لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۳ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۲:۰۱

افغانستان

چهار دیدار حساس امروز در جام جهانی فوتسال برگزار می‌شود

مسابقات روز سوم جام جهانی فوتسال ازبیکستان
مسابقات روز سوم جام جهانی فوتسال ازبیکستان

در ادامۀ مسابقات جام جهانی فوتسال، امروز چهار بازی برگزار می‌شود.

در مهم‌ترین دیدارها، پرتگال که مدافع عنوان قهرمانی است به مصاف پاناما می‌رود. همچنین ایران به مصاف ونزوئلا خواهد رفت، تاجیکستان با مراکش روبه‌رو می‌شود و گواتمالا هم با فرانسه دیدار خواهد کرد.

دیروز، افغانستان در اولین بازی خود در جام جهانی فوتسال موفق شد آنگولا را با نتیجۀ ۶ بر ۴ شکست دهد. بازی بعدی افغانستان روز چهارشنبه در برابر آرجنتاین برگزار خواهد شد.

جام جهانی فوتسال با حضور ۲۴ تیم در ازبیکستان در حال برگزاری است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

در نتیجه یک حادثه ترافیکی در شاهراه کابل- قندهار پنج تن کشته شدند

آرشیف
آرشیف

در نتیجه یک حادثه ترافیکی در شاهراه کابل- قندهار پنج تن کشته و ۱۶ تن زخمی شدند.

خبرگزاری باختر، تحت کنترول طالبان، روز پنج‌شنبه، ۲۳ میزان، به نقل از اسدالله جمشید، سخنگوی قوماندانی امنیه کندهار گزارش داده است این حادثه در پی تصادف یک موتر نوع ۵۸۰ با یک موتر باربری در ساحه چکی‌مانده ولسوالی دامان این ولایت رخ داده است.

به گفته جمشید، زخمیان این رویداد برای دریافت خدمات درمانی به شفاخانه منتقل شده‌اند.

تا اکنون علت این حادثه ترافیکی مشخص نشده است.

کمیته حفاظت از خبرنگاران خواستار ازسرگیری نشرات اف‌ام بی‌بی‌سی در افغانستان شد

لوگوی رسانه بی‌بی‌سی
لوگوی رسانه بی‌بی‌سی

کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ) از مقام‌های طالبان خواسته است که نشرات اف‌ام بی‌بی‌سی را در سراسر افغانستان فوراً از سر بگیرند.

این کمیته ناوقت روز چهارشنبه، ۲۲ میزان، در صفحه ایکس خود نوشته است که تعلیق نشرات بی‌بی‌سی به زبان‌های دری، پشتو و انگلیسی، دسترسی مردم افغانستان به اطلاعات مستقل را محدود می‌کند.

در این اعلامیه به نقل از ولی‌الله رحمانی، نماینده این کمیته برای افغانستان و پاکستان، آمده است که او خواستار لغو این تصمیم، توضیح مبنای قانونی آن و پایان دادن به محدودیت‌ها بر رسانه‌های مستقل شده است.

طالبان در ۲۱ میزان تعلیق برنامه‌های سرویس جهانی بی‌بی‌سی از طریق فرستنده‌های اف‌ام در افغانستان را تأیید کردن و علت آن را «تخطی‌های پی‌درپی در حال حاضر» خواند.

بی‌بی‌سی هم روز سه‌شنبه، ۲۱ میزان، اعلام کرد که مقام‌های حکومت طالبان نشرات رادیویی اف‌ام این رسانه را در سراسر افغانستان متوقف کرده‌اند. این رسانه افزود که برای حل این مشکل با مقام‌های حاکم در تماس است.

بی‌بی‌سی یک سازمان رسانه‌ای مستقر در بریتانیا است که در بخش‌های خبر، برنامه‌های مستند، آموزشی و سرگرمی فعالیت می‌کند و محتوای خود را از طریق رادیو، تلویزیون و پلتفرم‌های دیجیتال به زبان‌های مختلف، به شمول دری و پشتو نشر می‌کند.

دیدار نمایندهٔ سازمان همکاری اسلامی با مقام‌های طالبان و ملل متحد در کابل

دیدار طارق علی بخیت، نماینده ویژه سرمنشی سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان با امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت طالبان
دیدار طارق علی بخیت، نماینده ویژه سرمنشی سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان با امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت طالبان

طارق علی بخیت، نماینده ویژه سرمنشی سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان، در جریان سفر اخیر خود به کابل با مقام‌های طالبان و نماینده‌گان نهادهای بین‌المللی درباره وضعیت بشردوستانه، کمک‌های انسانی، مبارزه با تروریزم، صحت، آموزش و بهبود وضعیت زنده‌گی مردم گفت‌وگو کرده‌است.

سازمان همکاری اسلامی روز چهارشنبه «۲۲ میزان» در صفحه اکس خود اعلام کرد که بخیت در دیدار با سفیران کشورهای عضو این سازمان و رؤسای هیئت‌های دیپلماتیک در کابل، آنان را در جریان نتایج سفرش به افغانستان قرار داده‌است.

به‌گفته این سازمان، او بر هماهنگی و همکاری مشترک کشورهای عضو برای رسیده‌گی به مشکلات بشردوستانه و چالش‌های توسعه‌ای افغانستان تأکید کرده‌است.

دیدبان حقوق بشر از فرانسه خواست اخراج اجباری پناهجویان افغان را متوقف کند

سازمان دیدبان حقوق بشر از فرانسه خواسته است که برنامه‌های بازگرداندن اجباری پناهجویان افغان به افغانستان را به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان سه شنبه ۲۱ میزان در بیانیه‌ای هشدار داد که افرادی که به افغانستان بازگردانده می‌شوند، ممکن است با آزار و اذیت، شکنجه و دیگر موارد جدی نقض حقوق بشر روبه‌رو شوند.

این درخواست پس از آن مطرح شده است که فرانسه تأیید کرد که گفت‌وگوهای تخنیکی را با مقام‌های طالبان دربارۀ اخراج افغان‌هایی آغاز کرده است که اسناد قانونی اقامت در فرانسه را ندارند و تهدیدی برای امنیت ملی این کشور پنداشته می‌شوند.

سازمان دیدبان حقوق بشر افزوده که این گفت‌وگوها نشان‌دهندۀ تغییر خطرناک در سیاست فرانسه است و ممکن است با تعهدات بین‌المللی این کشور در زمینۀ حقوق بشر در تضاد باشد.

این سازمان گفته است شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد نیروهای طالبان افرادی را که به‌گونۀ اجباری به افغانستان بازگردانده شده‌اند، بازداشت و شکنجه کرده‌اند.

حکومت طالبان هنوز در مورد این اظهارات دیدبان حقوق بشر چیزی واکنش نشان نداده است.

دیدبان حقوق بشر همچنان گفته است که جرمنی از سال گذشته تاکنون ۲۶۳ شهروند افغانستان را به این کشور بازگردانده است.

این سازمان تأکید کرده است که تا زمانی که طالبان به نقض گستردۀ حقوق بشر ادامه می‌دهند، هیچ کشوری نباید پناهجویان افغان را به‌گونۀ اجباری به افغانستان بازگرداند.

شاهراه کابل–جلال‌آباد پس از سه روز انسداد بازگشایی شد

 آرشیف
آرشیف

شاهراه کابل–جلال‌آباد به روی ترافیک بازگشایی شد.

این شاهراه شام دوشنبه به‌دلیل بارندگی‌های پی‌هم، سیلاب‌ها و لغزش کوه در چندین بخش به روی ترافیک مسدود شده بود.

وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان چهارشنبه ۲۲ میزان اعلام کرده است این شاهراه شب گذشته ساعت ۸ به وقت محل، با تلاش کارکنان عملیاتی این وزارت به روی ترافیک بازگشایی شد.

این وزارت از تمامی شهروندان و رانندگان خواسته است که هنگام رفت‌وآمد در این مسیر احتیاط کنند و رهنمودهای مسئولان مربوط را در نظر بگیرند.

بازی تست کرکت افغانستان و بنگله‌دیش پس از پنج روز مساوی پایان یافت

تساوی بازی تست کرکت میان افغانستان و بنگله‌دیش
تساوی بازی تست کرکت میان افغانستان و بنگله‌دیش

بازی تست کرکت میان افغانستان و بنگله‌دیش مساوی پایان یافت.

بازی تست کرکت میان تیم‌های ملی افغانستان و بنگله‌دیش پس از پنج روز رقابت در ابوظبی، سه شنبه ۱۳ اکتوبر بدون برنده به پایان رسید.

در روز پنجم و پایانی این بازی، بازیکنان افغانستان تا آخرین آوور به بازی ادامه دادند و تیم بنگله‌دیش نتوانست تمام بازیکنان افغانستان را از میدان خارج کند.

در نتیجه، این دیدار به‌گونۀ مساوی پایان یافت.

پس از این، تیم‌های ملی کرکت افغانستان، زیمبابوی و بنگله‌دیش از ۱۷ تا ۲۳ اکتوبر در رقابت‌های بین‌المللی یک‌روزه (او دی آی) با یک‌دیگر روبه‌رو خواهند شد.

حوادث طبیعی در افغانستان در سال جاری جان ۶۷۹ تن را گرفته است

ویرانی‌های بجا مانده از اثر سیلاب‌های سال جاری در نورستان
ویرانی‌های بجا مانده از اثر سیلاب‌های سال جاری در نورستان

ادارۀ آماده‌گی مبارزه با حوادث طبیعی تحت کنترول حکومت طالبان می‌گوید که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، ۶۷۹ تن در نتیجۀ حوادث طبیعی در افغانستان جان باخته و بیش از یک‌هزار و ۶۳۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

این اداره روز سه‌شنبه «۱۳ اکتوبر» به مناسبت روز جهانی کاهش خطر حوادث، اعلام کرد که در پی این رویدادها، نزدیک به ۴۵ هزار خانواده آسیب دیده‌اند.

به‌گفتۀ این اداره، در نتیجۀ حوادث طبیعی، بیش از ۱۶ هزار خانه به‌گونۀ کامل یا قسمی تخریب شده‌اند.

بر اساس گزارش بانک جهانی، فقر، تخریب محیط زیست، زیرساخت‌های ضعیف و کمبود آماده‌گی در برابر حوادث، آسیب‌پذیری مردم در افغانستان را افزایش می‌دهند.

این گزارش همچنان می‌افزاید که تغییرات اقلیمی می‌تواند خطر خشک‌سالی و سیلاب را در این کشور تشدید کند.

افزایش موارد پولیو در افغانستان؛ یک مورد جدید در ننگرهار ثبت شد

آرشیف
آرشیف

سازمان جهانی صحت از ثبت یک مورد جدید بیماری پولیو یا فلج اطفال در افغانستان خبر داده‌است.

بر اساس گزارش این سازمان که روز سه‌شنبه «۱۳ اکتوبر» منتشر شد، مورد جدید این بیماری در ولسوالی سرخرود ولایت ننگرهار ثبت شده‌است.

با ثبت این مورد، شمار مجموعی موارد مثبت پولیو در افغانستان از آغاز سال ۲۰۲۶ میلادی تا کنون به ۳۶ مورد رسیده است.

به‌گفتۀ سازمان جهانی صحت در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۲۱ مورد مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده بود.

پولیو یا فلج اطفال یک بیماری ویروسی است که می‌تواند سبب فلج دایمی شود.

این بیماری درمان مشخصی ندارد، اما از طریق واکسیناسیون می‌توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز موارد ابتلا به ویروس پولیو در آن‌ها ثبت می‌شود و این بیماری در این دو کشور به‌گونۀ کامل ریشه‌کن نشده‌است.

والی خیبرپشتونخوا: پالیسی‌های این ایالت از اسلام‌آباد تعیین می‌شود نه کابل، جلال‌آباد و کندهار

فیصل کریم کندی والی خیبرپشتونخوا
فیصل کریم کندی والی خیبرپشتونخوا

فیصل کریم کندی والی خیبرپشتونخوا، ادعا می‌کند که پالیسی‌ها برای این ایالت به گفته‌ای او از «کابل، جلال‌آباد و کندهار» تعیین نخواهد شد، بلکه از اسلام‌ آباد تعیین می‌شود.

او بدون ارایه شواهد و مدارک این اتهامات را روز دوشنبه ۲۰ میزان در یک نشست خبری بیان کرده است.

والی خیبر پشتونخوا همچنان گفت که مقام‌های این ایالت در مبارزه با تروریزم کوتاهی می‌کردند و به ادعای او، از ورود تروریستانی که از افغانستان می‌آمدند، جلوگیری نمی‌کردند.

حکومت طالبان تاکنون دربارۀ اظهارات تازه والی خیبرپشتونخوا چیزی نگفته است؛ اما یک منبع معتبر طالبان که از گفتن نامش خود داری کرده به رادیو آزادی گفته است که آنان روز گذشته در این مورد موضع‌گیری کرده‌اند و همان اظهارات کافی است.

روز دوشنبه ۲۰ میزان ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان حکومت در صفحه ایکس خود تحولات اخیر سیاسی و امنیتی پاکستان را نگران ‌کننده خوانده و گفته بود که مشکلات سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی این کشور بر سراسر منطقه تأثیرات منفی دارد.

مجاهد گفته بود که مقام‌های پاکستانی نباید ناکامی‌های داخلی خود را به افغانستان نسبت دهند و تمرکز بر تبلیغات، به‌جای جست‌وجوی راه‌حل، مشکلات را حل نمی‌کند.

حزب تحریک انصاف پاکستان هم تا هنوز در مورد این اتهام ها ابراز نظر نکرده است.

با اعلام وضعیت اضطراری در خیبرپشتونخوا، صلاحیت‌ها از مقام‌های ایالتی به والی این ایالت انتقال یافته و سهیل افریدی، وزیر اعلی و اعضای کابینۀ او بازداشت شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، وضعیت در خیبرپشتونخوا بحرانی است و حکومت محدودیت‌هایی را نیز بر انترنت وضع کرده است.

۱۳ اکتوبر؛ روز جهانی کاهش خطر بلایای طبیعی است

آرشیف
آرشیف

سه شنبه ۲۱ ميزان برابر با ۱۳ اوکتوبر، روز جهانی کاهش خطر بلایای طبیعی است؛ روزی که با هدف افزایش آگاهی و تقویت آمادگی مردم در برابر حوادث طبیعی گرامی داشته می‌شود.

افغانستان از جمله کشورهایی است که در برابر زلزله، سیلاب، خشکسالی، لغزش زمین و سایر حوادث طبیعی آسیب‌پذیر است.

اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان می‌گوید که از ششم حمل تا ششم اسد سال ۱۴۰۵، در پی سرازیر شدن سیلاب‌ها، بارندگی، طوفان و دیگر حوادث طبیعی در کشور، ۳۵۱ تن جان باخته و ۴۳۶ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به‌گفته‌ ای این اداره، در این مدت بیش از ۲ هزار خانه به‌گونه‌ کامل تخریب و بیش از ۸ هزار خانه دیگر قسمی تخریب شده‌اند و در مجموع بیش از۲۴ هزار خانواده از این حوادث متضرر شده‌اند.

بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد( اوچا) از آغاز سال ۲۰۲۶ تا اوایل اگست، بیش از ۹۲ هزار نفر در افغانستان از بلایای طبیعی متأثر شده‌اند.

شعار امسال این روز «تاب‌آوری از خانه آغاز می‌شود» است و بر اهمیت خانه‌های مصئون و آمادگی خانواده‌ها تأکید دارد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG