افغانستان
سومین بسته چهل میلیون دالری کمکهای جامعه جهانی به کابل رسید

بانک مرکزی افغانستان تحت مدیریت طالبان امروز از رسیدن ۴۰ میلیون دالر دیگر از کمکهای جامعه جهانی به افغانستان خبر داده است.
این بانک در صفحه توییترش امروز دوشنبه نوشته است که بسته دیگری از کمکهای بشردوستانه به افغانستان به ارزش ۴۰ میلیون دالر امریکایی رسید و به یکی از بانک تجارتی تحویل داده شد.
بانک مرکزی افغانستان از کمکهای جامعه جهانی قدردانی نموده و از جامعه جهانی میخواهد که کمکهای خود را از طریق سکتور بانکی انجام دهد.
این بانک نوشته که بر این باور است که کمکرسانی از طریق سکتور بانکی باعث ایجاد سهولتها برای مردم و ایجاد شفافیت در این زمینه میشود.
این سومین بسته ۴۰ میلیون دالری کمکهای جامعه جهانی است که در یک هفته به افغانستان میرسد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
زلزلهٔ شدید بخش های وسیعی از افغانستان و پاکستان را تکان داد

زلزلهٔ شدید بخش های وسیعی از افغانستان و قسمت های از پاکستان را تکان داده است.
بر اساس گزارش ها٬ تکان های شدید زلزله در کابل٬ مزار شریف و بخش های دیگر از شمال افغانستان احساس شده است.
در همین حال گزارش های وجود دارد که تکان های زلزله در بخش های شمالی پاکستان نیز احساس شده است.
از هند نیز گزارش رسیده است که تکان های زلزله در دهلی نیز محسوس بوده است.
تاکنون از تلفات و خسارات ناشی از زلزله گزارشی در دست نیست.
در کابل و شهر مزارشریف برخی از مردم از بیم تکان های بعدی زلزله از خانه های خود بیرون شده ولحظات طولانی در بیرون منتظر ماندند.
رادیو آزادی شما را در جریان خبر های تازه از رویداد زلزله در افغانستان و سایر مناطقی که مردم تکان های زلزله را احساس کرده اند٬ قرار خواهد داد.
رئیس جمهور ایالات متحده و سرمنشی سازمان ملل فرا رسیدن نوروز را تبریک گفته اند

امروز آغاز سال ۱۴۰۲ هجری شمسی و نخستین روز نوروز است .
این روز در افغانستان ، ایران ،کشورهای آسیای میانه ، عراق وترکیه تجلیل می شود.
اگرچه حکومت طالبان رخصتی نوروز را لغو کرده ولی گفته که از تجلیل مردم ممانعت نمی کنند. نوروز در سال های گذشته با مراسم شانداری در افغانستان تجلیل میشد.
سرمنشی ملل متحد و رئیس جمهور امریکا نوروز را تبریک گفته اند.
جو بایدن، رئیسجمهور امریکا در توئیتی نوشت از اینکه او و معاونش، کامالا هریس، با همسرانشان، میزبانی مراسم نوروز در کاخ سفید را بر عهده داشتند، به خود میبالد.
سرمنشی ملل متحد انتونیو گوتیرش می گوید نوروز یک فرصتی برای همه است تا زیر رهبری ارزش های صلح ، تفاهم ، وهمبستگی دوباره با طبیعت وصل شوند.
جستن ترودو صدراعظم کانادا نیز با انتشار پیام ویدیویی فرا رسیدن سال نو و نوروز را تبریک گفته است
سازمان صحی جهان برای پروژه های خود در افغانستان به هزینه های بیشتر نیاز دارد

براساس گزارش سازمان صحی جهان WHO، به دلیل کمبود منابع مالی در ماه مارچ این سازمان مجبور شده تا کمک های غذایی خود به افغانستان را کاهش دهد و تنها به حداقل۴ میلیون نفر کمک برساند.
این سازمان امروز در تویترش اعلام کرد که اگر کمک های مالی جدید دریافت نکند، ۹ میلیون نفر در افغانستان در ماۀ آینده از این کمک های بهره نخواهند برد.
سازمان صحی جهان گفته که برای ادامه تلاش های نجات در افغانستان به ۹۳ میلیون دالر نیاز دارد.
این سازمان تاکید کرده که امسال بیش از ۲۸ میلیون نفر در افغانستان به کمک های بشری نیاز دارند.
نماینده ویژه امریکا برای افغانستان: امیدوارم سال جدید شاد و صلح آمیز باشد

توماس ویست نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان، سال نو ۱۴۰۲ را به همه افغانها مبارکباد گفته و سال نو را برای آنها شاد و صلح آمیز آرزو کرده است.
ویست امروز در تویترش نوشته که افغان ها در سال گذشته با مشکلات زیادی رو به رو شدند.
او افزوده که واشنگتن در کنار افغانها باقی می ماند و از تلاش های همه افغانها برای آینده بهتر حمایت خواهد کرد.
نماینده وِیژه امریکا برای افغانستان گفت که بزرگترین امیدواری آنها این است که محدودیت های وضع شده بر دختران و زنان در افغانستان رفع شوند و دختران و زنان بتوانند که به مکتب و کار برگردند.
به گفته ویست مشارکت زنان و دختران در جامعه، آینده روشنی را برای افغانستان رقم خواهد زد.
سال تعلیمی جدید در افغانستان بدون حضور دختران صنوف بالاتر از ششم٬ آغاز شد

سال تعلیمی در مناطق سرد سیر افغانستان امروز درحالی آغاز شد که اکثر شاگردان چون آگهی نداشتند به مکاتب حاضر نشدند و دروازه های مکتب به روی صد ها هزار دختر بالاتر از صنف ششم نیز مسدود مانده است.
چندین نفر از مقامات ومعلمان به خبرگزاری فرانسه گفته اند که وزارت معارف کدام اعلان رسمی برای آغاز سال تعلیمی نو نکرده و صرف یک مکتوبی برای بازگشایی مکاتب صادر کرده است.
افغانستان یگانه کشور جهان است که دختران در آن ازادامه آموزش مراحل متوسط و ثانوی و تحصیلات عالی ممنوع شده اند.
طالبان گفته اند که روی یک طرحی برای آموزش دختران کار می کنند ولی چندین ماه می گذرد که از این طرح خبری نیست.
در سال ۱۴۰۱ بیشتر از ۱۶۵۰۰ تن در افغانستان به اتهام ارتکاب اعمال جنایی بازداشت شدند

وزارت داخله حکومت طالبان به روز دوشنبه خبر داد که در یک سال گذشته بیش از ۱۶۵۰۰ تن به ارتکاب جرم بازداشت شده اند.
عبدالنافی تکور سخنگوی این وزارت به روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت که از میان این افراد ۱۹۰ نفر به اتهام گروگان گیری دستگیر شده اند.
وی همچنین گفت که ۴۴ نفر از چنگ آدم ربایان نجات یافتند و ۱۳ آدم ربا در درگیری های مسلحانه کشته شدند.
جمعیت هلال احمر افغانستان خواهان کمک های جهانی شده است

جمعیت هلال احمر افغانستان تحت کنترل طالبان ، از سازمان های امداد رسان کمک تقاضا کرده است.
مطیع الحق خالص رئیس این اداره به روز دو شنبه در دوحه پایتخت قطر در دیدار با سلطان بن احمد العسیری مدیر پروژه صندوق توسعه یی آنکشور گفت که نهادهای امداد رسان باید با هلال احمر افغانستان در عرصه های گوناگون کمک و همکاری کنند.
آقای خالص همچنان گفت که تعداد کودکان مبتلا به نارسایی(سوراخ قلب) قلبی در افغانستان رو به افزایش بوده و افغانستان به تنهایی قادر به درمان آنها نیست.
در همین حال٬ جمعیت هلال احمر افغانستان می گوید که با همکاری سازمان امداد رسانی «دهکده صلح» جرمنی ۸۹ کودک بیمار به روز سه شنبه برای تداوی به آن کشور فرستاده می شوند.
بر اساسی اعلامیه این اداره ، از جمع ۸۰ کودک، تعدادی از آنها به بیماری شدید عفونت استخوان و شماری هم دچار سوختگی شدید اند.
همزمان، ۵۰ کودک افغان که 6 ماه پیش برای تداوی به جرمنی فرستاده شده بودند، به افغانستان برگشتند.
۴۰ کودک افغان هنوز در جرمنی تحت درمان هستند.
اتاق مشترک تجارت و سرمایه گذاری ایران و افغانستان فعالیت خود را از سر گرفت

خانجان الکوزی، عضو هیئت اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان می گوید که پس از ۱۸ سال، اتاق مشترک تجارت افغانستان و ایران فعالیت خود را از سر گرفت.
آقای الکوزی به روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که با از سرگیری فعالیت این اتاق مشترک، مبادلات تجارتی میان افغانستان و ایران افزایش خواهد یافت.
آقای الکوزی افزود که در حال حاضر تجارت افغانستان و ایران به دو میلیارد دالر در سال می رسد، اما بیشتر این تجارت یک طرفه است.
«سطح تجارت سالانه به دو میلیارد دالر می رسد، ولی در این، سهم افغانستان خیلی ضعیف و اندک است. تقریبا بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون دالر صادرات به آنکشور صورت می گیرد. »
پیش از این، برخی از صنعت گران و مالکان فابریکه ها افغانستان گلایه داشتند که ایران اقلامی را که در این کشور تولید می شود با قیمت ارزان صادر می کند و به همین دلیل فابریکه های افغانستان با رکود مواجه می شوند.
دو کارگر معدن طلا در بدخشان به دریا افتاده و جان دادند

دو کارگر معدن طلا در ولسوالی یفتل بدخشان هنگام عبور از دریا غرق شده،جان باختند.
معزالدین احمدی، رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان به رسانه ها گفت، این دو نفر در حاشیه دریا در نزدیکی منطقه آب سنگ روستای گزنگ یفتل ریگ شویی می کردند.
او گفت که برخی باشندگان بدخشان در کنار دریا های کوکچه و سنگ آب زرشویی می کنند که روزانه حدود ۲۰۰ الی ۴۰۰ افغانی درآمد کسب می کنند.
۱۹۰ زندانی افغان از زندانهای ایالت سند پاکستان رها شدند

وزارت خارجه طالبان از رهایی ۱۹۰ زندانی افغان از زندان های ایالت سند پاکستان خبر داد.
حافظ ضیاء احمد تکل، سخنگوی این وزارت به روز دوشنبه گفت که این افراد در نتیجه تلاش های قنسولگری افغانستان در کراچی و سفارت این کشور در اسلام آباد آزاد و با هزینه حکومت طالبان به افغانستان فرستاده شده اند.
او همچنین گفت که تا کنون ۱۸۹۳ زندانی افغان از زندان های پاکستان رها گردیده اند.