لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۱ عقرب ۱۴۰۵ کابل ۱۱:۵۸

جهان

رئیس جمهور اوکراین با دونالد ترمپ و همتای فرانسوی خود در پاریس ملاقات کرد

دیدار زلینسکی با دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده و ایمانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه.
دیدار زلینسکی با دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده و ایمانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه.

ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین روز شنبه(۷ دسمبر) گفتگوهای سه جانبهای را با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحدۀ امریکا، در شهر پاریس پایتخت فرانسه انجام داد.

زلینسکی، این گفتگوهای سه جانبه را "خوب و سازنده" خوانده، گفت که آنها در مورد اوضاع در اوکراین و امکانات بالقوه برای"صلح عادلانه" گفتگو کردند.

زلینسکی، که به دنبال تقویت حمایت از کشورش علیه تهاجم تمام عیار روسیه است، برای اشتراک در مراسم بازگشایی کلیسای نوتردام به پاریس رفته.

ده ها رهبر و مقام ارشد کشورهای جهان برای اشتراک در مراسم بازگشایی کلیسای نوتردام به پاریس رفته اند.

کلیسای نوتردام در پاریس، به دنبال یک آتش سوزی ویرانگر در سال ۲۰۱۹ میلادی، با اعانۀ حدود یک میلیارد دالر از سراسر جهان، بازسازی شده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ترمپ: ممکن است ضربۀ سنگینی به ایران وارد کنیم

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا در گردهمایی انتخاباتی در ایالت آیووا
دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا در گردهمایی انتخاباتی در ایالت آیووا

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا گفته که ممکن است واشنگتن ناگزیر شود ضربۀ سنگینی به ایران وارد کند؛ اما در حال حاضر تلاش دارد از طریق مذاکرات دیپلماتیک به تنش‌ها پایان دهد.

ترمپ در یک گردهمایی انتخاباتی در ایالت آیووا گفته که تاکنون به دلیل تلاش برای نجات جان مردم، از وارد کردن ضربۀ نهایی به ایران خودداری کرده، اما در صورت نیاز، اقدام نظامی سنگینی انجام خواهد داد.

او مدعی شده که توان نظامی و برنامۀ هسته‌ای ایران به‌شدت تضعیف شده و این رویارویی به‌زودی پایان خواهد یافت. ترمپ همچنان گفته که تلاش می‌کند فردی را در ساختار رهبری ایران برای مذاکره پیدا کند.

در همین حال، گفت‌وگوهای تهران و واشنگتن با میانجی‌گری قطر برای دستیابی به توافق ادامه دارد. عباس عراقچی وزیر خارجۀ ایران گفته که این مذاکرات هنوز به نتیجۀ نهایی نرسیده است.

از سوی دیگر، شبکۀ ۱۲ اسرائیل گزارش داده که بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل از ترمپ خواسته است جنگ علیه ایران را پس از انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا از سر بگیرد؛ اما رئیس‌جمهور امریکا خواهان فرصت بیشتر برای ادامۀ مذاکرات دیپلماتیک است.

سازمان ملل متحد: دست‌کم ۳۴ خبرنگار در سال گذشته جان باخته‌اند

انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد

سرمنشی سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی پایان‌دادن به معافیت از مجازات عاملان جرایم علیه خبرنگاران، خواستار تأمین عدالت و پاسخ‌گو ساختن عاملان خشونت علیه خبرنگاران شده است.

در پیامی که روز دوشنبه ۱۱ عقرب از سوی سازمان ملل متحد به مناسبت این روز منتشر شده، به نقل از انتونیو گوترش آمده است که خبرنگاران در سراسر جهان به دلیل انجام وظیفۀ مسلکی خود با آزار و اذیت، نظارت، پیگرد های حقوقی، حملات فزیکی، زندان، شکنجه و حتی قتل روبه‌رو می‌شوند.

بر بنیاد این پیام، در جریان سال گذشته دست‌کم ۳۴ خبرنگار جان باخته‌اند و از هر هفت مورد قتل خبرنگاران، شش مورد آن بدون مجازات باقی مانده است.

میزان معافیت از مجازات این جرایم در مناطق جنگی نیز نزدیک به ۱۰۰ درصد گزارش شده است.

سرمنشی سازمان ملل تأکید کرده که هیچ چیزی نباید مانع فعالیت خبرنگاران شود؛ زیرا رسانه‌های آزاد نقش اساسی در تأمین حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون دارند.

او خواستار بررسی تمامی موارد خشونت علیه خبرنگاران، محاکمۀ عاملان این جرایم و پایان بخشیدن به حملات آنلاین علیه کارکنان رسانه‌ها شده است.

دوم نوامبر، روز جهانی پایان‌دادن به معافیت از مجازات عاملان جرایم علیه خبرنگاران است؛ روزی که بر اهمیت امنیت خبرنگاران و پاسخ‌گو ساختن عاملان خشونت علیه آنان تأکید می‌کند.

مقام های جرمنی خواستار برخورد جدی با عاملان خشونت در اعتراضات جوانان شدند

اعتراضات در جرمنی
اعتراضات در جرمنی

در پی درگیری‌ها و خشونت در جریان اعتراضات سراسری جوانان در جرمنی، مقام ‌های ارشد این کشور خواستار شناسایی و مجازات عاملان آشوب و حمله به نیروهای پولیس شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دی پی ای جرمنی، ده‌ها هزار جوان روز شنبه ۹ عقرب در شهرهای مختلف جرمنی برای افزایش بودجه مکاتب، کاهش فشارهای ناشی از هزینه‌های زندگی و اتخاذ تدابیر بیشتر برای مقابله با تغییرات اقلیمی تظاهرات کردند.

این اعتراضات در آغاز مسالمت‌آمیز بود، اما در اخیر روز در شهرهایی چون فرانکفورت و کلن به خشونت کشیده شد.

الکساندر دوبرینت، وزیر داخله جرمنی گروه‌های چپ‌گرای خشونت‌طلب و شماری از آشوب‌گران از میان جوامع مهاجر را مسئول این رویدادها دانسته و گفته که عاملان خشونت و غارت شناسایی و مجازات خواهند شد.

در همین حال، رومَن پوسک وزیر داخله ایالت هسن اعلام کرده که در جریان ناآرامی‌ها در فرانکفورت حدود ۱۰۰ مأمور پولیس زخمی شده‌اند که وضعیت یکی از آنان وخیم است. به گفته او ۵۴ تن، با سنین بین ۱۳ تا ۲۹ سال بازداشت شده‌اند.

پوسک افزوده است که در این رویدادها ۱۷ واحد تجارتی آسیب دیده و پنج واحد دیگر غارت شده‌اند.

مقام‌های جرمنی می‌گویند برای مهار ناآرامی‌ها بیش از یک‌هزار مأمور پولیس، نیروهای ویژه، طیاره‌ها، موتر‌های آب‌پاش و گاز اشک‌آور به کار گرفته شده‌اند.

ترمپ: بخش عمده توان نظامی ایران را نابود کرده‌ایم؛ هنوز یکی دو هدف دیگر باقی مانده است

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا
دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا می‌گوید که بخش عمده‌ای از توان نظامی و برنامه هسته‌ای ایران نابود شده است؛ اما واشنگتن هنوز ممکن است یکی دو مرکز دیگر را هدف حمله قرار دهد.

ترمپ شام شنبه ۹ عقرب، در گفت‌وگو با خبرنگاران در ایالت فلوریدا گفت که مذاکرات با ایران برای پایان دادن به جنگ میان امریکا، اسراییل و ایران «خوب پیش می‌رود»، اما تأکید کرد که تهران چندان قابل اعتماد نیست.

او با اشاره به احتمال حملات تازه گفت که امریکا برای انجام عملیات نظامی عجله ندارد و می‌تواند اهداف باقی‌مانده را در مدت کوتاهی مورد حمله قرار دهد.

ترمپ مشخصاً به یک مرکز هسته‌ای زیرزمینی در اطراف نطنز اشاره کرد.

در همین حال، مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا اعلام کرده که ترمپ هنوز درباره انجام حملات تازه علیه ایران تصمیم نگرفته و واشنگتن همچنان از راه‌ حل دیپلماتیک حمایت می‌کند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که مذاکرات تهران با میانجی‌گری قطر در دوحه برای سومین روز پی‌هم ادامه دارد.

از سوی دیگر، روز شنبه اظهاراتی منسوب به مجتبی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، منتشر شد که در آن به امریکا و اسراییل درباره آغاز حمله‌ای تازه هشدار داده شده است.

فرانسه در پی حمله با بمب‌های آتش‌زا به نیروهای امنیتی در پاریس، تحقیقات درباره تلاش برای قتل را آغاز کرد

اعتراضات هفته های گذشته در پاریس
اعتراضات هفته های گذشته در پاریس

سارنوالان فرانسه اعلام کردند که در پی پرتاب بمب‌های آتش‌زا به سوی نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات اخیر در پاریس، تحقیقات درباره تلاش برای قتل آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسپرس، این رویداد روز شنبه ۹ عقرب در سومین آخر هفته اعتراضات گسترده علیه افزایش هزینه‌های زندگی رخ داده است.

دفتر سارنوالی پاریس گفته که مواد انفجاری به سوی حدود ۱۵ ژاندارم و شماری از افسران پولیس پرتاب شده است. در نتیجه این حمله، یک مأمور امنیتی دچار سوختگی شده و جراحات او شامل سوختگی درجه دوم است.

سارنوالان گفته‌اند که تاکنون هیچ مظنونی بازداشت نشده و تحقیقات برای شناسایی عاملان حمله ادامه دارد.

در همین حال، وزارت داخله فرانسه اعلام کرده که در جریان اعتراضات آخر هفته در سراسر کشور، بیش از ۷۷۰ تن بازداشت شده‌اند.

بر اساس گزارش اتاق تجارت و صنایع فرانسه، در جریان اعتراضات روز شنبه حدود ۲۰ واحد تجارتی آسیب دیده‌اند؛ رقمی که در مقایسه با اعتراضات آخر هفته‌های گذشته کاهش قابل ملاحظه‌ای را نشان می‌دهد.

با این وجود، نهادهای تجارتی درباره پیامدهای اعتراضات بر فعالیت فروشگاه‌ها در آستانه فصل رخصتی‌های پایان سال ابراز نگرانی کرده‌اند.

روبیو: هنوز روشن نیست که جنگ اوکراین از راه مذاکره پایان یابد

جنگ اوکراین
جنگ اوکراین

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا می‌گوید که هنوز مشخص نیست که آیا می‌توان به جنگ اوکراین از طریق مذاکره پایان داد یا خیر. او گفته است واشنگتن در تلاش است دریابد که رسیدن به یک توافق صلح امکان‌پذیر است یا نه، اما در حال حاضر نشانه‌ای از نزدیک بودن چنین توافقی دیده نمی‌شود.

روبیو روز شنبه در پایان نشست وزیران خارجه گروه ۲۰ در آتلانتا گفت: "نمی‌دانم آیا صلح از راه مذاکره در اوکراین قابل دستیابی است یا خیر. این همان چیزی است که ما در تلاش برای فهمیدن آن هستیم." او افزود که هیچ‌کس ادعا نمی‌کند که طرف‌ها در آستانۀ یک توافق قرار دارند.

در همین حال، مقام‌های اروپایی به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفته‌اند که روبیو در گفت‌وگوهای خصوصی، نسبت به دستیابی به توافق صلح در ماه‌های آینده و نیز حضور ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در نشست سران گروه ۲۰ در میامی ابراز تردید کرده است.

روبیو همچنین گفته است که استیو ویتکوف و جرد کوشنر، فرستادگان ویژه دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا بخش بزرگی از وقت خود را صرف پرونده‌های اوکراین و ایران می‌کنند، اما این به معنای نزدیک بودن توافق در هیچ‌یک از این دو موضوع نیست.

وزیر خارجۀ امریکا: ترمپ هنوز در مورد ازسرگیری حملات به ایران تصمیم نگرفته است

مارکو روبیو، وزیر خارجۀ امریکا
مارکو روبیو، وزیر خارجۀ امریکا

مارکو روبیو، وزیر خارجۀ امریکا می‌گوید که دونالد ترمپ هنوز تصمیمی دربارۀ ازسرگیری عملیات نظامی علیه ایران نگرفته و واشنگتن همچنان برای دستیابی به راه‌حلی دیپلوماتیک آمادگی دارد.

مارکو روبیو روز شنبه نهم عقرب در یک نشست خبری در شهر آتلانتا گفت نمی‌داند آیا جدول زمانی مشخصی برای مذاکرات با میانجی‌گری قطر با هدف پایان دادن به درگیری‌ها میان ایران و امریکا تعیین شده است یا نه.

او یکی از نگرانی‌های اصلی واشنگتن را تلاش جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای عنوان کرد و گفت دولت ترمپ، رئیس جمهور امریکا هرگز اجازه نخواهد داد ایران به چنین سلاحی دست یابد.

در همین حال، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران گفته است که گفت‌وگو با امریکا تنها پس از پذیرفته شدن شرایط تهران آغاز خواهد شد. به گفتۀ او، پایان محاصرۀ دریایی، لغو محدودیت‌های نفتی و توقف درگیری‌ها در منطقه از جمله این شرایط به شمار می‌روند.

اعتراض هزاران جوان در جرمنی به افزایش هزینه‌ها به تنش و برخورد با پولیس ختم شد

اعتراضات جوانان در جرمنی
اعتراضات جوانان در جرمنی

اعتراض هزاران جوان جرمنی در چند شهر این کشور که به گفتۀ رسانه‌ها با الهام از اعتراضات فرانسه انجام می‌شد روز شنبه، ۹ عقرب، به تنش و برخورد با نیروهای پولیس ختم شد.

روز شنبه ده‌ها هزار جوان در چند شهر جرمنی از جمله برلین و فرانکفورت در اعتراض به، از جمله، افزایش هزینه‌های زندگی و وضعیت مکتب‌ها به دعوت گروهی به نام "بسپاریدش به نسل زد!" به جاده‌ها برامدند.

این تجمع‌های اعتراضی که در آرامش و مسالمت‌آمیز برگزار می‌شد در پایان با خشونت همراه شد، تا آنجا که پولیس به اسپری مرچ و آبپاش برای متفرق کردن معترضان متوسل شد.

در ویدیوهایی که از این تجمع‌ها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده معترضان به سوی پولیس سنگ و بوتل آب پرتاب می‌کنند.

نیروهای پولیس در شهرهای هامبورگ و کلن نیز برای متفرق کردن معترضان جوان از آبپاش استفاده کردند.

مجتبی خامنه‌ای دستور واکنش فوری وگسترده در برابر تهدیدهای امریکا و اسرائیل را صادر کرد

مجتبی خامنه‌ای رهبر ایران
مجتبی خامنه‌ای رهبر ایران

رسانه‌های ایرانی به نقل از پیامی که به نام مجتبی خامنه‌ای رهبر ایران منتشر شده، گزارش داده‌اند که او به فرماندهان ارشد نیروهای مسلح دستور داده در برابر هرگونه تهدید احتمالی «فوراً، مؤثر و بدون محدودیت جغرافیایی» واکنش نشان دهند.

بر اساس گزارش‌ها، خامنه‌ای که از ۲۸ فبروری سال جاری پس از کشته‌شدن پدرش علی خامنه‌ای در انظار عمومی دیده نشده و تاکنون هیچ تصویر یا صدای تازه‌ای از او منتشر نشده است، همچنان دستور داده فهرست اهداف نظامی به‌گونه‌ای به‌روز شود که تمامی دارایی‌های مادی و غیرمادی امریکا و اسرائیل در محدوده اهداف حملات نیروهای ایرانی قرار گیرند.

علی عبداللهی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران نیز هشدار داده که اگر امریکا و اسرائیل بار دیگر به ایران حمله کنند، پاسخ تهران نسبت به جنگ قبلی شدید تر و مؤثرتر خواهد بود.

شماری از رسانه‌ها، از جمله اکسیوس گزارش داده‌اند که امریکا و اسرائیل احتمال انجام حملات گسترده علیه ایران را پس از انتخابات میان‌دوره‌ای کانگرس امریکا در سوم نومبر بررسی می‌کنند.

این تهدیدها در حالی مطرح می‌شوند که قطر برای ازسرگیری مذاکرات مستقیم میان ایران و امریکا میانجی‌گری می‌کند.

بر اساس گزارش اکسیوس، در این تلاش‌ها پیشرفت‌هایی حاصل شده است، اما تاکنون هیچ توافقی میان دو طرف صورت نگرفته است.

روند تخلیه غیرنظامیان از شهر اولشکی اوکراین تحت کنترول روسیه تکمیل شد

ساکنان محلی در شهر اولشکی (واقع در منطقه خرسون) در بحبوحه تهاجم روسیه به اوکراین، پیش از تخلیه در کنار اتوبوس‌ها گرد هم آمده‌اند
ساکنان محلی در شهر اولشکی (واقع در منطقه خرسون) در بحبوحه تهاجم روسیه به اوکراین، پیش از تخلیه در کنار اتوبوس‌ها گرد هم آمده‌اند

مقام‌های اوکراین می‌گویند روند تخلیه غیرنظامیان از شهر اولشکی در جنوب این کشور که تحت کنترول روسیه قرار دارد، تکمیل شده است.

این عملیات بر اساس آتش‌بس موقت و با میانجی‌گری ملانیا ترمپ، بانوی نخست ایالات متحده انجام شد؛ آتش‌بسی که قرار است تا اول ماه نومبر ادامه یابد.

در مورد شمار دقیق افرادی که از این شهر تخلیه شده‌اند، معلومات دقیقی در دست نیست؛ اما ملانیا ترمپ پیش از این گفته بود که ۲۵ بس و امبولانس برای انتقال بیش از ۷۵۰ غیرنظامی آماده شده‌اند.

این غیرنظامیان بدون وقوع هیچ رویدادی با بس‌ها از منطقه خارج شدند. شماری از آنان به اوکراین و شماری دیگر به روسیه انتقال یافتند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین، روز شنبه گفت افرادی که خواهان رفتن به اوکراین بودند، به این کشور رسیده‌اند.

او از ایالات متحده و ملانیا ترمپ به خاطر میانجی‌گری‌شان قدردانی کرد و خواستار برداشتن گام‌های بیشتر در راستای تأمین صلح شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG