لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۰ حمل ۱۴۰۲ کابل ۰۶:۱۴

جهان

انفجار در یک شرکت در سلوانیا یک کشته و دو زخمی بجا گذاشت

تصویر آرشیف: سلوانیا

پولیس می گوید که در انفجاری در شرکت تولید وسایل آتش بازی در سلوانیا دست کم یک تن امروز جان باخت و دو تن دیگر شدیداً زخمی شدند.

انفجار حوالی ساعت دوازده و نیم پس از چاشت در شهرک ورهینیکا در جنوبغرب پایتخت سولوانیا رخداد.

در ویدیو ها دیده می شود که از محل رویداد دود غلیظ بلند می شود.

علت انفجار هنوز معلوم نشده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

زلنسکی: اگر جهان اقدام قاطعانه‌ انجام دهد، جنگ در اوکراین به زودی پایان می‌یابد

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین

رئیس جمهور اوکراین می‌گوید، اگر جهان اقدام قاطعانه‌ای انجام دهد، جنگ در این کشور می‌تواند به زودی پایان یابد.

ولودیمیر زلنسکی در سخنرانی ویدیویی شب گذشته خود گفت که معتقد است تهاجم روسیه بر اوکراین می‌تواند، زودتر از آنچه برخی فکر می‌کنند، پایان یابد، اما تنها در صورتی که جهان اقدام سریع و قاطعانه‌ای را انجام دهد.

لوی درستیز اوکراین روز گذشته گفت که نیروهای روسی به حملات شدید بر شهر باخموت در شرق اوکراین ادامه می‌دهند، اما نیروهای اوکراینی قاطعانه آنها را متوقف ساخته اند.

تهاجم غیر موجۀ روسیه بر اوکراین که در ۲۴ فبروری سال ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد، هنوز هم ادامه دارد

پاکستان اعلان کرد که در اجلاس سران جهان به رهبری امریکا اشتراک نمی‌کند

بیرق ملی پاکستان

پاکستان اعلان کرد که در اجلاس سران جهان به رهبری امریکا که برای مردمسالاری برگزار می‌شود اشتراک نخواهد کرد.

جو بایدن رئیس جمهور امریکا ۱۲۰ تن از رهبران جهان را به این گردهمایی که امروز و فردا در واشنگتن برگزار می‌شود دعوت کرده است.

حکومت‌های هالند، کوستا ریکا، کوریای جنوبی و زامبیا نیز در میزبانی این گردهمایی اشتراک خواهند داشت.

اعلامیه روز سه‌شنبه وزارت خارجۀ پاکستان از امریکا و دیگر کشورهای میزبان بخاطر دعوت پاکستان به این گردهمایی تشکر کرده گفت که این کشور برای ترویج و تقویت اصول دموکراسی با ایالات متحده و دیگر کشورهای میزبان همکاری دو جانبه خواهد داشت.

سازمان های غیر انتفاعی در جمهوری سرپسکا مکلف به گزارش‌دهی از دارایی های شان شدند

میلوش بوکیلوویچ وزیر عدلیۀ سرپسکا

یک مقام ارشد جمهوری سرپسکا فدراسیون بوسنیا هرزه گوینا می گوید که براساس قانون جدید"اجنت های خارجی"، سازمان های غیرانتفاعی مکلف خواهند بود تا وضعیت مالی شان را به وزارت عدلیه، گزارش دهند.

میلوش بوکیلوویچ(Milos Bukejlovic) وزیر عدلیۀ سرپسکا در یک ویدیو که به روز سه شنبه(۲۸ مارچ) در سایت خبری ماندو(Mondo) نشر شد، گفته است:

«لازم به تذکر است که علاوه بر تفتیش سالانه، این قانون امکان آن را فراهم می سازد تا همۀ اشخاص حقیقی و نهادهای حقوقی در جمهوری سرپسکا، یک فورم درخواست را ارسال کنند و این سازمان ها می توانند، بطور پلان ناشده، تحت بازرسی و تفتیش قرار گیرند."

