لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۸ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۰۷

جهان

دو مقام بلند پایه بنگلادیش از وظایف خود استعفا دادند

نا آرامی ها و اعتراضات در بنگلادیش که منجر به تغییر نظام در آن کشور گردید.
نا آرامی ها و اعتراضات در بنگلادیش که منجر به تغییر نظام در آن کشور گردید.

مقام‌های بنگلادیش می‌گویند که قاضی‌القضات و رئیس بانک مرکزی این کشور از وظایف خود استعفا کردند.

این درحالیست که در پی اعتراضات خشونت‌بار دانشجویان در بنگلادیش، شیخ حسینه صدر اعظم این کشور نیز از سمت خود استعفا داد و به خارج رفت. پر پی استعفای وی، شمار زیادی از مقام‌های گماشته‌شدۀ رژیم او هم برکنار شدند.

یک مقام وزارت قانون بنگلادیش به شرط عدم افشاری هویت‌اش گفته که عبدالحسن، قاضی‌القضات این کشور استعفا کرده است.

پیش از این دانشجویان معترض به قاضی القضات هشدار داده بودند که اگر استعفا نکند، با پیامدهای ناگواری روبه‌رو خواهد شد.

خبرگزاری رویترز نوشته است که به گونۀ مستقل نمی‌تواند این ادعا را تأیید کند.

از سوی دیگر صلاح الدین احمد، مشاور وزارت مالیۀ بنگلادیش به خبرنگاران گفته که عبدالرووف تعقلدار، رئیس بانک مرکزی این کشور هم استعفا داده، اما استعفایش پذیرفته نشده است.

شیخ حسینه، صدر اعظم پیشین بنگلادیش از دوشنبۀ گذشته به این سو در هند بسر می برد. او پس از اعتراضات دانشجویان که در نتیجۀ آن حدود ۳۰۰ تن کشته شدند، کشورش را ترک کرد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تفاهم‌نامه ۶۰ روزه امریکا و ایران «در انتظار «تأیید نهایی ترمپ است»

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که ایالات متحده و ایران به یک توافق اولیه برای تمدید آتش‌بس دست یافته‌اند اما دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، هنوز آن را تأیید نهایی نکرده است.

این خبر را ابتدا وب‌سایت اکسیوس در روز پنجشنبه به نقل از مقام‌های امریکایی اعلام کرد و ساعتی بعد، خبرگزاری‌های رویترز و فرانس‌پرس هم آن را به نقل از منابع خود تأیید کردند. رئیس‌جمهور امریکا و مقام‌های ایرانی هنوز درباره این گزارش‌ها اظهارنظر نکرده‌اند.

بر اساس گزارش اکسیوس، دو طرف بر سر یک تفاهم‌نامه ۶۰ روزه توافق کرده‌اند تا آتش‌بس تمدید شود و مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران آغاز گردد؛ اما این طرح همچنان نیاز به امضای نهایی ترامپ دارد.

یک مقام امریکایی به اکسیوس گفت که رئیس‌جمهور امریکا به میانجی‌ها اطلاع داده که «می‌خواهد چند روز برای فکر کردن درباره آن زمان داشته باشد.»

این گزارش‌ها ساعاتی پس از آن منتشر شد که ایران، در واکنش به حملات امریکا به آنچه واشنگتن «عملیات پهپادی ایران» خواند، یک پایگاه هوایی امریکا در کویت را هدف قرار داد. سنتکام، فرماندهی مرکزی ایالات متحده، اعلام کرد که این موشک رهگیری و ساقط شد.

انتشار خبر توسط اکسیوس باعث شد قیمت نفت که پیش‌تر افزایش یافته بود، مسیر خود را معکوس کرده و کاهش پیدا کند.

دونالد ترامپ بارها گفته است که پایان جنگ نزدیک است، اما روز چهارشنبه در نشست کابینه اعلام کرد که هنوز از روند مذاکرات رضایت ندارد و امریکا درباره کاهش تحریم‌ها و آزاد کردن منابع مالی ایران که خواسته مقام‌های جمهورس اسلامی است، مذاکره نمی‌کند.

وزیر خارجه پاکستان به امریکا سفر می‌کند

آرشیف
آرشیف

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه اعلام کرد که اسحاق دار، وزیر خارجه، روز جمعه به واشنگتن سفر خواهد کرد و با مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، دیدار می‌کند.

این سفر در حالی انجام می‌شود که اسلام‌آباد در تلاش است برای پایان دائمی جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران، یک توافق صلح مذاکره کند. دولت پاکستان بعد از برقراری آتش بس میان واشینگتن و تهران میانجی اصلی مذاکرات بوده و یک دور گفت‌وگوهای حضوری نمایندگان ارشد ایران و آمریکا در پایتخت این کشور برگزار شد.

وزارت خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که دار و روبیو «روابط دوجانبه را بررسی کرده و درباره تحولات منطقه‌ای و جهانی مورد علاقه مشترک تبادل نظر خواهند کرد.»

این در حالی است که روز چهارشنبه نیز شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران تماس تلفنی داشت.

دفتر آقای شریف در بیانیه‌ای اعلام کرد که او ابراز امیدواری کرده توافق صلح بین ایران و آمریکا به‌زودی نهایی شود.

معاون شورای امنیت روسیه می‌گوید که مسکو نسبت به حل وضعیت مرزی میان افغانستان و پاکستان علاقه‌مند است

الکساندر ونیدیکتوف معاون شورای امنیت روسیه می‌گوید که مسکو نسبت به حل وضعیت مرزی میان افغانستان و پاکستان آماده است.

ویندیکتوف روز چهارشنبه در مسکو به آزاد سجاد خان، مشاور امنیت ملی پاکستان،گفته است: «ما به عادی‌سازی وضعیت سرحدی میان پاکستان و افغانستان علاقه‌مند هستیم و امیدواریم دو طرف بتوانند مذاکرات را از سر بگیرند و اختلافات خود را از طریق سیاسی و دیپلماتیک حل کنند. اگر مناسب بدانید، ما آماده همکاری هستیم.»

خبرگزاری اینترفاکس گزارش داده است که در این گزارش مشخص نشده پاکستان در پاسخ به این پیشنهاد چه موضعی اتخاذ کرده است.

در همین حال، گذرگاه‌ها و راه‌های میان افغانستان و پاکستان از ماه اکتوبر به‌دنبال درگیری‌های مرزی بسته شده و تجارت میان دو کشور به‌طور کامل متوقف شده است؛ موضوعی که خسارت سنگینی به تاجران دو طرف وارد کرده است.

با وجود آن‌که برای حل این بحران مذاکراتی در قطر، عربستان سعودی، ترکیه و چین برگزار شده، اما تاکنون هیچ نتیجه مشخصی به دست نیامده است.

تنگه هرمز بار دیگر صحنه تنش و درگیری شد

 آرشیف
آرشیف

 ساعاتی پس از آن‌که یک مقام اردوی امریکا از حمله علیه «عملیات پهپادی ایران» در نزدیکی تنگه هرمز خبر داد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد «یک پایگاه هوایی امریکا» را هدف قرار داده است.

خبرگزاری‌های بین‌المللی بامداد پنجشنبه هفتم جوزا، به‌نقل از فرماندهی مرکزی اردوی امریکا، سنتکام، خبر دادند که نيروهای امریکایی «چهار پهپاد انتحاری ايرانی» را که در اطراف تنگه هرمز «تهديد ايجاد کرده بودند»، سرنگون کردند.

سنتکام اعلام کرده که نيروهای امريکايی همچنين «يک ايستگاه کنترل زمينی ايران در بندرعباس را که در آستانهٔ پرتاب پنجمين پهپاد بود، هدف قرار دادند».

فرماندهی مرکزی اردوی امریکا تأکید کرده که اين اقدامات «سنجيده، صرفاً دفاعی و با هدف حفظ آتش‌بس» انجام شد.

این دومین بار در سه روز گذشته است که امریکا اهدافی را در ایران مورد حمله قرار می‌دهد؛ واشنگتن می‌گوید این حملات در چارچوب دفاع از خود انجام شده‌اند.

مقامات رسمی دو طرف هنوز بیانیه‌ای درباره درگیری بامداد پنجشنبه در نزدیکی تنگه هرمز منتشر نکرده‌اند.

عفو بین الملل: در مورد «ربوده شدن» فرید الله افریدی تحقیقات مستقل و شفاف شود

لوگوی عفو بین الملل
لوگوی عفو بین الملل

سازمان عفو بین الملل خواهان تحقیقات مستقل، شفاف و موثر در مورد «ربوده شدن» فرید الله افریدی، عضو جنبش تحفظ پشتون شده است.

این سازمان چهارشنبه در بیانیه‌ای نوشت: «اگر او (فرید الله افریدی) در بازداشت مقامات است، باید محل نگهداری‌اش اعلام شود، فوراً آزاد شود و عاملان ناپدید شدن او مطابق با معیارهای بین‌المللی حقوق بشر پاسخ‌گو قرار داده شوند.»

عفو بین الملل افزوده است، فریدالله افریدی، شامگاه ۱۸ می از شهر پیشاور ربوده شد. در ادامه آمده است که با وصف درخواست‌های خانواده‌اش، پولیس از ثبت هرگونه گزارش اولیه اطلاعاتی و نیز انجام هرگونه تحقیق درباره ناپدید شدن او خودداری کرده است.

مقامات پاکستان تا کنون در مورد خواست عفو بین الملل تبصره نکرده‌اند.

سازمان عفو بین الملل گفته است که افریدی اولین فعال جنبش تحفظ پشتون‌ نیست که بدون هیچ اثری ربوده می‌شود.

این سازمان افزوده که نگران است که ناپدید شدن افریدی در چارچوب یک الگوی نگران‌کننده از ناپدیدسازی‌های اجباری فعالان این جنبش و سرکوب توسط مقامات دولتی قرار می‌گیرد.

گزارش صداوسیما در مورد پیش‌نویس تفاهم ایران و امریکا؛ قصر سفید: «کاملا ساختگی» است

قصر سفید
قصر سفید

قصر سفید گفت، گزارش صداوسیمای جمهوری اسلامی در مورد پیش‌نویس تفاهم ایران و امریکا «کاملا ساختگی» است و «صحیح نیست».

به گزارش رادیو فردا، تلویزیون حکومتی ایران ساعتی پیش از اعلامیۀ قصر سفید گزارش داده بود که پیش‌نویس یک توافق چارچوبی با ایالات متحده شامل تعهد به لغو محاصره دریایی ایران، بازگرداندن رفت‌وآمد در تنگه هرمز و خروج نیروهای امریکایی از منطقه خلیج فارس است.

قصر سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این گزارش رسانه‌های تحت کنترل ایران حقیقت ندارد و تفاهم‌نامه‌ای که آن‌ها منتشر کرده‌اند کاملاً ساختگی است. هیچ‌کس نباید آنچه رسانه‌های دولتی ایران منتشر می‌کنند را باور کند. واقعیت‌ها اهمیت دارند.»

گزارش صداوسیما مدعی شده بود که امریکا متعهد به رفع محاصره دریایی ایران شده و در مقابل، ایران تعهد داده تعداد کشتی‌های عبوری تجاری را طی یک ماه به سطح پیش از تنش‌ها بازگرداند.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز دوشنبه تأکید کرد توافق احتمالی با ایران یا «عالی و معنی‌دار» خواهد بود یا اساساً توافقی در کار نخواهد بود.

مذاکرات میان ایران و امریکا در روزهای اخیر با میانجی‌گری پاکستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه وارد مرحله جدیدی شده و امیدها به برقراری توافقی برای پایان دادن به جنگ افزایش یافته است.

نشست کابینه دونالد ترمپ در کمپ دیوید «با محوریت ایران» برگزار می‌شود

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، قرار است روز چهارشنبه نشستی کم‌سابقه با اعضای کابینه خود در اقامتگاه ریاست‌جمهوری کمپ دیوید برگزار کند؛ نشستی که به گفته یک مقام قصر سفید، همزمان با نزدیک شدن مذاکرات مربوط به ایران به مرحله‌ای حساس برگزار می‌شود.

خبرگزاری فرانسه با انتشار این خبر نوشت که انتخاب کمپ دیوید، اقامتگاهی دورافتاده در کوهستان‌های مریلند که ترمپ برخلاف بسیاری از رؤسای‌جمهور پیشین کمتر به آن رفت‌وآمد داشته، نشان‌دهنده حساسیت گفت‌وگوهای پیش رو ارزیابی شده است.

روزنامه نیویورک‌پست گزارش داده که موضوع ایران محور اصلی این نشست خواهد بود و همه اعضای کابینه در آن حضور خواهند داشت. بر اساس این گزارش، مسائل اقتصادی نیز در دستور کار قرار دارد.

دونالد ترمپ روز شنبه گفته بود توافق با تهران برای پایان دادن به جنگ شرق میانه نزدیک است، اما همزمان هشدار داد که در صورت شکست مذاکرات، حملات امریکا به ایران می‌تواند از سر گرفته شود.

نشست کابینه ترمپ با محوریت ایران برگزار می‌شود

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا

قرار است دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا روز چهارشنبه ۶ جوزا با اعضای کابینه‌اش در کمپ دیوید نشست برگزار کند.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، ترمپ برخلاف رؤسای‌جمهور پیشین، به‌ندرت به اقامتگاه ریاست‌جمهوری در منطقه کوهستانی ایالت مریلند می‌رود و این نشان می‌دهد که این گفتگوها حساس هستند.

روزنامه نیویارک پُست گزارش داده که موضوع اصلی آجندای این نشست، ایران خواهد بود و تمامی اعضای کابینه در آن اشتراک خواهند کرد.

دونالد ترمپ روز شنبه گفته بود که توافق برای پایان دادن به جنگ با تهران نزدیک شده است، اما اگر مذاکرات ناکام شود، امریکا بار دیگر حملات خود بر ایران را آغاز خواهد کرد.

این دومین سفر ترمپ به کمپ دیوید در دوره دوم ریاست‌جمهوری اش خواهد بود.

نخستین سفر او در این دوره چند روز قبل از حمله امریکا بر ایران در ماه فبروری بود.

هند از بازداشت ۹ نفر به اتهام دست داشتن در حمله بر مرکز پولیس نوگام در سرینگر خبر داد

اداره ملی تحقیقات هند اعلام کرده است که ۹ تن را به اتهام دست داشتن در حمله بر مرکز پولیس نوگام در شهر سرینگر بازداشت کردند که دو تن از آنان شهروند پاکستان هستند.

این اداره امروز سه‌شنبه در خبرنامه‌ی نام شهروندان پاکستانی را نیز منتشر کرده است.

در نومبر سال ۲۰۲۵، حمله‌ای بر یک مرکز پولیس در منطقه سرینگر در کشمیر تحت کنترل هند صورت گرفت که در نتیجه آن ۹ نفر کشته و ۲۷ تن دیگر زخمی شدند.

در میان کشته‌شدگان، نیروهای پولیس و کارکنان صحی نیز شامل بودند.

در آن زمان هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته بود.

مقام‌های هندی پاکستان به دست داشتن به این حملات متهم می کند.

حکومت پاکستان تا اکنون در این مورد چیزی نگفته است.

امروز  در عربستان سعودی روز عرفه است

امروز در عربستان سعودی روز عرفه است.

دراین روز زائران بر فراز کوه عرفات گردهم می‌آیند و تمام روز را به دعا و عبادت سپری می‌کنند.

حاجیان پس از این فردا مراسم حج را اجرا می کنند.

امسال بیش از یک‌ونیم میلیون مسلمان از کشورهای مختلف جهان برای ادای مراسم حج به عربستان سعودی سفر کرده‌اند.

وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان اعلام کرد که ۳۰ هزار زائر افغان در این مراسم حج امسال شرکت کردند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG