لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۳ حمل ۱۴۰۵ کابل ۰۵:۴۹

افغانستان

برخی از شرکت‌های هوایی بین المللی پرواز های عبوری خود را از فضای افغانستان افزایش داده اند

تصویر آرشیف:میدان هوایی بین المللی کابل
تصویر آرشیف:میدان هوایی بین المللی کابل

یک نهاد ناظر بین المللی هوانوردی می گوید که شرکت های هوایی سنگاپور، بریتانیا ایرلند و لوفتهانزا پروازهای عبوری خود را به حریم هوایی افغانستان، افزایش داده اند.

پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در آگست سال ۲۰۲۱ و در جریان هرج و مرج که در میدان هوایی کابل رخ داد و بسیاری از وسایل و تجهیزات میدان هوایی آسیب دید، شمار زیادی از شرکت های هوایی بین‌المللی مسیر پرواز های عبوری خود را از فضای افغانستان تغییر دادند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، هرچند این خدمات هنوز به طور کامل از سر گرفته نشده است، شرکت های هوایی، حریم هوایی افغانستان را امن تر از حریم هوایی ایران و اسرائیل می دانند.

یان پتچنیک Ian Petchenik، سخنگوی سازمان Flightradar24 که مسیرهای پرواز را در جهان نظارت می کند گفته است که با توجه به بحران فزاینده، محاسبه استفاده از حریم هوایی نیز تغییر کرده و بسیاری از شرکت های هوایی در تلاش هستند تا حد امکان خطر را کاهش دهند.

او افزوده است که با توجه به بحران کنونی ایران و اسرائیل، پرواز از آسمان افغانستان یک انتخاب امن برای شرکت های هوایی است.

بر اساس گزارش رویترز، آمار این سازمان نشان می دهد که تعداد پروازها از آسمان افغانستان در هفته دوم ماه آگست هفت درصد بیشتر شده است.

پروازهای بین المللی از اوایل ماه اپریل که ایران و اسرائیل حملاتی را در مقابل یکدیگر انجام دادند، مسیرهای خود را تغییر دادند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

برگشت مهاجرین از کشورهای همسایه؛ آمارها افزایش از پاکستان و کاهش از ایران را نشان می‌دهد

برگشت مهاجرین افغان از ایران و پاکستان
برگشت مهاجرین افغان از ایران و پاکستان

تنها به روز شنبه نزدیک به چهار هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشتند.

کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین حکومت طالبان اعلام کرده که به روز شنبه، ۲۲ حمل ۶۹۶ خانواده که شامل ۳۸۵۹ نفر می‌شود از پاکستان و از طریق گذرگاه‌های تورخم و سپین بولدک وارد افغانستان شدند.

این کمیسیون افزوده که روز شنبه ۴۳ مهاجر دیگر افغان از ایران به افغانستان برگشتند.

پیش از این رادیو آزادی هم با استناد به آمارهای رسمی گزارش داده بود که پس از آغاز جنگ در ایران، برگشت مهاجرین افغان از این کشور به گونۀ چشمگیری کاهش یافته است.

هر چند اخیراً برگشت مهاجرین افغان از ایران به گونۀ چشمگیری کاهش یافته، اما اخراج مهاجرین افغان از پاکستان همچنان ادامه دارد.

مذاکرات میان ایران و امریکا بدون توافق به پایان رسید

یک سرباز پاکستانی در حال عبور از کنار بیلبوردی مربوط به مذاکرات صلح امریکا و ایران در اسلام آباد
یک سرباز پاکستانی در حال عبور از کنار بیلبوردی مربوط به مذاکرات صلح امریکا و ایران در اسلام آباد

جِی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، بامداد یک‌شنبه در پاکستان به خبرنگاران گفت که مقام‌های امریکایی بدون دستیابی به توافق با ایران، محل مذاکرات را ترک می‌کنند و قصد بازگشت به ایالات متحده را دارند.

معاون رئیس‌جمهور امریکا با اشاره به اینکه گفت‌وگوها با ایران به توافق ختم نشد، گفت که پس از ارائۀ "آخرین و بهترین پیشنهاد"، اسلام‌آباد را ترک می‌کند.

ونس پس از ۲۱ ساعت مذاکره در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، به خبرنگاران گفت: "ما با یک طرح بسیار ساده اینجا را ترک می‌کنیم؛ چارچوبی برای تفاهم که آخرین و بهترین پیشنهاد ماست. باید دید آیا ایرانی‌ها آن را می‌پذیرند یا نه."

معاون رئیس‌جمهور امریکا به کاستی‌هایی در روند گفت‌وگوها اشاره کرد و گفت ایران تصمیم گرفته است شرایط امریکا، از جمله نساختن سلاح‌های هسته‌ای را نپذیرد.

از سوی دیگر اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران دربارهٔ مذاکرات اسلام‌آباد گفت که "در مورد یک‌سری از موضوعات به تفاهم رسیدیم اما در مورد ۲–۳ موضوع مهم دیدگاه‌ها فاصله داشت و نهایتاً گفت‌وگوها منجر به توافق نشد."

بقایی افزود: "بعضی از موضوعات جدید مثل موضوع تنگۀ هرمز در این مذاکرات اضافه شد و این هرکدام پیچیدگی خود را دارد."

اسحاق دار، وزیر خارجۀ پاکستان، کشوری که میزبان این مذاکرات بود، از هر دو طرف خواسته که به آتش‌بس دوهفته‌ای اعلام شده پابند بمانند.

تلفات رویدادهای طبیعی هفته‌های اخیر در افغانستان به ۱۷۹ تن افزایش یافت

مسافران منتظر عبور از یک جادۀ سیل‌زده در ولسوالی زاول ولایت هرات
مسافران منتظر عبور از یک جادۀ سیل‌زده در ولسوالی زاول ولایت هرات

ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان می‌گوید که از ۶ تا ۲۲ حمل در نتیجۀ باران‌های شدید، سیلاب‌ها، لغزش زمین و زلزله در افغانستان ۱۷۹ نفر جان باختند و ۲۳۸ نفر دیگر زخمی شدند.

تاج محمد همت، معاون سخنگوی این ادارۀ روز شنبه در یک کلیپ ویدیویی در صفحۀ ایکس این اداره گفته که همچنان در این مدت ۹ نفر ناپدید شده اند.

ناپدیدشدگان معمولاً افرادی اند که در آب‌های سیلاب‌ها غرق شده اند.

ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان افزوده که در حدود سه هفته گذشته همچنان ۱۲۷۷ خانه به گونۀ کامل و ۵۷۷۰ خانۀ دیگر به گونۀ جزئی تخریب شده اند.

بر اساس اطلاعات ملل متحد، افغانستان یکی از ده کشور بیشتر متاثر از تغییرات اقلیمی است که پیامدهای آن در کنار خسارات مالی هر از گاهی از مردم آن قربانی می‌گیرد.

در پی فروریختن سقف یک خانه، در ولسوالی قره‌باغ ولایت غزنی، دو تن کشته شدند

آرشیف
آرشیف

دفتر رسانه‌های ولایت غزنی در خبرنامه‌ای گفته که روز شنبه (۲۲ حمل) در پی فروریختن سقف یک خانه، در ولسوالی قره‌باغ ولایت غزنی، دو تن کشته شده‌اند.

در این حال، ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان نیز روز شنبه (۲۲ حمل) گفت«در دو روز گذشته، در اثر بارندگی‌ها، سیلاب‌ها و سایر رویدادهای طبیعی، ۲۲ تن کشته و ۹ تن دیگر زخمی شده‌اند.»

ادارۀ هماهنگی کمک‌های بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) هم روز شنبه گفت«در بسیاری از ولایت‌های افغانستان، در اثر بارندگی‌های اخیر، باران‌های شدید و سیلاب‌ها، حدود ۷۳ هزار تن آسیب دیده‌اند.»

به گفتۀ اوچا «در اثر سیلاب‌های اخیر حدقل ۹۳ تن کشته، ۱۸۱ تن زخمی و چهار تن دیگر ناپدید شده‌اند.»

کمپاین ملی مبارزه با پولیو در افغانستان دوشنبه آغاز می‌شود

آرشیف
آرشیف

کمپاین ملی مبارزه با بیماری فلج اطفال(پولیو) سال ۲۰۲۶ میلادی، سر از دوشنبه(۲۴ حمل) در افغانستان آغاز می‌شود.

در این کمپاین سه روزه، به حمایت نهادهای بین‌المللی، حدود دوازده میلیون و شش‌صد هزار کودک زیر پنج سال، واکسین خواهند شد.

ادارۀ افغانستان عاری از پولیو اعلام کرده که به دلیل سردی هوا، این کمپاین در ولایات دایکندی و بامیان با تأخیر آغاز خواهد شد.

افغانستان و پاکستان تنها دو کشوری جهان اند که در آنها بیماری فلج اطفال ریشه کن نشده و در سال ۲۰۲۵ میلادی، حداقل نُه مورد مثبت بیماری پولیو در افغانستان ثبت شده بود.

طالبان: یک تن در پیوند به حمله روز جمعه بر غیرنظامیان در قریه «ده مهری» ولسوالی انجیل هرات بازداشت شد

طالبان از بازداشت یک تن در پیوند به حملۀ روز جمعه بر غیرنظامیان در قریۀ «ده مهری» ولسوالی انجیل ولایت هرات خبر داده‌اند.

احمدالله متقی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات امروز گفت که از فرد بازداشت‌شده تحقیق جریان دارد، اما در مورد هویت او جزئیات بیشتری با رسانه‌ها شریک نکرد.

به گفته متقی، در این حمله ۱۱ تن کشته و ۸ تن دیگر زخمی شده‌اند. گزارش‌ها حاکی است که وضعیت صحی دو تن از زخمیان وخیم است.

تاکنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است

تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان امروز به مصاف تاجیکستان می‌رود

آرشیف
آرشیف

تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان امروز در چارچوب رقابت‌های قهرمانی آسیا (کافا) با تیم تاجیکستان دیدار می‌کند.

این بازی چهارمین و آخرین مسابقه تیم افغانستان در این رقابت‌ها است و قرار است ساعت یک‌ونیم بعدازظهر به وقت کابل برگزار شود.

افغانستان پیش از این سه بازی انجام داده که در نخستین دیدار به قرغیزستان باخته، در بازی دوم با ترکمنستان مساوی کرده و در سومین مسابقه نیز ازبکستان میزبان را شکست خورده است.

رقابت‌های قهرمانی زیر ۱۷ سال آسیا میان تیم‌های افغانستان، قرغیزستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان در ازبکستان در حال برگزاری است

سیلاب‌ها در خوست راه‌های مواصلاتی برخی روستاها را تخریب کرده است

سیلاب‌ها در خوست (تصویر آرشیف)
سیلاب‌ها در خوست (تصویر آرشیف)

باشندگان ولایت خوست می‌گویند که سیلاب‌های اخیر دراین ولایت راه‌های مواصلاتی ۱۵ روستا را تخریب کرده است.

باشندگان محل روز جمعه به رسانه‌های محلی گفتند که سیل‌های دو هفتۀ گذشته جاده‌های منطقۀ بورگی در ولسوالی شمل دوه مند ولایت خوست و بسیاری از مناطق دیگر را تخریب کرده و این راه‌ها را غیرقابل عبور کرده است.

آنان می‌گویند که از نیازهای اولیه، از جمله خدمات صحی محروم شده‌اند.

بر اساس آمار حکومت طالبان، از ۶ حمل تا ۲۰ حمل در نتیجۀ جاری شدن سیلاب‌ها و باران‌های شدید دست کم ۱۵۷ نفر کشته و ۲۲۹ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

هشدار از احتمال باران شدید و سیلاب در ۲۶ ولایت افغانستان

آرشیف
آرشیف

ادارۀ هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان از احتمال باران شدید و سیلاب های آنی در ۲۶ ولایت افغانستان هشدار داده است.

پیش‌بینی این اداره نشان می‌دهد که فاریاب ، سرپل ، بادغیس، هرات ، فراه ، غور ، هلمند ، قندهار ، زابل ، اروزگان ، دایکندی ، بامیان ، غزنی، میدان وردک ، لوگر ، پکتیا ، خوست ، پکتیکا ، ننگرهار ، لغمان ، پنجشیر، کاپیسا، پروان ، بغلان ، سمنگان و تخار ، جمعه (۲۱حمل) شاهد باران های شدید ، رعد و برق ، باد های نسبتاً شدید و سیلاب های آنی خواهند بود.

مقدار بارندگی در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۴۰ ملی‌متر پیش‌بینی شده است.

به‌ گفتۀ ادارۀ هواشناسی ، احتمال برف‌باری در ساحات مرتفع و مناطق سردسیر نیز وجود دارد.

در همین حال ، ادارۀ آمادگی مبارزه با حوادث طبیعی طالبان گفته است که از ۶ حمل تاکنون بر اثر حوادث طبیعی از جمله بارندگی های شدید ، سیلاب‌ها و لغزش کوه در افغانستان ، دست‌کم ۱۵۷ تن جان باخته‌اند و ۲۲۹ تن دیگر زخمی شده‌اند.

کارزار جدید تطبیق واکسین پولیو به جز دایکندی و بامیان در ۳۲ ولایت دیگر روز دوشنبه آغاز می‌شود

آرشیف
آرشیف

نهاد «افغانستان عاری از پولیو» اعلام کرده است که کارزار جدید تطبیق واکسین پولیو یا فلج کودکان در ۳۲ ولایت روز دوشنبه (۲۴حمل) آغاز می شود.

این نهاد در پستی در ایکس روز پنج‌شنبه (۲۰حمل) گفت که این کمپاین در ولایت های بامیان و دایکندی به دلیل سردی هوا به تاخیر افتاده است.

در ادامه آمده که در جریان کمپاین به کودکان ویتامین A هم داده می‌شود.

نهاد «افغانستان عاری از پولیو» از خانواده ها خواسته است که کودکان خود را واکسین کنند.

در بارۀ شمار کودکانی که در این دَور ، واکسین دریافت خواهند کرد، چیزی گفته نشده است.

تا حال در سال جاری میلادی هیچ مورد مثبت فلج کودکان در افغانستان ثبت نشده است ؛اما طبق گزارش سازمان جهانی صحت، در سال ۲۰۲۵، دست‌کم ۹ مورد مثبت پولیو در این کشور ثبت شده بود.

افغانستان و پاکستان، تنها کشورهای هستند که ویروس فلج کودکان هنوز به گونۀ کامل در آنها ریشه کن نشده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG