افغانستان
طالبان ۱۶ تن را در هلمند دره زدند

مقامات طالبان ۱۶ تن را در ولایت هلمند در محضر عام دره زدند.
ستره محکمه طالبان در اعلامیهای این افراد را به داشتن روابط نامشروع، دزدی، لواطت و سایر جرایم متهم کرده است.
طالبان در چند ماه گذشته صدها متهم را در محضر عام مجازات کرده اند.
بسیاری از سازمانهای حقوق بشر از حرکت طالبان انتقاد کرده و گفتهاند که متهمان اغلباً بدون دسترسی به عدالت محاکمه شده و به طور خودسرانه به مجازاتهای مختلف محکوم میشوند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
بیش از صد مهاجر افغان پس از رهایی از زندانهای پاکستان به کشور برگشتند

وزارت مهاجرین و عودتکنندگان حکومت طالبان میگوید که ۱۱۹ مهاجر افغان که در زندانهای پاکستان زندانی بودند، پس از رهایی روز دوشنبه، ۲۲ ثور به افغانستان برگشتند.
بر اساس اعلامیهای که این وزارت روز سهشنبه، ۲۳ ثور نشر کرده، این مهاجرین از یک روز تا پنج در مناطق مختلف پاکستان زندانی بودند و از طریق گذرگاه سپینبولدک ولایت کندها به کشور برگشت کردند.ای
حکومت پاکستان اخیراً روند بازداشت مهاجرین فاقد اسناد افغان را شدت بخشیده است.
بر اساس آمار ادارههای ملل متحد، پاکستان تنها در ماه اپریل بیش از ۱۲۰ هزار مهاجر افغان را از این کشور اخراج کرده است.
طالبان از تطبیق جزای تعزیری بالای یک مرد در ولایت بدخشان خبر دادند

ستره محکمۀ حکومت طالبان روز سهشنبه، ۲۳ ثور اعلام کرده است که بر اساس حکم محکمۀ ابتدائیهشان، یک مرد در ولسوالی یفتل پایان ولایت بدخشان به اتهام "لواطت" ۳۹ دره زده شده است.
بر اساس اعلامیۀ این محکمه، این حکم پس از تأیید از سوی ستره محکمه در محضر مسئولان محلی طالبان و مردم عام تطبیق شده است.
مجازات در محضر عام از سوی طالبان بارها با واکنشهای سازمانهای بینالمللی از جمله ملل متحد مواجه شده و این سازمانها این روند را نقض حقوق بشری افراد متهم دانسته اند.
اما مقامهای طالبان همواره مجازات در محضر عام را اجرای شریعت اسلام عنوان کرده و بر ادامۀ آن تأکید کرده اند.
اوچا: به دلیل کمبود شدید بودجه، اولویتهای کمکرسانی این اداره در افغانستان تغییر کرده است

دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا) روز سهشنبه، ۲۳ ثور در صفحۀ ایکس خود با نگرانی از کمبود بودجه برای کمکرسانی در افغانستان گفته است که در حال حاضر تنها ۱۲.۵ میلیون جمعیت افغانستان در اولویت کمکرسانی این اداره قرار دارد.
پیش از این، این اداره گفته بود که ۱۶.۸ میلیون نیازمند در افغانستان تحت پوشش کمکهای بشردوستانه قرار خواهند گرفت.
اوچا میگوید که شمار افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه در افغانستان در سال جاری میلادی به ۲۲.۹ میلیون نفر میرسد.
بر اساس اطلاعات این ادارۀ ملل متحد، در حال حاضر برای رسیدگی به ۱۲.۵ میلیون نیازمند در افغانستان به ۱.۶۲ میلیارد دالر نیاز است.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، بحران اقتصادی و بیکاری در این کشور شدیدتر شده و در کنار آن پیامدهای تغییرات اقلیمی از جمله خشکسالی و سیلابها به شمار نیازمندان در افغانستان افزوده است.
هشدار از احتمال باران شدید و سیلاب در بدخشان ، نورستان و کنر

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان هشدار داده که بدخشان ، نورستان و کنر امروز سه شنبه (۲۳ثور)گواه باران شدید ، رعد و برق و سیلاب های آنی خواهند بود.
این ریاست در خبرنامه ای روز دوشنبه گفت که مقدار باران در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۲۰ میلیمتر پیشبینی شده است.
در ادامه گفته شده که در ولایت های غربی ، جنوبی و مرکزی احتمال باد های نسبتاً شدید وجود دارد که سرعت آن در نقاط مختلف بین ۵۰ تا ۷۰ کیلومتر در ساعت خواهد بود.
پیش از این ، احتمال باران و سیلاب روز دوشنبه در۱۷ ولایت پیشبینی شده بود.
این در حالی است که ادارۀ هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد گفته است که میزان بارندگی در افغانستان کمتر از حد متوسط است.
به گفتۀ این اداره ، خشکسالی در برخی از ولایت ها از جمله فاریاب به نگرانی جدی مبدل شده.
نشست مقامات طالبان و پاکستان در تورخم

مقام های طالبان و پاکستان نشستی را روز دوشنبه (۲۲ثور) در تورخم برگزار کردند. محمد صادق نمایندۀ ویژۀ پاکستان برای افغانستان در پستی در شبکۀ ایکس از اشتراکش در این نشست خبر داده ؛ اما در بارۀ گفتگوهای دوطرف چیزی نگفته است.
آنسو ،عبدالجبار حکمت کمیسار طالبان در تورخم می گوید که هدف از نشست حل مشکلات موجود و افزایش تسهیلات برای مردم بود.
به گزارش خبرگزاری باختر در کنترل طالبان ، حکمت گفته است که در این نشست روی گسترش تجارت،رفع موانع در رفتوآمد مریضان و برخورد درست با مهاجرین بحث شد.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در نزدیک به چهارسال گذشته ، نیروهای مرزی طالبان و پاکستان چندین بار در تورخم با هم درگیر شده اند.
این درگیری ها گاهی باعث بسته شدن گذرگاه تورخم شده بود.
کهنه سربازان بریتانیایی مدعی شدند که همکارانشان در افغانستان و عراق به غیرنظامیان شلیک کردهاند

کهنهسربازان نیروهای ویژه بریتانیا در برنامه پانورامای بیبیسی مدعی شدهاند که برخی از همرزمانشان که دارای رفتارهای «روانپریشانه» بودند، غیرنظامیان غیرمسلح و خوابیده را در افغانستان و عراق به قتل میرساندند.
به گزارش خبرگزاری دیپیای آلمان، اعضای پیشین نیروهای ویژه بریتانیا در گفتگو با این برنامه بیبیسی از احتمال جنایتهای جنگی سخن گفتهاند.
طبق قوانین بینالمللی، نیروهای نظامی اجازه کشتن زندانیان جنگی یا غیرنظامیان غیرمسلح را ندارند.
ادعاهای مطرحشده، دورهای بیش از یک دهه را دربر میگیرد.
در این حال، ریچارد بنیت گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان روز دوشنبه ۲۲ ثور در واکنش به یک گزارش تازه بیبیسی در مورد اتهامات جنایات جنگی در افغانستان خواستار «پاسخگویی و تحقق عدالت برای قربانیان و خانوادههای آنان» شده است.
وزارت دفاع بریتانیا در پاسخ به این گزارش گفته است که «بهطور کامل متعهد» به همکاری با کمیسیون تحقیق جاری است و از هر کسی که اطلاعات مرتبطی دارد خواسته که جلو بیاید.
این وزارت همچنین گفت که «اظهارنظر درباره ادعاهایی که در این تحقیق بررسی میشود، برای وزارت دفاع مناسب نیست.»
کمیسیون تحقیق در این باره از تمامی افرادی که اطلاعات مرتبطی دارند خواسته است که برای روشن شدن حقیقت، به این روند بپیوندند.
۵ ورزشکار از افغانستان در جام قهرمانی مشتزنی در سریلانکا رقابت میکنند

یک تیم هفت نفری فدراسیون مشتزنی افغانستان برای اشتراک در جام قهرمانی مشتزنی آسیا روز یکشنبه ( ۲۱ثور و ۱۱ می) عازم سریلانکا شد.
فدراسیون ملی مشت زنی افغانستان در فیسبوکش نوشته است که این تیم شامل پنج ورزشکار و دو مربی است.
فردوس نجیبی، مجتبی شریفی، عبدالله قیومی، عمان هوتک و مبصر قاطع در سه ردۀ وزنی در این جام به رقابت می پردازند.
رقابت های مشت زنی آسیا با حضور صد ها ورزشکار از ۲۵ کشور روز شنبه به میزبانی سریلانکا در شهر کولمبو پایتخت این کشور آغاز شد و تا ۲۴ ماه می ادامه می یابد.
هشدار از احتمال بارندگی و سیلاب در ۱۷ ولایت افغانستان

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت هوانوردی طالبان می گوید که امروز دوشنبه (۲۲ ثور) در۱۷ ولایت افغانستان احتمال باران و جاری شدن سیلاب وجود دارد.
این ریاست در خبرنامه ای روز یکشنبه گفت که بدخشان، تخار، نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، کابل، پکتیا، خوست، لوگر، پنجشیر، کاپیسا، پروان، بغلان، بامیان، غزنی و میدان وردک امروز شاهد باران شدید ، رعد و برق و سیلاب های آنی خواهند بود.
در ادامه آمده است که مقدار بارندگی در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۳۰ میلیمتر پیشبینی شده.
بر اساس خبرنامه ، در ولایت های غربی ، جنوبی ، جنوبشرقی ، شرقی و مرکزی احتمال باد های شدید وجود دارد که سرعت آن ۵۰ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت خواهد بود.
برخی از ولایت ها از جمله ننگرهار هفتۀ گذشته نیز شاهد تندباد بودند که تلفات و خسارات به دنبال داشت.
تندباد در ننگرهار جان یک تن را گرفت و ۳۲ تن دیگر را زخمی کرد.
به گفتۀ مسئولان محلی طالبان در ننگرهار، در نتیجۀ طوفان دو پایۀ شبکۀ مخابراتی و دهها درخت به زمین افتادند و به پنلهای برق خورشیدی (سولر) نیز آسیب رسید.
سراجالدین حقانی سرپرست وزارت داخله طالبان با نماینده گان چین و پاکستان دیدار کرد

سراجالدین حقانی سرپرست وزارت داخلۀ طالبان در دیدار با نمایند گان ویژۀ چین و پاکستان در امور افغانستان بر گسترش روابط میان طالبان و کشورهای منطقه تأکید کرده است.
عبدالمتین قانع سخنگوی این وزارت در شبکۀ ایکس روز یکشنبه (۲۱ ثور) نوشت که آقای حقانی در دیدار با یوشیاویونگ و محمد صادق گفت که از نظر طالبان رشد اقتصادی، سیاسی و منطقهای براساس «تفاهم و احترام متقابل» به دست میآید.
در ادامه آمده که نمایندگان چین و پاکستان در زمینۀ همسایگی خوب با افغانستان و تقویت روابط بر اساس تعامل متقابل بار دیگر تعهد سپردند.
اسلام آباد و بیجینگ در مورد این دیدار هنوز چیزی نگفته اند.
نمایندۀ ویژۀ پاکستان برای افغانستان روز جمعه به کابل رسید.
او در پستی در شبکۀ ایکس گفته بود که در جریان این سفر، دیدارهای مهمی با مقامهای طالبان انجام خواهد داد.
نماینده ویژه چین از سرپرست وزارت خارجه طالبان دعوت کرد به بیجینگ سفر کند

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان و یوشیاویونگ نماینده ویژۀ چین برای افغانستان در کابل در مورد گسترش روابط سیاسی و همکاریهای اقتصادی گفتوگو کردند.
حافظ ضیا احمد تکل رئیس روابط عامۀ وزارت خارجه طالبان در شبکۀ ایکس امروز یکشنبه (۲۱ثور) نوشت که نماینده ویژۀ چین در این دیدار از آقای متقی دعوت کرد تا در اواخر ماه جاری میلادی در یک سفر رسمی از بیجینگ دیدن کند.
چین از معدود کشور هایی است که با طالبان تعامل و روابط نزدیک دارد.
چین در ماه دلو سال ۱۴۰۲ بلال کریمی را به عنوان سفیر طالبان در بیجینگ پذیرفت ؛ اما حکومت طالبان توسط هیچ کشوری هنوز به رسمیت شناخته نشده است.
رعایت حقوق بشری از جمله حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت همه شمول توسط طالبان در افغانستان از شرط های عمدۀ جامعۀ جهانی برای به رسمیت شناسی حکومت این گروه پنداشته می شود.