لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۴ اسد ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۴۷

جهان

جوبایدن از تصمیم خود برای خروج سربازان امریکایی از افغانستان٬ دفاع کرد

 جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده امریکا
جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده امریکا

رئیس جمهور ایالات متحده امریکا جو بایدن٬ از تصمیمش در مورد خروج قوای امریکا از افغانستان دفاع کرد.

این درحالیست که وزارت خارجه امریکا در یک گزارش تازه خود در رابطه با خروج قوای امریکا از افغانستان بر اداره فعلی و قبلی امریکا شدیداً انتقاد کرده است.

اما وقتی که در این مورد شب گذشته از رئیس جمهور بایدن پرسیده شد او گفت :

«به یاد شما هست که من در مورد افغانستان چه گفته بودم؟ من گفته بودم که القاعده درآنجا نخواهد بود ، ما در آنجا حضور نخواهیم داشت ، ما در این بخش از طالبان کمک می خواهیم . هم اکنون در آنجا چه می گذرد ؟ به مطبوعات خود توجه کنید ، من حق به جانب بودم.»

وزارت خارجه حکومت طالبان امروز در یک اعلامیه از این سخنان رئیس جمهور امریکا استقبال کرد. در اعلامیه آمده است که آنها این سخنان جو بایدن را که گفت دیگر گروه های مسلح در افغانستان نیست درک حقیقت میدانند .

اما وزارت خارجه امریکا در گزارش تازه خود که بر اساس ۱۵۰ مصاحبه با مقامات سابق و فعلی امریکا تهیه شده و دیروز جمعه به نشر رسید گفته است که تصامیم رئیس جمهور سابق امریکا دونالد ترمپ و تصامیم اداره فعلی جو بایدن در رابطه با ادامه قدرت حکومت قبلی افغانستان نتائیج نا مناسب داشت.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

حضور پناهجوی افغان در محکمه؛ اتهام سوءاستفادهٔ جنسی از کودک را رد کرد

آرشیف، پولیس اسکاتلند
آرشیف، پولیس اسکاتلند

یک پناهجوی افغان در بریتانیا اتهاماتی را که گویا از یک دختر زیر سن سوءاستفادهٔ جنسی کرده‌است، رد کرد.

این افغان ۲۰ ساله که بلال شینواری نام دارد، روز پنج‌شنبه «۲۲ اسد» در محکمه نورویچ در اسکاتلند حاضر شد.

به‌گفتهٔ پولیس نورفوک، در مجموع ۹ پناهجوی افغان، از جمله بلال شینواری، به اتهام «سوءاستفادهٔ جنسی گروهی از کودکان» بازداشت شده‌اند که همهٔ آنان نوجوانان هستند.

افراد متهم در پی اتهام سوءاستفاده‌های جنسی که بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ صورت گرفته، بازداشت شده‌اند.

به‌گفتهٔ پولیس، همهٔ متهمان به‌گونهٔ قاچاقی وارد بریتانیا شده‌اند.

این پناه‌جویان افغان پس از آن بازداشت شدند که دو دختر نوجوان در مورد سوءاستفادهٔ جنسی به پولیس شکایت کردند.

وزیر خزانه‌داری امریکا: فشار مالی «بیشتر و بی‌سابقه» بر ایران در راه است

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، روز پنجشنبه «۲۲ اسد» گفت ایالات متحده قصد دارد آسیب‌های مالی بیشتر و «بی‌سابقه» به ایران وارد کند.

بسنت در مصاحبه‌ی در شبکه نیوزمکس گفت: "در هفته آینده منتظر اخبار بیشتری در این زمینه باشید، زیرا ما قصد داریم اقداماتی را اعمال کنیم که در تاریخ انزوای اقتصادی یک کشور بی‌سابقه بوده است."

وزارت خزانه‌داری امریکا در ماه‌های اخیر تحریم‌های متعددی علیه آن‌چه شبکه‌های مالی مورد استفاده سپاه پاسداران و بانک مرکزی جمهوری اسلامی خوانده، وضع کرده و میلیون‌ها دالر رمزارز یا ارز دیجیتال تحت مالکیت تهران را توقیف کرده‌است.

پیت هگست، وزیر دفاع امریکا نیز در جریان سفر به پانامه به خبرنگاران گفت اردوی امریکا توانایی حفظ حضور بحری خود برای اجرای محاصره بحری ایران برای «مدت نامحدود» را دارد.

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا نیز اخیراً گفته بود تنها در صورتی از حمله مجدد به ایران خودداری می‌کند که توافقی برای بازگشایی سریع تنگهٔ هرمز حاصل شود.

ایران نیز فهرستی از شرایط‌اش از جمله پایان جنگ در همه جبهه‌ها، لغو محاصره بنادر ایران توسط امریکا، پایان تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های مسدود شده و جبران خسارات زمان جنگ را برای بازگشایی این تنگه تعیین کرده که بعید است اداره ترمپ آن‌ها را بپذیرد.

افغانستان و ایرلند در آخرین نبرد یک‌روزه به مصاف هم می‌روند

این بازی در استدیوم استورمونت در ایرلند برگزار می‌شود.
این بازی در استدیوم استورمونت در ایرلند برگزار می‌شود.

تیم ملی کرکت افغانستان روز شنبه ۱۵ اگست، در برابر ایرلند بازی می‌کند.

این بازی ساعت ۳:۱۵ بعد از ظهر به وقت افغانستان آغاز می‌شود.

این مسابقه، آخرین دیدار از سلسلهٔ بازی‌های یک‌روزهٔ ۵۰ آوره میان تیم‌های ملی کرکت افغانستان و ایرلند است.

این بازی در استدیوم استورمونت در ایرلند برگزار می‌شود.

نخستین بازی این سلسله به دلیل باران لغو شد، اما افغانستان سه بازی باقی‌مانده را با تفاوت زیاد به پیروزی رسید.

انتظار می‌رود تیم ملی کرکت افغانستان در ماه سپتمبر میزبان هند برای انجام سه مسابقهٔ ۲۰ آوره باشد.

جی‌دی ونس: اولویت اصلی امریکا در جنگ با ایران، کاهش قیمت نفت است

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز پنج‌شنبه، ۲۳ اسد گفت که در جنگ با ایران، اولویت اصلی امریکا دیگر برنامه هسته‌ای این کشور نیست، بلکه کاهش قیمت نفت برای امریکایی‌ها است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، نیز تأکید کرد که تحریم‌های اقتصادی جدید برای تضعیف تهران در راه است.

آقای ونس در گفت‌وگو با شبکه «فاکس نیوز» گفت که جلوگیری از تلاش‌های ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای، اکنون در مقایسه با تضمین جریان آزاد نفت از تنگه هرمز، در اولویت دوم قرار دارد.

معاون رئیس‌جمهور امریکا افزود که قیمت نفت در مقایسه با روزهای نخست جنگ، اکنون به میزان قابل توجهی کاهش یافته و هدف نخست این است که قیمت نفت و گاز برای شهروندان امریکایی پایین نگه داشته شود.

او گفت که هدف دوم این است که اطمینان حاصل شود ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور مریکا، همواره برنامه هسته‌ای ایران را دلیل اصلی جنگ با این کشور عنوان کرده است.

تنگه هرمز که پیش از جنگ حدود ۲۰ درصد صادرات نفت و گاز جهان از طریق آن انجام می‌شد، در واکنش ایران به جنگ به‌طور کامل بسته شد. با این حال، مقام‌های آمریکایی تأکید دارند که رفت‌وآمد کشتی‌ها در این تنگه همچنان جریان دارد و این مسیر تحت کنترل کامل امریکا قرار دارد.

کلمبیا در پی زلزله مرگبار سه روز عزای عمومی اعلام کرد

ویرانی‌های به جا مانده از زمین‌لرزه‌ی در غرب کلمبیا
ویرانی‌های به جا مانده از زمین‌لرزه‌ی در غرب کلمبیا

کلمبیا روز چهارشنبه برای قربانیان زمین‌لرزه‌ی که در غرب این کشور ساختمان‌های زیادی را ویران کرده و بیش از ۲۰۰ نفر را کشته است، سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

این زمین‌لرزه با قدرت ۷.۴ درجه، شدیدترین زلزله در کلمبیا در یک قرن گذشته بوده است.

دولت این کشور اعلام کرده که به احترام قربانیان، بیرق‌ها در ساختمان‌های دولتی کلمبیا و سفارتخانه‌های این کشور در سراسر جهان به حالت نیمه‌افراشته درآورده می‌شوند.

عملیات جست‌وجو برای یافتن بازماندگان همچنان ادامه دارد.

مقام‌ها پس از اصلاح آمار از سوی مسئولان محلی در شهر کالی، شمار قربانیان را به ۲۱۶ نفر کاهش داده‌اند.

تصاویر هوایی نشان می‌دهد بخش‌های از شهر کالی به‌شدت ویران شده و توده‌های آوار جای بسیاری از خانه‌ها و ساختمان‌های مسکونی را گرفته است. خودروها نیز زیر دیوارهای فروریخته و قطعات بتنی مدفون شده‌اند.

تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند در دهلی به مصاف هم می‌روند

راشد خان و روهیت شرما، بازیکنان تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند
راشد خان و روهیت شرما، بازیکنان تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند

افغانستان در ماه سپتمبر میزبان سه بازی بیست‌آوره کرکت در برابر هند خواهد بود، اما این بازی‌ها در استدیوم آرون جیتلی دهلی برگزار می‌شود.

افغانستان در سال‌های اخیر بیشتر بازی‌های خانه‌گی خود را در امارات برگزار کرده‌است.

به دلیل نگرانی‌های امنیتی پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، هنوز بازی‌های بین‌المللی در افغانستان از سر گرفته نشده‌است.

میرویس اشرف، رئیس کرکت بورد افغانستان، هند را مکان مناسبی برای برگزاری این مسابقات دانسته است.

رئیس کرکت بورد هند نیز بر ادامه حمایت از کرکت افغانستان تأکید کرده‌است.

هند و افغانستان آخرین بار در ماه جون برابر هم بازی کردند که هند در بازی تست و سپس در سلسله‌ی بازی‌های یک‌روزه، با نتایج ۳۰۰ دوش و ۳-۰ به پیروزی رسید.

پاکستان کشته‌شدن سه شهروندش در حمله به یک کشتی در بحیرۀ سرخ را تأیید کرد

وزارت امور خارجۀ پاکستان چهارشنبه ۲۱ اسد، اعلام کرد که در پی حمله‌ای بر یک کشتی تجارتی در بحیرۀ سرخ، سه شهروند پاکستانی کشته شده‌اند.

اسحاق دار، وزیر خارجۀ پاکستان، در صفحه ایکس خود نوشته است: "سه شهروند پاکستانی در این رویداد جان باخته و یک تن دیگر زخمی شده است."

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شده است که گارد ساحلی یمن تأیید کرد که در پی حملات حوثی‌ها بر یک کشتی در نزدیکی سواحل این کشور، دست‌کم شش نفر کشته شده‌اند.

وزارت ترانسپورت یمن گفته است که در این رویداد، یک شهروند اندونیزیایی نیز کشته شده است.

به گفتۀ گارد ساحلی یمن، زمانی که تیم‌های نجات به محل رویداد رسیدند، حوثی‌ها بار دیگر حمله کردند که در نتیجه، دو امدادگر از نیروهای مقاومت ملی ضد حوثی‌ها نیز کشته شدند.

گارد ساحلی یمن گفته است که در این رویداد ۱۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

ترمپ: امریکا «کنترول کامل» بر تنگۀ هرمز دارد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، می‌گوید که امریکا «کنترول کامل» بر تنگۀ هرمز دارد.

ترمپ روز سه‌شنبه ۲۰ اسد، به خبرنگاران گفت: «ما تنگۀ هرمز را به‌طور کامل کنترول می‌کنیم. ما بر آن کنترول داریم، تنها ما.»

ترمپ گفت که به ایران اعتماد ندارد و افزود: «من آخرین کسی خواهم بود که به ایران اعتماد کنم. آنان همیشه به من دروغ گفته‌اند.»

در همین حال، تهران ادعا می‌کند که بر این تنگه کنترول دارد و گفته است که با عمان در مورد تعیین مسیر عبور کشتی‌ها به توافق نزدیک شده است.

تنگۀ هرمز یکی از مسیرهای مهم بین‌المللی برای انتقال نفت، گاز و کودهای کیمیاوی به شمار می‌رود. اختلاف‌ها بر سر حق عبور و مرور کشتی‌ها در این تنگه، از عوامل اصلی تنش‌های اخیر میان واشنگتن و تهران دانسته می‌شود.

ترمپ: امریکا تنگه هرمز را مین‌پاکی کرده و کنترل آن را در دست دارد

ترمپ دربارهٔ وضعیت تنگهٔ هرمز گفت: "همان‌گونه که احتمالاً شنیده‌اید، ما تمام تنگه را مین‌ پاکی کرده‌ایم. شاید این موضوع را نشنیده باشید. ما صددرصد تنگه را تحت کنترول داریم."

به گفتۀ ترمپ، نیروی بحری امریکا تنها نیرویی است که کنترول تنگه هرمز را در اختیار دارد.

ترمپ تاکید کرد که امریکا تصمیم می‌گیرد کدام کشتی‌ها وارد تنگهٔ هرمز شوند و کدام کشتی‌ها از آن خارج شوند.

ایران پس از آغاز جنگ ۴۰ روزه، تنگهٔ هرمز را بست و در بخش‌هایی از این تنگه مین های بحری جاسازی کرد. بر اساس تفاهم‌نامهٔ اسلام‌آباد که در ماه جوزا امضا شده بود، تهران پذیرفته بود ظرف ۳۰ روز این تنگه را مین‌ پاکی کند.

این تفاهم‌نامه در نیمهٔ ماه سرطان، پس از هدف قرار گرفتن چند نفت‌کش از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و سپس دو هفته حملات امریکا به نقاط مختلف ایران، از بین رفت.

شورای پناهنده‌گان ناروی: ناتو تعهدات خود در قبال افغان‌ها را فراموش کرده‌است

کشورهای عضو ناتو تعهدات خود در قبال مردم افغانستان را فراموش کرده‌اند.
کشورهای عضو ناتو تعهدات خود در قبال مردم افغانستان را فراموش کرده‌اند.

شورای پناهنده‌گان ناروی می‌گوید، درحالی‌که افغانستان با بحران عمیق بشری، اقتصادی و اقلیمی روبه‌رو است، کشورهای عضو ناتو تعهدات خود در قبال مردم افغانستان را فراموش کرده‌اند.

این شورا می‌افزاید که پنج سال می‌شود نیروهای نظامی، دیپلومات‌ها و نهادهای انکشافی کشورهای غربی افغانستان را ترک کرده‌اند.

به‌گفتهٔ این شورا، کشورهای غربی مردم افغانستان را که با وضعیت دشوار بشری دست‌وپنجه نرم می‌کنند، به حال خود رها کرده‌اند.

شورای پناهنده‌گان ناروی در گزارش خود گفته که از سال ۲۰۲۳ به این‌سو، بازگشت بیش از شش میلیون افغان از کشورهای همسایه، نیازهای بشری را در کشوری‌که از پیش با بحران‌های متعدد و پی‌درپی مواجه است، بیشتر کرده‌است.

این نهاد امدادرسان می‌گوید که رویدادهای پی‌درپی اقلیمی، خشونت‌های منطقه‌ای و محدودیت‌های اعمال شده بر فعالیت و زنده‌گی زنان و دختران پس از بازگشت طالبان به قدرت، فشار بیشتری بر جوامع وارد کرده‌است.

شورای پناهنده‌گان ناروی می‌گوید که هم‌زمان، کاهش شدید کمک‌های بشری و بودجهٔ انکشافی باعث شده که میلیون‌ها افغان برای تأمین نیازهای اساسی زنده‌گی و ادامهٔ حیات خود با مشکلات جدی مواجه شوند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG