لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ عقرب ۱۴۰۵ کابل ۰۸:۴۳

افغانستان

نمایندهٔ ویژه چین برای افغانستان در کابل با برخی ازمقامات طالبان دیدار کرد

تصویر آرشیف: بیرق طالبان و بیرق ملی چین .
تصویر آرشیف: بیرق طالبان و بیرق ملی چین .

یوشیائو یونگ، نمایندۀ ویژه چین برای افغانستان روز شنبه (۳ قوس)‌ در سفر به کابل با شماری از مقام های طالبان دیدار کرد.

این مقام چینی پس از ملاقاتش با مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرای طالبان در شبکۀ ایکس (توییر سابق) شام دیروز نوشت که آنها در این باره بحث کردند که چگونه به کار مشترک در زمینۀ گسترش روابط همسایگی خوب برای بازسازی افغانستان ادامه دهند.

پیش از آن حکومت طالبان در خبرنامه ای گفت که در این دیدار نمایندۀ ویژه چین در مورد سفرش به پاکستان معلومات داد و بر بهبود روابط و ایجاد تفاهم میان افغانستان ، پاکستان و چین تاکید کرد.

در خبرنامه به نقل از مولوی عبدالکبیر آمده که افغانستان با چین روابط خوب دارد و اکنون همکاری های اقتصادی و تجارتی میان دو کشور رو به انکشاف است.

نمایندۀ ویژه چین برای افغانستان همچنان با محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع طالبان دیدار کرده است.

وزارت دفاع طالبان در خبرنامه ای گفت که در این دیدار دو طرف در خصوص همکاری های اقتصادی ، تحکیم روابط دوجانبه ، سرحدات ، سرمایه گذاری و موضوعات دیگر بحث کردند.

در ادامه آمده که مجاهد چین را همسایۀ شریک و همکار مهم برای مردم افغانستان دانسته و بر تعهد وزارت دفاع طالبان به همکاری در زمینه های مشترک تاکید کرد.

یوشیائو یونگ ، حدود یک هفته پس از کشته شدن یک شهروند چین و زخمی شدن چهار چینی دیگر در قلمرو تاجیکستان در امتداد مرز افغانستان به کابل سفر کرد.

منابع آگاه که به دلایل امنیتی از افشای نام های شان خودداری کردند به بخش تاجیکستان رادیو آزادی گفته بودند که این حمله یکشنبه شب ۲۷ عقرب از خاک افغانستان صورت گرفت.

وزارت خارجۀ چین این حمله را نکوهش کرده و از تاجیکستان خواسته است که در این مورد تحقیق کند.

حکومت تاجیکستان و هم طالبان هنوز در بارۀ رویداد چیزی نگفته اند.

بر اساس خبرنامۀ حکومت طالبان معاون سیاسی ریاست الوزرای این گروه در دیدار با نمایندۀ ویژه چین برای افغانستان گفته است که حکومت طالبان به تمام همسایگان و جهان اطمینان داده است که از افغانستان به هیچ کسی تهدید نخواهد بود.

این مقام چینی هفتۀ گذشته در مصاحبه با مرکز گفتگو های پیکنگ گفته بود که بیش از ۲۰ گروه تروریستی در قلمرو افغانستان فعالیت دارند.

چین از معدود کشور های است که با طالبان روابط نزدیک دارد و سفیر این گروه را پذیرفته است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

در اثر یک تصادف ترافیکی در غزنی، هشت تن کشته شدند

آرشیف
آرشیف

در پی تصادم یک موتر نظامی وزارت دفاع حکومت طالبان با یک موتر مسافربری در منطقهٔ «روضه کوتل» در ولایت غزنی، هشت تن کشته شدند.

ابوخالد سرحدی، سخنگوی قوماندانی امنیهٔ طالبان در غزنی، در یک پیام صوتی ارسالی به رسانه‌ها، با تأیید این خبر گفته که قربانیان رویداد امروز(۱۳ عقرب) سه مرد، یک زن و چهار کودک را شامل می شود، اما در مورد علت آن چیزی نگفته است.

رویدادهای مرگبار ترافیکی در افغانستان بیشتر به دلیل بی‌احتیاطی رانندگان و خرابی سرک‌ها رخ می‌دهد.

اوچا در مورد گسترش ناامنی شدید غذایی در ولایات جنوب افغانستان، هشدار داده است

آرشیف
آرشیف

ادارۀ هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد(اوچا) در افغانستان درمورد گسترش ناامنی شدید غذایی و سوءتغذیه در ولایات جنوبی افغانستان هشدار داده است.

اوچا روز چهارشنبه(۱۳ عقرب) با نشر یک پیام ویدیویی در شبکۀ اکس گفته است که خانواده‌ها در این ولایات ناگزیر شده‌اند که میان تهیه غذا و تأمین سایر نیازهای اساسی زندگی یکی را انتخاب کنند.

به گفته این نهاد، این خانواده‌ها به کمک‌های بشردوستانه نیاز جدی دارند.

این هشدار در حالی مطرح می‌شود که پیش از این، چندین نهاد دیگر سازمان ملل متحد نیز هشدار داده اند که با فرارسیدن فصل زمستان، حدود ۱۹ میلیون افغان با ناامنی غذایی روبه‌رو خواهند شد.

افغان‌ایوک: پرواز اخراج افغان‌ها از امریکا به تعویق انداخته شد

آرشیف، پناهجویان افغانی‌که در روند تخلیه به امریکا انتقال داده شده بودند.
آرشیف، پناهجویان افغانی‌که در روند تخلیه به امریکا انتقال داده شده بودند.

سازمان «افغان‌ایوک»، نهاد حامی پناهجویان افغان در امریکا می‌گوید پروازی‌که قرار بود شماری از افغان‌ها را از ایالات متحده از مسیر پاکستان به افغانستان اخراج کند، به تعویق افتاده‌است.

این سازمان روز سه‌شنبه «سوم نومبر» در یادداشتی در صفحه‌های اجتماعی خود نوشته که این تصمیم پس از افزایش فشار از سوی کهنه‌سربازان امریکایی، مدافعان حقوق مهاجران، اعضای کانگرس و شماری از شهروندان امریکایی گرفته شده‌است.

به‌گفتۀ افغان‌ایوک، دستور یک محکمۀ فدرال نیز لایۀ دیگری از حمایت در برابر اخراج این افراد فراهم کرده‌است.

با این حال، افغان‌ایوک تأکید کرده که به تعویق افتادن پرواز به معنی لغو طرح اخراج نیست، زیرا به‌گفتۀ این سازمان، افغان‌های مورد نظر هنوز در بازداشت به‌سر می‌برند و طرح انتقال آنان از مسیر پاکستان پس گرفته نشده‌است.

پیش از این، روزنامه نیویارک تایمز به نقل از سه مقام امریکایی گزارش داده بود که اداره ترمپ ده‌ها شهروند افغان را در ایالت لوئیزیانا بازداشت کرده و قصد اخراج آنان را دارد.

سازمان «افغان‌ایوک» شمار این افغان‌ها را بیش از ۱۵۰ نفر گفته بود.

حکومت طالبان در واکنش به این گزارش‌ها، نگرانی جدی خود را ابراز کرده و از واشنگتن خواسته است که در مورد سرنوشت این افغان‌ها، مسئولانه برخورد کند.

صلیب سرخ: به صدها هزار زن در افغانستان کمک‌های صحی و اقتصادی ارائه شده‌است

آرشیف، کمک‌های صحی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر به زنان افغان
آرشیف، کمک‌های صحی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر به زنان افغان

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اعلام کرده که به صدها هزار زن و دختر در افغانستان، خدمات صحی و کمک‌های اقتصادی ارائه کرده‌است.

این کمیته در گزارشی‌که روز سه‌شنبه «۱۲ عقرب» در وب‌سایت خود نشر کرد گفته است که از جون ۲۰۲۵ تا جولای ۲۰۲۶، بیش از ۸۰۰ هزار مشوره و معاینه صحی برای زنان در ۴۷ مرکز صحی جمعیت هلال احمر افغانی انجام شده و به بیش از ۹۸۰ زن هنگام زایمان کمک شده‌است.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۶ در چهار ولایت، برای پیش‌گیری از سوءتغذیه، به یک‌هزار و ۴۰۰ زن باردار و شیرده کمک نقدی صورت گرفته است.

این کمک‌ها در حالی ارائه می‌شود که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، محدودیت‌های گسترده‌ی بر زنده‌گی زنان و دختران، از جمله در زمینه‌های آموزش و کار، وضع شده‌است.

دو پولیس محافظ واکسیناتوران پولیو در پاکستان کشته شدند

دو پولیس پاکستانی امروز در منطقه مهمند ایالت خیبرپختونخوا کشته و یک پولیس دیگر زخمی شده است.

این پولیس‌ها مسئولیت تأمین امنیت واکسیناتوران پولیو را به عهده داشتند که هدف حمله افراد مسلح ناشناس قرار گرفتند.

پولیس خیبرپختونخوا گفته است که عملیات را برای بازداشت عاملان این حمله آغاز کرده است.

در پاکستان، واکسیناتوران پولیو و محافظان امنیتی آنان پیش از این نیز هدف حملات مشابه قرار گرفته‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، آخرین بار در ماه سپتمبر گذشته، دو پولیس محافظ واکسیناتوران پولیو در منطقه نوشکی ایالت بلوچستان، در حمله افراد مسلح ناشناس کشته شدند.

افغانستان و پاکستان تنها دو کشور جهان هستند که بیماری پولیو یا فلج کودکان هنوز در آن‌ها ریشه‌کن نشده است. در هر دو کشور، سالانه چندین دور کمپاین واکسیناسیون پولیو برای کودکان زیر پنج سال برگزار می‌شود.

دو زندانی افغان در ایران اعدام شدند

مقام‌های ایرانی دو زندانی افغان را در شهر اصفهان اعدام کرده‌اند.

دو سازمان حقوق بشری ، هنه گاو و هرانا امروز گزارش داده‌اند که این دو افغان به نام های مبارک محمدی و قاسم ملاامینی باشندگان اصلی شهر شبرغان افغانستان بودند.

آنان در قضیه مربوط با جرایم مواد مخدر اعدام شده‌اند.

هرچند حکم اعدام این دو تن به تاریخ ۲۹ میزان اجرا شده بود، اما خبر آن تاکنون منتشر نشده بود و مقام‌های ایرانی نیز در این مورد چیزی نگفته بودند.

سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده است که از ماه جنوری سال ۲۰۲۶ میلادی تاکنون، دست‌کم ۲۵ افغان در ایران اعدام شده‌اند که بیشتر آنان در پرونده‌های مرتبط با جرایم مواد مخدر محکوم شده بودند.

«شماری دیگر از افغان‌ها نیز به اتهام ارتباط با اعتراض‌های ضدحکومتی و ارتکاب قتل، در ایران اعدام شده‌اند.»

۶۶ عضو کانگرس امریکا خواستار توقف اخراج مهاجران افغان شدند

این اعضای مجلس نمایندگان و سنای امریکا، که بیشتر آنان دموکرات هستند، روز گذشته در نامه‌ای به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، و مارکوین مالین، وزیر امنیت داخلی امریکا، خواستار توقف این روند شده‌اند.

در این نامه آمده است: " فرستادن افراد آسیب‌پذیری که در امریکا درخواست پناهندگی داده‌اند، به افغانستان و ایران، آنان را با خطر تعقیب، آزار و حتی کشته‌شدن روبه‌رو می‌سازد."

این اعضای کانگرس گفته‌اند که بسیاری از افغان‌های در معرض اخراج، در کنار نیروهای امریکایی در جنگ همکاری کرده و جان خود و اعضای خانواده‌های‌شان را به خطر انداخته‌اند.

در این نامه همچنان درباره اخراج احتمالی شماری از شهروندان ایرانی ابراز نگرانی شده است.

در همین حال، نهاد «افغان ایواک» و یک سازمان ناظر بر پروازهای اخراج مهاجران از امریکا گفته‌اند که احتمال دارد این افراد از طریق یک پرواز از شهر ال‌پاسو در ایالت تکزاس اخراج شوند.

وزارت امنیت داخلی امریکا تاکنون درباره اخراج احتمالی بیش از ۱۵۰ مهاجر افغان و شماری از شهروندان ایرانی، به شکل رسمی اظهار نظر نکرده است.