براساس گزارش ها، در این اواخر فشارها بر سازمان ها و نهادهای غیرانتفاعی که از خارج بودجه دریافت می کنند، در جمهوری سرپسکا فدراسیون بوسنیا هرزه گوینا٬ افزایش یافته است.

بریتانیا و پولند به صورت مشترک برای آواره گان جنگ اوکراین در داخل اوکراین سرپناه می‌سازد

تصویر آرشیف: آواره های جنگ اوکراین

حکومت بریتانیا می گوید که یکجا با پولند برای تامین مسکن برای کسانی که در اثر تهاجم غیر موجۀ روسیه مجبور به ترک خانه‌های شان شده‌اند، دو قریۀ موقت را در غرب و مرکز اوکراین خواهند ساخت.

این دو کشور، متعهد به پرداخت ۱۰ میلیون پوند معادل ۱۲.۳ میلیون دالر هزینۀ اعمار این قریه ها شده اند.

۱۱۸ هزار اوکراینی به حیث بخشی از واکنش بریتانیا به تهاجم روسیه، توسط خانواده های انگلیسی میزبانی شده اند، اما شماری از آنها، یافتن مسکن دایمی را به طور فزاینده دشوار می یابند.

دولت بریتانیا گفته که این قریه ها در"لویو" و "پولتاوا" می تواند بیش از ۷۰۰ تن را در خود جای دهد.

تهاجم غیر موجۀ روسیه بر اوکراین که در ۲۴ فبروری ۲۰۲۲ آغاز شد، میلیون ها اوکراینی را از مناطق اصلی شان آواره نموده و شماری زیادی را هم به خارج از آن کشور، مهاجر ساخته است.

رافایل گروسی: توافق برای حفاظت از نیروگاه هسته ای زاپروژیا در اوکراین نزدیک است

نیروگاه هسته ای زاپروژیا در اوکراین

رافایل گروسی رئیس اداره بین‌المللی انرژی اتمی می گوید که توافق برای محافظت از دستگاه هسته یی زاپروژیا در اوکراین ممکن است نزدیک باشد.

نیروگاه زاپروژیا که بزرگترین دستگاه هسته‌ای اروپا به حساب می رود در برابر حادثۀ احتمالی فاجعه‌بار ناشی از درگیری‌ها در اوکراین در معرض خطر قرار دارد.

گروسی هشدار داد که تشدید نبرد در شهر زاپاروژیا خطر ها بر این دستگاه هسته یی را افزایش داده است.

رافائل گروسی، این مطلب را یک روز قبل از سفر برای بازدید از این نیروگاه، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری اسوشیتدپرس ابراز کرد.

او افزود که احساس می‌کند وظیفه اش است تا مذاکرات به هدف حفاظت از این نیروگاه را افزایش دهد.

سپاه پاسداران ایران به معترضان در ولایت سیستان و بلوچستان هشدار داد

تصویر آرشیف: اعتراضات مردمی در ایران

یکی ازقوماندانان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به معترضان در ولایت سیستان و بلوچستان نسبت به آنچه او "عبور از خط سرخ » رژیم در راهپیمایی‌های ضد دولتی خواند، هشدار داده است.

راهپیمایی های ضد رژیم مدیتست که هر هفته در روز جمعه برگزار می شود.

خبرگزاری تسنیم از محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران نقل کرده که گفته است، در اعتراض ها در سیستان بلوچستان « بدخواهان و دشمنان" مقصر اند.

او و هشدار داد ه گفت " اگر کسی بخواهد امنیت را از مردم بگیرد با او به شدت برخورد خواهد شد.»

اما پاکپور جزئیات بیشتری در مورد اینکه دقیقا چه چیزی "خط سرخ" برای دولت خواهد بود، ارائه نکرد.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که رهبران مذهبی سیستان و بلوچستان، به ویژه مولوی عبدالحمید، رهبر معنوی جمعیت مسلمانان سنی ایران، از اقدامات دولت، از جمله متفرق کردن خشونت آمیز نمازگزاران و مظاهره چیان در منطقه توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی، شکایت کرده اند.

یک شهروند افغانستان که در پرتگال دو تن را کشت٬ بازداشت گردید

تصویر از محل رویداد خونین حمله به افراد فرقه اسماعیلی در پرتگال

پولیس پرتگال در پایتخت لیزبن یک افغان را به قتل دو زن در مرکز فرقه اسماعیلیه متهم کرد.

اعلامیۀ پولیس گفت هنگامیکه ندای کمک از این مرکز دریافت گردید پولیسان این مهاجر افغان را در حالی دیدند که یک کارد در دست داشت و بعد از اینکه نخواست خود را به پولیس تسلیم کند پولیس مجبور شد که به سوی او تیراندازی کند.

خبر می افزاید که فرد مذکور زخمی شده و به شفاخانه منتقل شده اند.

خوزیه کارنیرو، وزیر داخله به خبرنگاران گفت که دو کارمند این مرکز که یکی آنها معلم ۴۰ ساله و دومی همصنفی ۲۰ سالۀ مهاجم بود در حمله وی کشته و یک تن دیگر به شدت زخمی شده است.

به گفته وزیر داخله فرد مهاجم در وضعیت بدی روانی قرار داشت چون زن وی قبل از رسیدن به پرتگال در یک کمپ مهاجران در یونان فوت کرده بود.

رئیس جمهور چین با ولیعهد عربستان سعودی تلفنی صحبت کرد

تصویر آرشیف: ولیعهد عربستان سعودی و رئیس جمهور چین

رئیس جمهور چین شی جین پینگ با ولیعهد و صدر اعظم عربستان سعودی محمد بن سلمان تلفونی صحبت کرده و در مورد مسايل مختلف از جمله ادامه مذاکرات بین عربستان سعودی و ایران صحبت کردند.

در این مورد خبرگزاری رسمی چین امروز خبر داد.

به گزارش رسانه های دولتی چین، شی به ولیعهد عربستان سعودی گفت که امیدوار است روابط ریاض و تهران بر اساس نتائیج مذاکراتی که بین آنها صورت گرفته بهتر شود.

رهبر چین در این اواخر موفق شد به طور غیر مترقبه بین ایران و عربستان تفاهمی ایجاد کند تا دو کشور رقیب در خاور میانه روابط دیپلوماتیک خود را از سر برقرار کنند.

کارمندان و متقاعدین شهر شوش ایران دست به اعتصاب زدند

تصویر آرشیف: اعتصاب مامورین متقاعد در ایران

کارمندان و متقاعدین در شهر شوش در جنوب -غرب ایران دست به اعتصاب زدند.

آنها به خاطر نورمهای زندگی اعتراض کرده و بر حکومت فشار وارد می کنند تا افزایش در دستمز و پرداخت اجتماعی شان را در سال نو افرایش دهد.

تصاویر ویدیو یی تجمع مردم را در مقابل دفتر حکومت محلی نشان میدهند.

آنها شعار می دادند که «ظلم کافیست! سفره ای ما خالیست».

این اعتصاب پس از چند هفته تظاهرات موسوم به "یکشنبه های اعتراضی" در مقابل ادارات حکومتی شوش، انجام شد.

جاپان کمک ۲۱ ملیون دالری را برای افغانستان اعلان کرد

بیرق ملی جاپان

جاپان، برای تطبیق برنامه های واکسین به زنان و کودکان افغان و همچنان تهیه آب و تصفیهٔ فاضلاب در مکاتب ، بیش از بیست و یک میلیون دالر کمک می کند.

سفارت جاپان در افغانستان به روز دوشنبه در تویتی از این کمک خبر داده و از صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) به خاطر مشارکت قوی با جاپان، ابراز امتنان کرده است.

در این حال، یونیسف در تویتی گفته که از جمع اضافه از ۲۱ میلیون دالر کمک جاپان٬ ۱۸ میلیون آن برای واکسین های ضروری طفل و مادر و بقیه ۳.۶ میلیون دالر برای تاسیسات آب و فاضلاب برای ۱۰۰۰۰ دانش آموز در ۲۰ مدرسه دولتی به مصرف می رسد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG