غربی از افغانستان در ماه اگست سال گذشته تاکنون، حداقل ۱۶۰ تن در نتیجۀ حملات انتقام جویانه در افغانستان کشته شده اند.
پر خوانندهترینها
۱