خدمات صحی سازمان بین‌المللی مهاجرت برای ۱۱۰ هزار افغان بازگشته از پاکستان

آرشیف، یک مرکز کمک‌رسانی سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌اوام)
آرشیف، یک مرکز کمک‌رسانی سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌اوام)

سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌اوام) می‌گوید که با حمایت اتحادیه اروپا، از ماه جنوری تا اکتوبر سال ۲۰۲۶ میلادی، به بیش از ۱۱۰ هزار افغان بازگشته به کشور، خدمات صحی ارائه کرده‌است.

این سازمان روز دوشنبه «یازدهم عقرب» در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی اکس نوشته است که هفته گذشته از مراکز ارائه خدمات صحی، حمایتی و سایر خدمات اساسی برای مهاجران بازگشته از پاکستان در ولایت کندهار بازدید کرده‌است.

بر اساس معلومات کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان (یوان‌اچ‌سی‌آر) و سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌اوام)، از آغاز سال ۲۰۲۶ میلادی تا سوم ماه اکتوبر، حدود ۷۱۵ هزار و ۴۰۰ افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته اند.

صادرات جلغوزۀ افغانستان افزایش یافت

آرشیف، پروسس جلغوزه افغانستان
آرشیف، پروسس جلغوزه افغانستان

اطاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید که در سال جاری، به ارزش ۷۲ میلیون دالر جلغوزه از افغانستان به کشورهای خارجی صادر شده‌است.

احسان‌الله احسان، آمر اطلاعات این اتاق، به رادیو آزادی گفته است که در سال گذشته، به ارزش ۴۲ میلیون دالر جلغوزه صادر شده بود و صادرات این محصول در سال جاری افزایش چشمگیری داشته است.

به‌گفته وی، حاصلات جلغوزه نیز در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته و برای تاجران در بخش انتقال و صادرات این محصول تسهیلات بیشتری فراهم شده‌است.

اطاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌افزاید که جلغوزۀ افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی به کشورهای حوزه خلیج فارس، هند، کشورهای اروپایی و بیشتر به چین صادر می‌شود.

فهرست بازیکنان تیم کرکت افغانستان برای جام آسیایی جوانان ۲۰۲۶ اعلام شد

فهرست بازیکنان تیم ملی «الف» افغانستان برای رقابت‌های جام آسیایی سال ۲۰۲۶
فهرست بازیکنان تیم ملی «الف» افغانستان برای رقابت‌های جام آسیایی سال ۲۰۲۶

کرکت بورد افغانستان فهرست بازیکنان تیم ملی «الف» این کشور برای رقابت‌های جام آسیایی سال ۲۰۲۶ را اعلام کرد.

این اداره روز دوشنبه «یازدهم عقرب» در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی اکس اعلام کرد که اکرام علی‌خیل رهبری تیم ۱۵ نفری افغانستان را در این رقابت‌ها به عهده خواهد داشت.

در این فهرست، در کنار اکرام علی‌خیل، نام‌های حسن عیسی‌خیل، اعجاز احمدزی، عمران میر، درویش رسولی، فیصل شینوزاده، اسحاق رحیمی، بهیرشاه محبوب، فرمان‌الله صافی، الله محمد غضنفر، بشیر احمد، نوید زدران، قیس احمد، نصیر معروف‌خیل و بلال سمیع شامل اند.

قرار است این رقابت‌ها از ۱۹ تا ۲۹ ماه نومبر سال جاری میلادی در شهر دوحه، پایتخت قطر، برگزار شود.

بر اساس برنامه اعلام شده، تیم الف افغانستان نخستین دیدار خود را به تاریخ ۱۹ نومبر در برابر سریلانکا، دومین بازی را به تاریخ ۲۱ نومبر در مقابل بنگله‌دیش و سومین دیدار را به تاریخ ۲۳ نومبر در مقابل هانگ‌کانگ انجام خواهد داد.

همچنان قرار است دیدارهای نیمه‌نهایی این رقابت‌ها به تاریخ‌های ۲۶ و ۲۷ نومبر و دیدار نهایی به تاریخ ۲۹ نومبر برگزار شود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG