لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۳ اسد ۱۴۰۵ کابل ۰۱:۲۲

افغانستان

تینس مسترز پاریس در مرحلۀ یک‌هشتم نهایی پیگیری می‌شود

بازیکنان سرشناس تینس جهان در مرحله یک‌هشتم نهایی مسترز پاریس به مصاف هم می‌روند
بازیکنان سرشناس تینس جهان در مرحله یک‌هشتم نهایی مسترز پاریس به مصاف هم می‌روند

امروز، پنجشنبه دهم عقرب، در ادامهٔ رقابت‌های تینس مسترز پاریس، هشت مسابقهٔ حساس در مرحلهٔ یک‌هشتم نهایی در شهر پاریس فرانسه برگزار خواهد شد. این مسابقات در حالی برگزار می‌شوند که از تاریخ هفتم عقرب با حضور ۴۸ تینس‌باز برتر جهان آغاز شده‌اند و تا یکشنبه، ۱۳ نوامبر ادامه خواهند یافت.

در نخستین مسابقه امروز، جوردن تامپسون از استرالیا با آدریان مانارینو روبه‌رو خواهد شد. در ادامه، ستیفانو سیتسیپاس از یونان و فرانسسکو فیروندولو از آرژانتین یکی از مهم‌ترین دیدارهای این مرحله را برگزار می‌کنند.

کارین خاچینوف از روسیه با الیکسی پوپیرین استرالیایی مسابقه خواهد داشت، و کارلوس آلکارز اسپانیایی، که در غیاب جنیک سینر ایتالیایی در رده نخست این تورنمنت قرار دارد، با اوگو هومبرت روبه‌رو می‌شود. این رقابت یکی از دیدارهای حساس این مرحله به شمار می‌رود. جنیک سینر، نفر اول تینس جهان، به علت شرایط نامساعد سلامتی از مسترز پاریس کناره‌گیری کرده است.

سایر دیدارهای امروز به این شرح است: گریگور دیمیتروف از بلغاریا مقابل آرتور ریندرکینچ از فرانسه قرار خواهد گرفت، الکساندر زورف آلمانی با آرتور فیلز از فرانسه رقابت می‌کند، الکس دیمیناور از استرالیا و جک دراپر از انگلستان با یکدیگر رقابت دارند، و آرتور کازو از فرانسه در مقابل هولگر رون از دانمارک به میدان خواهد رفت.

مسترز پاریس از سال ۱۹۶۹ تاکنون برگزار می‌شود و نوواک جوکوویچ با هفت قهرمانی، پرافتخارترین تینس‌باز تاریخ این رقابت‌هاست. در سال گذشته، جوکوویچ با پیروزی مقابل گریگور دیمیتروف به عنوان قهرمانی دست یافت.

امسال، در ۸ تورنمنت مسترز پیشین که از ماه مارچ تاکنون برگزار شده، جنیک سینر ایتالیایی در سه مسترز میامی، سینسیناتی، و شانگهای قهرمان شده است. کارلوس آلکارز اسپانیایی، ستیفانوس سیتسیپاس از یونان، اندری روبلف از روسیه، الکساندر زورف از آلمان، و الیکسی پوپیرین از استرالیا نیز در سایر مسترزهای امسال به قهرمانی رسیده‌اند.

مسترز پاریس آخرین مسترز ۱۰۰۰ امتیازی فصل به شمار می‌رود و تینس‌بازان برجسته برای به‌دست آوردن عنوان قهرمانی و کسب امتیاز در این رویداد با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

منابع: یک هلیکوپتر طالبان در نسَی سرنگون شده است

(تصویر آرشیف) نیروهای طالبان در حال انتقال یک زخمی زلزله در ولایت کنر در شرق افغانستان
(تصویر آرشیف) نیروهای طالبان در حال انتقال یک زخمی زلزله در ولایت کنر در شرق افغانستان

منابع به بخش تاجکستان رادیواروپای آزادی-رادیوآزادی گفته اند که یک هلیکوپتر نیروهای طالبان در ولسوالی نسَی در نتیجهٔ تیراندازی نیروهای وفادار به جمعه‌خان فاتح، فرمانده ناراضی این گروه، سرنگون شده است.

برخی رسانه‌های افغانستان گزارش داده‌اند که در نتیجهٔ این رویداد هفت سرنشین هلیکوپتر جان باخته‌اند.

به گفتهٔ منابع، این هلیکوپتر در حال انتقال زخمی‌های این گروه بوده است. افزون بر سرنشینان هلیکوپتر، یک کودک نیز کشته و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند؛ زیرا هلیکوپتر در خانهٔ یکی از باشندگان سقوط کرده است.

حکومت طالبان تا هنوز در این مورد چیزی نگفته است.

درگیری میان نیروهای ویژهٔ حکومت طالبان و افراد جمعه‌خان فاتح، فرمانده ناراضی این گروه، سه روز پیش آغاز شد.

این درگیری پس از آن شروع شد که حکومت مرکزی طالبان برای سرکوب جمعه‌خان فاتح، نیروهای تازه‌نفس را از راه زمین و هوا به نسَی فرستاد.

دیدار افغانستان و ایرلند در آخرین بازی یک‌روزه

تیم ملی کریکت افغانستان روز شنبه، ۱۵ آگست، با تیم ملی ایرلند دیدار می‌کند.

این بازی ساعت ۳:۱۵ بعدازظهر به وقت افغانستان آغاز می‌شود.

این دیدار آخرین مسابقه از سلسله بازی‌های یک‌روزه ۵۰آوره میان تیم‌های ملی کریکت افغانستان و ایرلند است.

این بازی در ورزشگاه استورمونت در ایرلند برگزار می‌شود.

نخستین بازی این سلسله مسابقات به دلیل بارندگی لغو شد، اما افغانستان سه بازی باقی‌مانده را با اختلاف زیاد به سود خود پایان داد.

انتظار می‌رود تیم ملی کریکت افغانستان در ماه سپتامبر میزبان هند در سه مسابقه ۲۰آوره باشد.

حمید فرهادی پس از نزدیک به دو سال از زندان طالبان آزاد شد

حمید فرهادی
حمید فرهادی

حمید فرهادی، کارمند پیشین ریاست اجراییه و خبرنگار روزنامه اطلاعات روز، پس از نزدیک به دو سال بازداشت از سوی طالبان آزاد شد و به خانه بازگشت.

یکی از اعضای خانواده آقای فرهادی روز پنجشنبه به رادیو آزادی تایید کرده است که او پس از حدود دو سال زندان آزاد شده است.

فرهادی در ۱۳ سنبله ۱۴۰۳ از سوی استخبارات طالبان بازداشت شده بود. سازمان عفو بین‌الملل پیش از این گفته بود که دادگاه طالبان او را به «تبلیغ» از طریق گزارش‌های روزنامه‌نگاری درباره وضعیت زنان و دختران در افغانستان متهم کرده است.

فرهادی پیش از فعالیت به‌عنوان خبرنگار، در بخش اداری ریاست اجراییه حکومت پیشین افغانستان کار می‌کرد و پس از آن به ‌عنوان خبرنگار با روزنامه اطلاعات روز همکاری داشت.

شمار دقیق خبرنگارانی که در حال حاضر در زندان‌های طالبان به سر می‌برند، مشخص نیست. با این حال، نهاد نی در تبعید روز چهارشنبه در گزارشی افغانستان را «به زندان خبرنگاران و رسانه‌ها» تشبیه کرده و گفته است که در۵ سال‌های اخیر حدود ۴۰۰ مورد خشونت علیه خبرنگاران و مدافعان آزادی رسانه‌ها ثبت شده است.

این نهاد افزوده است که بخش بزرگی از این افراد، عمدتا از سوی استخبارات طالبان، بازداشت و زندانی شده‌اند.


سازمان نجات کودکان: از هر ۱۰ کودک زیر پنج سال در افغانستان، یک کودک به سوءتغذیه شدید مبتلا است

آرشیف
آرشیف

سازمان نجات کودکان (Save the Children) می‌گوید که در افغانستان، از هر ۱۰ کودک زیر پنج سال، یک کودک به سوءتغذیه شدید مبتلا است.

این سازمان روز پنجشنبه، ۲۲ اسد، در گزارشی که در وب‌سایت خود منتشر کرده، گفته است که در چهار سال گذشته، میزان سوءتغذیه در میان کودکان زیر پنج سال ۱۴ درصد افزایش یافته است.

به گفته این سازمان، ۳.۷ میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان از سوءتغذیه شدید رنج می‌برند.

سازمان نجات کودکان، کاهش کمک‌های بشردوستانه، بسته‌شدن مراکز صحی، گرسنگی و فقر، بازگشت مهاجران و خشکسالی را از عوامل اصلی افزایش سوءتغذیه در میان کودکان دانسته است.

پیش از این نیز برنامه جهانی غذا هشدار داده بود که سوءتغذیه کودکان در افغانستان به سطح بحرانی رسیده است.

این سازمان گفته بود که کارکنان صحی از هر هفت کودک و مادری که به کمک نیاز دارند، تنها می‌توانند به یک نفر کمک ارائه کنند.

یوناما: لغو محدودیت‌ها بر زنان برای صلح و توسعه پایدار افغانستان ضروری است

جورجیت گانیون معاون سیاسی و سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان
جورجیت گانیون معاون سیاسی و سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می‌گوید که لغو محدودیت‌ها بر زنان و دختران، از گام‌های مهم برای دستیابی به صلح، ثبات و توسعه پایدار در افغانستان است.

یوناما روز پنجشنبه، ۲۲ اسد، در آستانه پنجمین سالگرد بازگشت طالبان به قدرت، در اعلامیه‌ای گفته که محدودیت‌های شدید علیه زنان و دختران، نگرانی‌های مرتبط با تروریزم و محدودیت‌های مدنی همچنان از موانع اصلی در مسیر ثبات افغانستان و تعامل این کشور با جامعه جهانی به شمار می‌رود.

این نهاد از مقامات طالبان خواسته است محدودیت‌های اعمال‌شده بر زنان و دختران را لغو کنند، حقوق و آزادی‌های اساسی را تضمین کنند و به نگرانی‌های امنیتی جامعه جهانی رسیدگی کنند.

یوناما در عین حال گفته است که کاهش درگیری‌ها در سال‌های اخیر به بهبود وضعیت امنیتی و ایجاد فرصت‌هایی برای بازسازی، توسعه و همکاری اقتصادی منطقه‌ای کمک کرده است.

جورجیت گانیون، معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل و سرپرست یوناما، گفته است: «صلح و رفاه پایدار به چیزی بیش از صرفا نبود درگیری نیاز دارد. آینده افغانستان به ایجاد جامعه‌ای وابسته است که در آن حقوق و ظرفیت‌های همه افغان‌ها تحقق یابد و نهادها پاسخگو و مسئولیت‌پذیر باشند.»

گانیون همچنین تأکید کرده است که محدودیت‌های شدید بر حقوق زنان و دختران، هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی سنگینی بر افغانستان تحمیل کرده و در کوتاه‌مدت و بلندمدت به مردم این کشور آسیب می‌زند.

حکومت طالبان در مورد اعلامیه یوناما واکنش نشان ندادند.

این درحالی که بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارش تازه خود گفته که طالبان بیش از صد فرمان علیه زنان و دختران وضع کردند.

ملل متحد: به دلیل محدودیت ها هفت زن از هر ۱۰ زن در افغانستان با مشکلات روانی مواجه‌اند

همزمان با پنجمین سالگرد بازگشت طالبان به قدرت، بخش زنان سازمان ملل متحد می‌گوید هفت زن از هر ۱۰ زن در افغانستان با مشکلات روانی مواجه‌اند و محدودیت‌های اعمال‌شده بر زنان و دختران از عوامل مؤثر بر این وضعیت است.

بخش زنان سازمان ملل متحد روز چهارشنبه، ۲۱ اسد، در گزارشی به همین مناسبت گفته است که محدودیت در دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار و خدمات صحی، همچنین خشونت‌های خانوادگی، انزوای اجتماعی و دسترسی نداشتن به امکانات، از عوامل مؤثر بر مشکلات روانی آنان است.

در این گزارش آمده است که نزدیک به ۱۱ میلیون زن و دختر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

یو ان ومن در این گزارش گفته که که از سال ۲۰۲۱بدینسو طالبان بیش از ۱۰۰ فرمان علیه زنان و دختران صادر کرده‌اند که تبعیض را نهادینه و حقوق اساسی آنان را سلب کرده است.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، محدودیت‌های گسترده‌ای بر آموزش و کار زنان و دختران وضع شده است.

سازمان ملل متحد و شماری از نهادهای بین‌المللی بارها درباره پیامدهای این محدودیت‌ها بر حقوق و وضعیت اجتماعی و اقتصادی زنان هشدار داده‌اند.

حامد کرزی: خوشحالم که در افغانستان مانده ام

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان، در گفت‌وگو با یک روزنامه ایتالیایی گفته است که خوشحال است در افغانستان مانده تا برای بهبود وضعیت کشور تلاش کند.

او گفته است که اکنون زمان پشیمانی و آشتی است و تلاش می‌کند مسائل افغانستان را از زاویه «جمهوریت» یا «امارت» نبیند.

آقای کرزی افزوده که خواستش فراهم شدن زمینه زنده‌گی مشترک برای همه افغان‌ها و کار برای خیر و رفاه کشور است.

او درباره محدودیت‌ها بر زنان و دختران گفته است: "آموزش یک موضوع سیاسی نیست. چه انتخابات باشد و چه نباشد، مکاتب باید باز باشند."

کرزی همچنین گفته است که همه مردم افغانستان مخالف آموزش زنان و دختران نیستند و به نقش تاریخی رابعه بلخی، گوهرشاد بیگم، نازو انا و عایشه درانی در عرصه آموزش و ادبیات اشاره کرده‌است.

روزنامه ایتالیایی «کورییره دولا سرا» گزارش داده که کرزی در کابل تحت حاکمیت طالبان عملاً در حصر خانه‌گی به سر می‌برد و این مصاحبه آنلاین از میلان پس از شش ماه انتظار انجام شده‌است.

درگیری بر سر آب زراعتی در تاله‌وبرفک؛ چهار نفر کشته شدند

آرشیف، چهارراهی مرکزی شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان
آرشیف، چهارراهی مرکزی شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان

قوماندانی امنیه طالبان در بغلان می‌گوید که در پی درگیری مسلحانه میان دو خانواده بر سر استفاده از آب زراعتی در ولسوالی تاله‌وبرفک، چهار نفر کشته و یک نفر زخمی شده‌اند.

قوماندانی امنیه بغلان روز چهارشنبه «۲۱ اسد» در صفحه اکس اعلام کرده که این رویداد در ساحه دیوالک، از مناطق دوردست تاله‌وبرفک، رخ داده‌است.

در این اعلامیه درباره زمان وقوع درگیری جزئیاتی ارائه نشده‌است.

این درحالی‌ست که سازمان ملل متحد پیش‌تر هشدار داده که افغانستان یکی از کشورهای است که از پیامدهای خشک‌سالی دوامدار به‌شدت آسیب دیده است.

تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند در دهلی به مصاف هم می‌روند

راشد خان و روهیت شرما، بازیکنان تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند
راشد خان و روهیت شرما، بازیکنان تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند

افغانستان در ماه سپتمبر میزبان سه بازی بیست‌آوره کرکت در برابر هند خواهد بود، اما این بازی‌ها در استدیوم آرون جیتلی دهلی برگزار می‌شود.

افغانستان در سال‌های اخیر بیشتر بازی‌های خانه‌گی خود را در امارات برگزار کرده‌است.

به دلیل نگرانی‌های امنیتی پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، هنوز بازی‌های بین‌المللی در افغانستان از سر گرفته نشده‌است.

میرویس اشرف، رئیس کرکت بورد افغانستان، هند را مکان مناسبی برای برگزاری این مسابقات دانسته است.

رئیس کرکت بورد هند نیز بر ادامه حمایت از کرکت افغانستان تأکید کرده‌است.

هند و افغانستان آخرین بار در ماه جون برابر هم بازی کردند که هند در بازی تست و سپس در سلسله‌ی بازی‌های یک‌روزه، با نتایج ۳۰۰ دوش و ۳-۰ به پیروزی رسید.

بازداشت دو کارمند یوناما در هرات؛ سازمان ملل خواستار رعایت مصونیت آنان شد

دو کارمند افغان هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما از سوی ادارۀ استخبارات طالبان بازداشت شده‌اند.

یوناما روز سه‌شنبه ۲۰ اسد، به خبرگزاری فرانس‌پرس گفته است که از دو روز به این‌سو اجازه دیدار با این دو کارمند را نداشته است.

یوناما در بیانیه‌ای گفته است: "ما تأیید می‌کنیم که دو کارمند مرد افغان یوناما روز یک‌شنبه، ۱۸ اسد، از سوی مقام‌های ریاست عمومی استخبارات در ولایت هرات در غرب افغانستان بازداشت شده‌اند."

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش های رادیو آزادی تا تهیه این خبر پاسخ نداد.

دفتر انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، خواستار رعایت جایگاه و مصونیت ویژه این کارمندان شده است.

فرحان حق، معاون سخنگوی گوترش، گفته است: "در مورد اتهام‌های واردشده علیه آنان به ما معلومات داده نشده و اجازه نیز نیافته‌ایم که با آنان دیدار کنیم. ما از مقام‌های حاکم می‌خواهیم اطمینان دهند که جایگاه و مصونیت سازمان ملل متحد و مقام‌های این سازمان رعایت می‌شود."

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG