لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۵۰

خبر ها

رینا امیری: بدون حضور زنان در بحث‌ها، راه‌حلی برای چالش ها وجود ندارد

رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان
رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان

رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان می‌گوید که بدون مشارکت زنان افغان در بحث‌های مربوط به آیندۀ کشورشان، هیچ راه‌حلی برای چالش‌ها در برابر برقراری صلح، امنیت و پایداری افغانستان وجود ندارد.

او این را ناوقت روز سه‌شنبه، ۵ ماه سرطان، در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) نوشت.

خانم امیری همچنان به مناسبت روز جهانی زنان در دپلوماسی از «نقش بارز» زنان در تاریخ افغانستان یاد کرده است.

همه‌ساله در ۲۴ ماه جون از روز جهانی زنان در دپلوماسی تجلیل می‌شود.

رینا امیری این پیام را در حالی فرستاده که بر اساس گزارش‌ها، نماینده‌های زنان افغان در گفت‌وگوهای اصلی نشست سوم دوحه حضور نخواهند داشت.

هیدر بار، معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر، در ۲۰ جون به رادیو آزادی گفت که بر اساس گزارش این نهاد، ملل متحد زنان افغان را از نشست آینده دوحه محروم کرده است.

اگنس کالامارد، سرمنشی سازمان عفو بین‌الملل، هشدار داده است که اگر در این نشست زنان افغان، مدافعین حقوق بشر و اعضای جامعۀ مدنی شامل نشوند، به اعتبار نشست زیان خواهد رسید.

قرار است نشست سوم دوحه به میزبانی ملل متحد در ۳۰ جون و ۱ جولای در قطر برگزار شود.

وزارت خارجۀ حکومت طالبان می‌گوید که یک هیئت‌شان به رهبری ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، در این نشست اشتراک خواهد کرد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

قزاقستان در پروژه خط آهن ترانس افغان ۵۰۰ ملیارد دالر سرمایه گذاری می کند

بندر حیرتان ، قطار باربری افغانستان-ازبیکستان ، آرشیف
بندر حیرتان ، قطار باربری افغانستان-ازبیکستان ، آرشیف

قزاقستان آمادگی خود برای سرمایه گزاری ۵۰۰ ملیون دالر در پروژه خط آهن ترانس افغان را تایید کرد.

طالبان قبلا گفته بودند که قزاقستان برای سرمایه گزاری نیم ملیارد دالر درپروژه خط آهن ترانس افغان که ازبیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان وصل میکند ابراز آمادگی کرده ولی خود قزاقستان رسما درمورد چیزی نگفته بود.

ریل فرایت ، نشریه خاص خطوط آهن دریک گزارش شب گذشته خود از قول مقامات قزاقستان گفت که این کشور آماده است در پروژه ترانس افغان ۵۰۰ ملیون دالر سرمایه گزاری کند.

روسیه نیز گفته که آماده ای سرمایه گزاری دراین پروژه خصوصا دربخش ماشین های قطار آهن است.

افغانستان ، ازبیکستان وپاکستان درسال ۲۰۱۸ روی این پروژه توافق کردند.

هزینه این پروژه حدود ۷ ملیارد دالر پیش بینی شده ودر صورت تکمیل شدن ظرفیت انتقال سالانه ای حدود ۲۰ ملیون تن را خواهد داشت.

وزیرخارجه پاکستان ایجاد یک بلاک منطقه ای شامل این کشور ،افغانستان ، چین وبنگله دیش را مطرح کرد

اسحق دار وزیرخارجه پاکستان
اسحق دار وزیرخارجه پاکستان

اسحق دارد وزیرخارجه ومعاون صدراعظم پاکستان روز پنجشنبه گفت که این کشور می خواهد با افغانستان ، چین ، وبنگله دیش یک بلاک ایجاد کند.

آقای دار این اظهارات را بعد از درگیری اخیر کشورش با هند در گردهمایی با تاجران پاکستانی دربیجنگ ابراز داشت .

وی دراشاره به تنش های اخیر با افغانستان گفت که روابط میان دوکشور از چندین سال به این سو سرد بوده و وی درسفر به افغانستان با زمامداران حکومت طالبان گفتگو کرده است.

وزیرخارجه پاکستان درحالی خواستار ایجاد یک بلاک چند کشور منطقه به شمول افغانستان می شود که به علت اخراج صد ها هزار مهاجر افغان از پاکستان ، درگیری های سرحدی میان دوکشور ، مسدود ماندن عبورگاه ها واتهامات حمایت از تحریک طالبان پاکستانی روابط میان افغانستان زیرحاکمیت طالبان و پاکستان تیره تر شده است.

آتشسوزی دریکی از جنگلات کنر

روز پنجشنبه آتشسوزی در یکی از جنگلات کنر رخ داده است.

منابع از این ولایت به رادیو آزادی گفتند که این آتشسوزی در جنگلات کوهستانی دره ای دیوه گل ولسوالی چوکی رخ داده است.

تا اواخر دیروز این آتشسوزی که علت آن روشن نیست مهار نشده بود وبیم آن میرود که به مناطق دیگر نیز گسترش یابد.

درسال های گذشته نیز چنین آتشسوزی ها در جنگلات کنر ونورستان رخ داده وبا تلاش های مردم ومسئولان مهار شده است.

دور پنجم گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و امریکا فردا در روم برگزار می‌شود؛ عمان میانجی‌گری می‌کند

مذاکرات هسته‌‌ای ایران
مذاکرات هسته‌‌ای ایران

وزارت خارجۀ ایران می‌گوید که دور پنجم گفت‌وگوهای هسته‌ای میان ایران و ایالات متحده فردا جمعه دوم جوزا در شهر روم برگزار خواهد شد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران روز چهارشنبه گفت که پیشنهاد برگزاری دور دیگری از مذاکرات در روم از سوی عمان مطرح شده‌است.
واشنگتن دربارۀ تاریخ و محل دور تازۀ گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران هنوز چیزی نگفته‌است.
چهارمین دور مذاکرات هسته‌ای بین ایران و امریکا در ۲۱ ثور در شهر مسقط، پایتخت عمان، برگزار شد.
مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، روز سه‌شنبه ابراز امیدواری کرد که با ایران توافق هسته‌ای حاصل شود، زیرا گزینۀ دیگر به گفتۀ او «بسیار بدتر خواهد بود».
روبیو، بار دیگر تأکید کرد که برنامۀ هسته‌ای ایران باید بدون غنی‌سازی یورانیوم باشد.

طالبان: چین در زمینه‌های مختلف با افغانستان وعده همکاری داده

 امیرخان متقی
امیرخان متقی

وزارت خارجۀ طالبان می‌گوید که ژیاودونگ، رئیس ادارۀ همکاری‌های توسعه‌ای چین در دیدار با امیرخان متقی سرپرست این وزارت در بخش صحت، انرژی، زراعت و ظرفیت ‌سازی با افغانستان تعهد همکاری کرده است.

ضیا احمد تکل رئیس اطلاعات و روابط عامۀ وزارت خارجه طالبان در شبکه ایکس امروز پنجشنبه (اول جوزا)‌ نوشت که در دیدار در بیجینگ در مورد پروژه های انکشافی چین در افغانستان و همکاری های دوجانبه بحث شد.

متقی چین را مهمترین شریک اقتصادی افغانستان خوانده و به بیجینگ اطمینان داده است که از قلمرو افغانستان علیه دیگر کشور ها استفاده نخواهد شد.

پیش از این سرپرست وزارت خارجۀ طالبان روز سه شنبه در نشست غیررسمی سه جانبه با وزیران خارجۀ پاکستان و چین در بیجینگ اشتراک کرده بود.

صندوق جمعیت ملل متحد: کاهش بودجه،۶.۳ میلیون نفر را در افغانستان از دسترسی به مراقبت‌های صحی ضروری محروم می کند

تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد می‌گوید که به دلیل کاهش بودجه، شش میلیون و سه صد هزار نفر عمدتاً زنان و دختران در افغانستان دسترسی به مراقبت‌های صحی ضروری را از دست خواهند داد.

بخش افغانستان این نهاد در شبکۀ ایکس امروز پنجشنبه (اول جوزا ، ۲۲ می) نوشت که صدها مرکز صحی در مناطق دورافتاده و کلینیک‌ های سیار در افغانستان مجبور به تعطیلی هستند.

پیش از این ، سازمان جهانی صحت هشدار داده بود که ۸۰ درصد مرکزهای صحی تحت حمایت این سازمان در افغانستان تا ماه جون سال جاری به ‌دلیل کمبود بودجه در خطر بسته شدن هستند.

این سازمان گفته بود که تا ۴ مارچ امسال ۱۶۷ مرکز صحی به دلیل کمبود منابع مالی تعطیل شده‌ اند.

باران ویرانگر در شرق استرالیا؛ طغیان آب‌ها و محاصره ۵۰ هزار نفر

سیل در استرالیا، عکس از آرشیف
سیل در استرالیا، عکس از آرشیف

باران سیل‌آسا روز پنج‌شنبه شرق استرالیا را درنوردید و باعث طغیان دریاها، بسته‌شدن جاده‌ها و گیرماندن نزدیک به ۵۰ هزار نفر شد.

پولیس جسد مردی ۶۳ ساله را در خانه‌ای سیل‌زده در منطقه روستایی موتو، حدود ۴۰۰ کیلومتری شمال‌شرق سیدنی، پیدا کرد.

بسیاری از ساکنان برای نجات جان خود به پشت‌بام‌ها پناه بردند و عملیات گسترده نجات با استفاده از هیلیکوپتر، قایق و طیاره بی سرنشین آغاز شد.

در برخی مناطق ایالت نیو ساوت ولز فقط در دو روز به اندازه بیش از چهار ماه باران باریده.

کریس مینز، مقام ارشد ایالتی، هشدار داد که احتمال وقوع اخبار بدتر در ۲۴ ساعت آینده وجود دارد.

ملل متحد: ۹۰ لاری کمک بشردوستانه وارد غزه شد

لاری‌های حامل کمک‌های بشردوستانه برای غزه، عکس از آرشیف
لاری‌های حامل کمک‌های بشردوستانه برای غزه، عکس از آرشیف

ملل متحد روز چهارشنبه گفت که حدود ۹۰ لاری حامل کمک‌های بشردوستانه را وارد غزه کرده.

این نخستین توزیع کمک‌ها در غزه از اوایل ماه مارچ به این‌سو است و در حالی انجام می‌شود که فشارهای جهانی بر اسرائیل به‌دلیل ادامه حملات و محاصره این منطقه افزایش یافته است.

بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل، گفته با آتش‌بس موقت مخالفتی ندارد، اما بر ادامه عملیات برای تسلط کامل بر غزه تأکید کرده. او افزود، هدف از ورود کمک‌ها جلوگیری از بحران انسانی است تا «آزادی عمل نظامی» حفظ شود.

به گزارش فرانسپرس، همزمان، حملات اسرائیل ادامه دارد و وزارت صحت غزه گزارش داده که در ۲۴ ساعت گذشته اجساد ۸۲ نفر به شفاخانه ها منتقل شده‌اند.

افزایش قیمت نفت در پی نگرانی از حمله احتمالی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران

بهای نفت، عکس از آرشیف
بهای نفت، عکس از آرشیف

به‌دنبال انتشار گزارش‌ شبکه خبری سی‌ان‌ان دربارهٔ آمادگی اسرائیل برای حمله احتمالی به تأسیسات هسته‌ای ایران، بهای جهانی نفت روز چهارشنبه به‌طور چشم‌گیری افزایش یافت.

بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت خام امریکا تا سه درصد بالا رفت.

ایران سومین تولیدکننده بزرگ نفت در میان اعضای اوپک است و هرگونه درگیری می‌تواند مانع صادرات نفت این کشور شود.
رویترز هشدار داده که ایران ممکن است در واکنش، تنگه هرمز را ببندد، که این اقدام می‌تواند صادرات نفت بسیاری از کشورها را مختل کند.

وزیر دفاع امریکا خواستار بازنگری در خروج نظامیان از افغانستان شد

پیت هگست وزیر دفاع امریکا، عکس از آرشیف
پیت هگست وزیر دفاع امریکا، عکس از آرشیف

پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، دستور بررسی دوبارهٔ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را صادر کرده.

او در بیانیه‌ای که سه‌شنبه منتشر شد، تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان را «ویرانگر و شرم‌آور» خواند و آن را عامل کشته‌شدن ۱۳ سرباز آمریکایی و ۱۷۰ غیرنظامی در حمله انتحاری در دروازه «ابی گیت» میدان هوایی کابل دانست.


هگست به شان پارنل، مشاور ارشد خود، مأموریت داده است تا یک تیم ویژه برای بازبینی این تصمیم در وزارت دفاع تشکیل دهد.

تمامی نیروهای امریکایی پس از تقریبا بیست سال حضور در افغانستان، در سال ۲۰۲۱ از این کشور بیرون شدند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG