لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۷ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۰۲:۵۷

افغانستان

کریکت بورد افغانستان تیم ایرلند را به ضیافت شام دعوت کرد

کریکت بورد افغانستان تیم ایرلند را در آستانه مسابقات در امارات متحده عربی روز دوشنبه به ضیافت شام دعوت کرد.

اکبر محمد پکتیان مدیر بخش تجارتی کریکت بورد در آغاز این ضیافت از مهمانان با این کلمات پذیرایی کرد:
"سلام و شب بخیر قهرمانان و مقامات بزرگوار! ما اینجا برای ضیافت شام گرد هم آمده ایم. برای آمادگی جهت یکی دیگر از رقابت های خاص و برجسته میان دو کشور. البته که برای آغاز کردن یک رقابت عالی کریکت بهتر است که یک غذای شام عالی و قشنگ با رقیب خود داشته باشید."

یگانه بازی تست ضمن این سلسله رقابت ها میان دو تیم فردا چهارشنبه برگزار می‌شود. سپس هر دو تیم سه بازی یکروزه بین المللی خواهند داشت که هفته آینده آغاز می شود و بدنبال آن هر دو تیم سه بازی بیست اوره دارند.

تیم افغانستان ضمن آمادگی برای جام جهانی بیست اوره، قبل از این مسابقاتی با تیم های سریلانکا، هند و امارات متحده عربی داشت.

جام جهانی ۲۰ اوره با اشتراک ۲۰ تیم برتر جهان از تاریخ دوازدهم جوزا به میزبانی ایالات متحدۀ امریکا و ویست اندیز آغاز میشود و الی تاریخ نهم سرطان ادامه خواهد داشت.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

قطر بر تعهد خود به‌حیث یک شریک فعال بین‌المللی در افغانستان تأکید کرد.

عبدالله بن علی بهزاد، نماینده دایمی قطر در دفتر سازمان ملل متحد در ژینو(وسط)
عبدالله بن علی بهزاد، نماینده دایمی قطر در دفتر سازمان ملل متحد در ژینو(وسط)

عبدالله بن علی بهزاد، نماینده دایمی قطر در دفتر سازمان ملل متحد در ژینو، روز دوشنبه(16 سنبله) در نشست شورای حقوق بشر این سازمان گفت که دوحه از طریق تلاش‌های میانجی‌گری، میزبانی گفت‌وگوها و نشست‌ها درمورد افغانستان، به نقش خود به‌حیث یک شریک فعال بین‌المللی ادامه می‌دهد.

او گفت که قطر می‌خواهد از این طریق به ایجاد اجماع بین‌المللی کمک کند و زمینه را برای گفت‌وگو و هماهنگی فراهم سازد.

نماینده قطر همچنین تأکید کرد که باید یک میکانیزم همه‌جانبه ایجاد شود تا کمک‌های بشردوستانه را با تعامل سیاسی مسئولانه پیوند داده، امیدها و خواسته‌های مردم افغانستان در زمینۀ امنیت، ثبات و انکشاف برآورده شود.

در دو دهه گذشته، قطر در امور سیاسی، دیپلوماتیک و بشری افغانستان نقش فعال داشته و در فبروری ۲۰۲۰ میلادی توافق‌نامه صلح میان امریکا و طالبان در دوحه امضا شد. پس از آن، دوحه پایتخت قطر میزبان مذاکرات بین‌الافغانی و نشست‌های سازمان ملل متحد درمورد افغانستان بوده است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، شماری از کشورهای غربی از جمله ایالات متحدۀ امریکا، سفارت‌هایشان را در افغانستان بسته‌اند و امور مربوط به این کشور را از دوحه مدیریت می‌کنند.

گسترش خدمات درمان فستولا در افغانستان

آرشیف، شماری از زنان بیمار در یک شفاخانه‌ی در افغانستان
آرشیف، شماری از زنان بیمار در یک شفاخانه‌ی در افغانستان

سازمان جهانی صحت از گسترش خدمات درمان فستولا در افغانستان خبر داد.

سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او) در افغانستان می‌گوید که خدمات درمان رایگان فستولا را در افغانستان گسترش داده‌است.

این سازمان روز دوشنبه «۱۶ سنبله» با نشر ویدیویی در صفحه اکس خود گفته که پس از این زنان مبتلا به فستولا می‌توانند که برای درمان بیماری‌شان به شفاخانه رابعه بلخی در کابل و شفاخانه حوزوی میرویس در کندهار مراجعه کنند.

فستولا یک بیماری ولادی است که بیشتر به دلیل عدم دسترسی به خدمات زایمان به میان می‌آید و در نتیجه آن بی‌اختیاری ادرار و یا مدفوع و برخی مشکلات صحی دیگر برای فرد مبتلا به میان می‌آید.

در افغانستان اما به دلایل مختلف زنان مبتلا به این بیماری در باره آن با هیچ‌کسی صحبت نمی‌کنند و در بیشتر موارد آنان منزوی می‌شوند.

صندوق جمعیت ملل متحد (یو ان اف پی ای) در اواخر ماه جولای با نشر گزارشی گفت، برآوردهای موجود نشان می‌دهد که بیش از ۱۵ هزار زن در افغانستان ممکن است با فستولای درمان نشده زنده‌گی کنند و افغانستان را به پنجمین کشور با بالاترین میزان شیوع در جهان تبدیل کند.

روز جهانی سوادآموزی؛ افغانستان همچنان با بحران گسترده بی‌سوادی روبه‌روست

آرشیف
آرشیف

هشتم سپتمبر روز جهانی سوادآموزی است.

این روز درحالی فرا می‌رسد که در افغانستان زیر حاکمیت طالبان، در کنار میلیون نفر محروم از سواد، دختران از آموزش بالاتر از صنف ششم و ادامه تحصیل محروم هستند.

بر اساس آمار صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف)، حدود ۲.۶ میلیون دختر در پنج سال حاکمیت طالبان از ادامه آموزش محروم شده‌اند.

هرچند آمار مشخصی از شمار افراد محروم از سواد در افغانستان در دست نیست، اما حدود یک سال پیش روزا اوتنبایوا، نماینده ویژه وقت سرمنشی ملل متحد برای افغانستان گفته بود که افغانستان در میان کشورهای است که شمار افراد بی‌سواد در آن در بالاترین سطح قرار دارد.

او گفته بود که تنها ۵۰ درصد مردان و ۲۰ درصد زنان در افغانستان سواد خواندن و نوشتن دارند.

سازمان آموزشی‌‌‌، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به مناسب روز جهانی سوادآموزی گفته است که آموزش حق همه است و در حال حاضر در سراسر جهان ۷۳۹ میلیون جوان و بزرگ‌سال هنوز فاقد مهارت‌های اولیه سوادآموزی هستند.

طالبان قرارداد حوزه نفتی «کشک–تیرپل» را با یک شرکت سعودی امضا کرد

قرارداد اکتشاف و استخراج حوزه نفتی کشک-تیرپل را با یک شرکت عربستانی
قرارداد اکتشاف و استخراج حوزه نفتی کشک-تیرپل را با یک شرکت عربستانی

حکومت طالبان قرارداد اکتشاف و استخراج حوزه نفتی کشک-تیرپل را با یک شرکت عربستانی امضا کرد.

این قرارداد روز دوشنبه «۱۶ سنبله» در یک برنامه رسمی با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان میان وزارت معادن و پترولیم طالبان و مسئولان شرکت دلتا انترنشنل عربستان سعودی امضا شد.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان در صفحه اکس خود نوشته است که بر اساس قرارداد، شرکت دلتا انترنشل در مرحله نخست برای اکتشاف و استخراج هفت بلاک گاز حوزه نفتی کشک-تیرپل ۲۰۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

در مراسم امضای این قرارداد، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا برای افغانستان نیز حضور داشت.

حوزه نفتی کُشک-تیرپُل در میان ولایت‌های هرات و بادغیس واقع شده و حدود ۲۲ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.

گوترش: محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران افغان باید لغو شود

انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد

انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد، نگرانی عمیق خود را در مورد رفتارهای تبعیض‌آمیز دوامدار طالبان در برابر زنان و دختران افغان که بر تمامی جنبه‌های زندگی آنان تأثیر گذاشته، ابراز کرده است.

در خبرنامه‌ای که از سوی استیفن دوجاریک، سخنگوی او، روز یک‌شنبه منتشر شده، آمده که محدودیت‌ها بر مشارکت کامل زنان در زندگی عمومی، آموزش و پرورش و همچنین بسیاری از بخش‌های کاری، حقوق اساسی آنان را نقض می‌کند و همچنان مانع مهمی در برابر توسعه اقتصادی، ثبات افغانستان و ادغام دوباره این کشور در جامعه جهانی به شمار می‌رود.

در این خبرنامه با اشاره به ۷ سپتمبر گفته شده که یک سال کامل می‌شود که زنان افغان در سراسر کشور از دسترسی به دفاتر سازمان ملل متحد منع شده‌اند.

بر اساس این خبرنامه، این محدودیت‌ها با قوانین بین‌المللی، از جمله منشور سازمان ملل متحد در تضاد است و توانایی این سازمان را برای ارائه کمک‌های نجات‌بخش و سایر کمک‌ها به مردم افغانستان در شرایطی که نیازها همچنان بسیار زیاد است تضعیف می‌کند.

سرمنشی سازمان ملل متحد از مقام‌های حاکم افغانستان خواسته است که تمامی محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان و دختران را لغو کنند و حقوق آنان را در تمامی بخش‌های جامعه افغانستان به‌گونه کامل، برابر و مؤثر تأمین و حفاظت کنند.

چهار نفر در یک معدن زغال‌ سنگ در بغلان جان باختند

تصویر آرشیف، کاکنان یک معدن در ولایت سمنگان جسد همکارشان را پس از ریزش معدن در ولسوالی دو آب در ۱۶ سپتمبر ۲۰۱۳، حمل می‌کنند
تصویر آرشیف، کاکنان یک معدن در ولایت سمنگان جسد همکارشان را پس از ریزش معدن در ولسوالی دو آب در ۱۶ سپتمبر ۲۰۱۳، حمل می‌کنند

مقام‌های محلی از جان‌باختن چهار نفر در یک معدن زغال‌سنگ در بغلان خبر داده اند.

ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در بغلان می‌گوید که این رویداد روز یکشنبه در یک معدن در ولسوالی تاله و برفک، در پی انتشار گاز رخ داده است.

سید مصطفی هاشمی، رئیس این اداره، به خبرگزاری فرانسپرس گفته است که این معدن از نظر معیارهای ایمنی با شرایط لازم مطابقت نداشته است.

او افزوده که این افراد مشغول استخراج زغال‌سنگ بودند که این رویداد رخ داد و آنان در اثر گازگرفتگی جان باختند.

در ماه جولای سال گذشته نیز در پی فروریختن یک معدن زغال‌سنگ در بغلان، شش معدن‌کار جان باختند و ۱۸ نفر دیگر زخمی شدند.

برهام صالح خواستار پایان محدودیت‌ها علیه زنان افغان شد

برهام صالح کمیشنر عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان
برهام صالح کمیشنر عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان

برهام صالح کمیشنر عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان می‌گوید که حقوق زنان و دختران افغان باید رعایت شود.

صالح روز یک‌شنبه ۱۵ سنبله در صفحه ایکس خود نوشته است که یک سال می‌شود زنان افغان از کار در نهادهای سازمان ملل متحد منع شده‌اند و حقوق و آزادی‌های آنان هنوز هم به‌گونه منظم محدود می‌شود.

او افزوده است: «من نیز همراه با انتونیو گوترش خواستار پایان دادن به این رفتار تبعیض‌آمیز هستم. حقوق، کرامت و آینده زنان و دختران افغان باید حفاظت و رعایت شود.»

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، نیز روز یک‌شنبه نگرانی عمیق خود را از رفتارهای تبعیض‌آمیز دوامدار طالبان در برابر زنان و دختران افغان که بر تمامی جنبه‌های زندگی آنان تأثیر می‌گذارد، ابراز کرد و از مقام‌های حاکم افغانستان خواست تمامی محدودیت‌ها بر زنان و دختران را لغو کنند.

حکومت طالبان در افغانستان، در ادامه محدودیت‌های شدید علیه زنان و دختران، در ۷ سپتمبر ۲۰۲۵ کارمندان زن افغان را نیز از کار در نهادهای سازمان ملل متحد منع کرد.

ایران یک زندانی معلول افغان را اعدام کرد

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو»، گفته است که مقام‌های ایرانی یک شهروند ۲۹ سالهٔ افغان به نام ولیجان نورزی را که پاهایش فلج بود، در زندان مرکزی رفسنجان در ولایت کرمان در حالی اعدام کرده‌اند که روی ویلچر نشسته بود.

هه‌نگاو روز یکشنبه ۱۵ سنبله در وب‌سایتش نوشته است که نورزی باشندهٔ ولایت فراه افغانستان بود و سه سال پیش در رفسنجان به اتهام «قتل عمد» بازداشت شده بود.

به گزارش این سازمان، پولیس هنگام بازداشت بر او تیراندازی کرده بود که در نتیجه پاهایش از حرکت بازمانده بود و او تا زمان اعدام، سه سال را روی ویلچر سپری کرده بود.

بر اساس گزارش، نورزی صبح روز چهار شنبه ۱۱ سنبله اعدام شده است؛ اما رسانه‌های دولتی ایران و رسانه‌های وابسته به نهادهای قضایی این کشور تا اکنون خبر اعدام او را منتشر نکرده‌اند.

اعضای پیمان امنیت جمعی در نزدیکی مرزهای افغانستان تمرینات نظامی برگزار می‌کنند

تصویر آرشیف، اعضای نیروی های ویژه قزاقستان در مانور نظامی سازمان پیمان امنیت جمعی
تصویر آرشیف، اعضای نیروی های ویژه قزاقستان در مانور نظامی سازمان پیمان امنیت جمعی

کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی قرار است از ۱۲ تا ۱۹ سپتمبر، تمرینات مشترک نظامی را تحت عنوان «مرزهای ۲۰۲۶» در قزاقستان برگزار کنند.

هدف از برگزاری این تمرینات، تقویت امنیت مرزها و هماهنگی عملیات مشترک نظامی عنوان شده است.

وزارت دفاع قزاقستان روز شنبه با نشر اعلامیه‌ای گفته که مرحلهٔ اصلی این تمرینات در میدان آموزشی نظامی «کوکتال» در منطقهٔ ژیتیسو برگزار خواهد شد.

کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی در این تمرینات، استقرار سریع نیروها، فرماندهی و کنترول مشترک و انجام عملیات نظامی مشترک در برابر تهدیدهای احتمالی امنیتی فرامرزی را تمرین خواهند کرد.

این تمرینات در حالی برگزار می‌شود که کشورهای آسیای مرکزی به دلیل نگرانی ‌های امنیتی مرتبط با وضعیت افغانستان، مرزهای جنوبی خود را از نزدیک زیر نظر دارند.

بر اساس این پیمان، احتمال عبور گروه‌های مسلح از افغانستان، قاچاق سلاح و قاچاق مواد مخدر از جمله تهدیدهای مهم امنیتی در منطقه به شمار می‌روند.

شورای حقوق بشر ملل متحد دربارهٔ وضعیت حقوق بشر در افغانستان گفت‌وگو می‌کند

بیرق سازمان ملل متحد
بیرق سازمان ملل متحد

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز دوشنبه ۱۶ سنبله در شصت ‌و سومین نشست خود در ژنیو، دربارهٔ وضعیت حقوق بشر در افغانستان تحت حاکمیت طالبان گفت‌وگو خواهد کرد.

قرار است ریچارد بنیت، گزارشگر ویژهٔ حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، در این نشست گزارش خود را دربارهٔ وضعیت حقوق بشر در افغانستان ارائه کند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از تأسیس در سال ۲۰۰۶، به یکی از مجامع مهم برای بحث‌های چندجانبهٔ بین‌المللی در زمینهٔ حقوق بشر تبدیل شده است.

شورای حقوق بشر ملل متحد، از جمله در مورد وضعیت افغانستان، یکی از نهادهای مهم برای نظارت، گزارش‌دهی و اعمال فشار بین‌المللی بر کشورهایی دانسته می‌شود که مردم آن‌ها با نقض‌های جدی حقوق بشر و خطر ارتکاب جنایات و خشونت‌ها روبه‌رو هستند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG