لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۵۵

خبر ها

قونسلگری افغانستان در ممبی از آغاز روند توزیع پاسپورت به شهروندان افغانستان خبر می دهد

سفارت افغانستان در دهلی هند.
سفارت افغانستان در دهلی هند.

این قونسلگری در اطلاعیه‌ای در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) گفت که به منطور رسیدگی به نیازمندی‌های اتباع افغانستان، این روند سر از امروز دوشنبه ۲۱ عقرب آغاز می‌شود.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان نیز این اطلاعیه را در حساب خود در ایکس منتشر کرده است.

سفارت افغانستان در دهلی نو که از سوی دیپلوماتان جمهوری مخلوع افغانستان اداره می‌شد در ماه قوس سال گذشته به دلیل آنچه «فشارهای حکومت هند و عدم حمایت دیپلوماتیک» خوانده بود، توقف فعالیت این سفارت را اعلام کرد.

مقام‌های هندی گفته بودند که قونسلگری‌های افغانستان در ممبی و حیدرآباد به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

هنوز مشخص نیست که کی در راس قونسلگری افغانستان در ممبی قرار دارد.

ذکیه وردک سرقنسول افغانستان در شهر ممبی در ماه ثور پس از آن استعفا داد که به قاچاق ۲۵ کیلو گرام طلا متهم شد.

او در بیانیه ای در ایکس گفته بود که از یک سال به اینطرف با «حملات به حریم خصوصی اش و افترا» رو به رو بوده است؛ اما خانم وردک به متهم شدن اش به قاچاق طلا اشارۀ نکرده بود.

از آغاز روند توزیع پاسپورت به شهروندان افغانستان در هند توسط قونسلگری افغانستان در شهر ممبی پس از آن خبر داده می‌شود که جی پی سینگ معاون وزارت خارجۀ هند هفتۀ گذشته در سفر به کابل با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان و محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع این گشور دیدار کرد.

هیچ کشوری حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

مرکز خبرنگاران افغانستان: طالبان نشر تصاویر زنده‌جان در رسانه‌های ۳ ولایت دیگر را نیز ممنوع کرده اند

اتاق کنترل یکی از رسانه‌ها در افغانستان- آرشیف
اتاق کنترل یکی از رسانه‌ها در افغانستان- آرشیف

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که حکومت طالبان به رسانه‌های محلی در ولایت‌های جوزجان، زابل و پروان نیز دستور ممنوعیت نشر تصاویر زنده‌جان را داد.

بر اساس اعلامیۀ امروز این مرکز، ادارۀ امر به معروف و نهی از منکر در این سه ولایت دستور داده است که از نشر تصاویر زنده‌جان بپرهیزند.

مرکز خبرنگاران افغانستان افزوده است که بخاطر گسترش محدودیت بر فعالیت رسانه‌ها نگران است.

پیش از این، حکومت طالبان مانع نشر تصاویر زنده‌جان از سوی رسانه‌ها در برخی ولایت‌های دیگر نیز شده است، اقدامی که به گفتۀ نهادهای حامی رسانه‌ها و خبرنگاران، مانع دسترسی مردم به اطلاعات می‌شود.

ترمپ: اگر ایران از برنامه هسته‌ای دست نکشد، اسرائیل حمله احتمالی را هدایت خواهد کرد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده هشدار داده که اگر ایران از برنامه تسلیحات هسته‌ای خود دست نکشد، اسرائیل حمله نظامی احتمالی علیه ایران را رهبری خواهد کرد.

ترمپ این اظهارات را چهارشنبه ۲۰ حمل، سه روز پیش از نشست برنامه‌ریزی شده آخر هفته مقام های امریکایی و ایرانی در عمان گفت.

ترمپ افزود که "اگر نیاز به اقدام نظامی باشد، ما دست به این اقدام خواهیم زد. اسرائیل در این امر مشارکت جدی کرده و هدایت این حمله را برعهده خواهد داشت."

امریکا به طور فزاینده‌ای نگران ذخایر اورانیوم ایران است که به گفته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مواد لازم برای غنی‌سازی در سطح ۹۰ درصد و ساخت چند سلاح اتمی را در اختیار دارد.

تهران می‌گوید هیچ برنامه‌ای برای ساخت سلاح اتمی ندارد و اهداف برنامه هسته‌ای اش «صلح‌آمیز» است.

واکنش طالبان و یک گروه‌ مخالف آن به تصویب لایحه جدید جلوگیری از دسترسی طالبان به کمک‌های امریکا

 آرشیف
آرشیف

حکومت طالبان و یک گروه مخالف آن، در مورد تصویب لایحه جدید که مانع دسترسی طالبان از کمک‌های امریکا می‌شود واکنش نشان داده اند.

عبدالطیف نظری معاون سرپرست وزارت اقتصاد حکومت طالبان این لایحه را سیاسی و وسیله فشار بر آنان خوانده است.

او پنجشنبه ۲۱ حمل به رسانه‌های داخلی افغانستان گفت که حکومت طالبان از کمک های امریکا به گفته او سودی نبرده و همچنان در روند کمک رسانی مداخله نکرده است.

کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا چهارشنبه، ۲۰ حمل، لایحۀ را تصویب کرد تا اطمینان حاصل شود که پول کمک‌های امریکا با افغانستان در اختیار طالبان قرار نمی‌گیرد.

گروه مخالف طالبان موسوم به "جبهه مقاومت ملی افغانستان" از تصویب این لایحۀ جدید استقبال کرد.

علی میثم نظری، مسئول روابط خارجی این گروه مخالف طالبان ناوقت چهارشنبه ۲۰ حمل در شبکه ایکس، تویتتر سابق نوشت که "جبهه مقاومت ملی افغانستان" از کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا به رهبری براین مست به دلیل اقدام قاطع اش در تصویب لایحۀ که نمی‌گذارد پول مالیات دهندگان امریکا به دسترس طالبان قرار گیرد، حمایت می‌کند.

شماری از اعضای کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا در نشست دیروز گفتند که تا کنون ده‌ها ملیون دالر پول کمک‌های ایالات متحده "بدون شافیت و حسابدهی" به دافغانستان بانک تحت کنترول طالبان پرداخته شده است.

یوناما: اجرای قانون امر به معروف طالبان، وضعیت بشری در افغانستان را پیچیده‌تر خواهد کرد

هیئت معاونت سازمان ملل متحد، یوناما می‌گوید که اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، وضعیت اقتصادی و بشری افغانستان را پیچیده تر خواهد کرد.

یوناما، پنجشنبه ۲۱ حمل، در گزارش ویژه شش ماهه خود در مورد اجرا و تاثیرگذاری این قانون گفته است که قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، توانایی‌ها و آزادی‌های ملل متحد، نهادها، صندوق‌ها و همچین مردم عادی افغانستان را تحت تاثیر قرار داده است.

براساس این گزارش، این قانون، محدودیت ها را در بخش های صحت، آموزش، تجارت و همچنین در مورد سفر و لباس دختران و زنان افزایش داده است.

حکومت طالبان، قانون امر به معروف و نهی از منکر را در اگست ۲۰۲۴ اعلام و در جریده رسمی منتشر کرد.

براساس یافته‌های یوناما، طالبان برای اجرای این قانون در مقایسه با قوانین دیگر تلاش جدی کرده اند و حدود ۳۳۰۰ محتسب را در ۲۸ ولایت افغانستان گماشته‌اند که صلاحت‌های وسیعی برای آنها داده شده است.

حکومت طالبان هنوز در مورد این گزارش یوناما چیزی نگفته اما پیش از این گفته بود که این قانون به هدف اصلاح جامعه اعلام شده است.

یوناما، بار دیگر از حکومت طالبان خواسته است که این قانون را لغو کند.

طالبان یک نفر را در ولایت نیمروز در ملأ عام اعدام می‌کنند

آرشیف
آرشیف

منابع محلی طالبان در نیمروز می‌گویند که فردا جمعه ۲۲ حمل، حکم اعدام بر یک فرد در این ولایت اجرا خواهد شد.

اعلامیه‌ای که پنجشنبه از سوی دفتر مطبوعاتی طالبان در نیمروز به خبرنگاران فرستاده شده است، فردی را که به اعدام محکوم شده، "قاتل" خوانده و در این اعلامیه آمده است که حکم اعدام بر این فرد در محضر عام در یک استدیوم ورزشی اجرا خواهد شد.

در مورد هویت این فرد هنوز چیزی گفته نشده است.

سازمان ملل متحد و نهاد‌های مختلف حقوق بشری مکرراً از حکومت طالبان خواسته‌اند که جلو چنین اعدام‌های علنی را بگیرد.

مجازات علنی از سوی طالبان واکنش‌های گسترده‌ای بین المللی را برانگیخته است.

سازمان های حقوق بشری ابراز نگرانی می‌کنند که افراد محکوم از سوی طالبان به وکلای مدافع دسترسی ندارند و عدالت کامل در قضایای شان تضمین نشده است.

همزمان با فراخوان طالبان برای اجرای حکم اعدام در نیمروز، ستره محکمه طالبان در ایکس خبر داد که ۳ نفر روز پنجشنبه ۲۱ حمل در ولسوالی بالابلوک ولایت فراه شلاق زده شدند.

شاهراه بدخشان-تخار پس از ۲۰ ساعت مسدود بودن، دوباره بازگشایی شد

سیلاب در افغانستان، آرشیف
سیلاب در افغانستان، آرشیف

وزارت فواید عامه حکومت طالبان از بازگشایی شاهراه بدخشان-تخار به روی رفت و آمد ترافیک خبرداد.

محمد اشرف حق‌شناس سخنگوی این وزارت به رسانه‌ها گفت که این شاهراه صبح وقت پنجشنبه ۲۱ حمل، پس از ۲۰ ساعت بسته بودن یکبار دیگر به روی ترافیک باز شد.

پیش از این، ریاست مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان در تخار روزچهارشنبه گفت که این شاهراه در اثر بارندگی‌های شدید و سرازیر شدن سیلاب‌ها بسته شده است.

این ریاست از مسافران و رانندگان خواسته بود که تا باز شدن این شاهراه، از رفت و آمد به ولایت بدخشان خودداری کنند.

نقاط مختلف افغانستان در هفته جاری شاهد بارندگی‌های شدید بودند.

لایحۀ جدید که مانع دسترسی طالبان به کمکهای امریکا می‌شود

Afghanistan- humanitarian aid
Afghanistan- humanitarian aid

کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا لایحۀ را تصویب کرد تا اطمینان حاصل شود که پول کمکهای امریکا با افغانستان در اختیار طالبان قرار نمی‌گیرد.

شماری از اعضای این کمیته چهارشنبه، ۲۰ حمل، در نشستی گفتند که تا کنون ده ها ملیون دالر پول کمکهای ایالات متحده "بدون شافیت و حسابدهی" به دافغانستان بانک تحت کنترول طالبان پرداخته شده است.

براین مست رییس کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا در این نشست گفت، باور کرده نمیتواند که طالبان تمام این پول را به سازمانهای امداد رسانی داده اند.

تیم برچیت، یک عضو این کمیته که لایحه را پیشنهاد کرده بود گفت که نیاز است وزارت خارجۀ ایالات متحده اطمینان حاصل کند که هیچ نوع کمک این کشور "در اختیار تروریستها قرار نمی‌گیرد".

او افزود "ما باید اطمینان حاصل کنیم که تصویر واضح از نفوذ طالبان، نه تنها بالای کمکهای بین المللی بلکه بالای سیستم بانکی افغانستان، داریم".

در گزارش مختصری که پس از این نشست روی صفحۀ رسمی کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا نشر شد همچنان به گزارش سال ۲۰۲۴ سرمفتش امریکا از بازسازی افغانستان (SIGAR) اشاره شده که در آن آمده است که پس از بازگشت دوبارۀ طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۰ ملیون دالر به گونۀ مالیه به حکومت طالبان پرداخته شده است.

"خان با جادوی خود برگشت"

راشد خان، ستارۀ تیم ملی کریکت افغانستان و گجرات تایتنز هندوستان
راشد خان، ستارۀ تیم ملی کریکت افغانستان و گجرات تایتنز هندوستان

راشد خان ستارۀ تیم ملی کریکت افغانستان پس از چند بازی با درخشش اندک در لیگ برتر هند، شب گذشته توانست بازهم بدرخشد.

راشد خان در بازی دیشب دو ویکت گرفت و در پیروزی تیمش گجرات تایتنز، در مقابل راجستان رویلز، نقش مهم بازی کرد.

گجرات تایتنز در این بازی ۲۱۷ رنز گرفت ولی بازیکنان راجستان رویلز با گرفتن ۱۵۹ رنز اوت شدند و به هدف تعیین شده نرسیدند.

در این بازی راشد خان در چهار آور دو ویکیت گرفت.

پس از بازی، لیگ برتر هند (IPL) روی صفحۀ فیسبوک رسمی خود نوشت "خان با جادوی خود برگشت".

راشد خان در چهار بازی قبلی تنها موفق به گرفتن یک ویکت شده بود.

شب پیروزی بارسالونا و پی اس جی در لیگ قهرمانان اروپا

بارسالونا و پی اس جی در بازیهای دیشب پیروز شدند
بارسالونا و پی اس جی در بازیهای دیشب پیروز شدند

شب گذشته فوتبال دوستان شاهد دو بازی دیدنی و پر گول در لیک قهرمانان اروپا بودند.  

بارسالونا در خانۀ خود تیم دورتموند جرمنی را ۴-۰ شکست داد و پاریس سنت جرمن فرانسه، در برابر استون ویلای انگلستان ۳ مقابل ۱ به پیروزی رسید.

بازی های دیشب، بازیهای رفت در مرحلۀ یک چهارم نهایی بود.

بازی های برگشت میان هشت تیم رقیب در این دور، هفتۀ آینده برگزار میشود.

یک شب پیشتر تیم ریال مادرید از آرسنال ۳-۰ شکست خورد و انتر میلان در برابر بایرن مونیخ به پیروزی ۲ مقابل ۱ رسید.

نشست گروه هماهنگی افغانستان با حضور کشورها و نهادهای کمک‌کننده در استانبول آغاز شد

نشست گروه هماهنگی افغانستان چهارشنبه ۲۰ حمل، در شهر استانبول ترکیه آغاز شد.

سفارت ترکیه در کابل در شبکه ایکس، توییتر سابق نوشته است که این نشست فردا نیز ادامه خواهد یافت.

این سفارت در ادامه گفته که در نشست گروه هماهنگی افغانستان در مورد ولویت‌ها و برنامه‌های جامعه جهانی برای افغانستان بحث می‌شود.

پیش از این، سازمان ملل متحد گفته بود که در این نشست، نماینده‌های این سازمان با نماینده‌های کشورها و نهاد های بین المللی تمویل کننده دور هم جمع می شوند.

به گفتۀ این سازمان، در این نشست تلاش می‌شود تا کشورها و نهادها، به کمک رسانی شان به حدود ۲۳ میلیون نیازمند در افغانستان در سال ۲۰۲۵ ادامه دهند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG