آنها در حالی در این مورد بحث کردند که روز یکشنبهٔ هفتهٔ جاری حکومت بشار اسد، رئیسجمهور مخلوع سوریه، سرنگون شد و گروههای شورشی اسلامگرا قدرت را در این کشور به دست گرفتند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای بلینکن در یک کنفرانس خبری مشترک با آقای فیدان در انقره امروز جمعه گفت که دو کشور سالهاست تلاش میکنند تا اطمینان حاصل شود که گروه دولت اسلامی یا داعش در این مناطق کنترل ندارد.
وی بر ادامهٔ این تلاشها تأکید کرد و گفت که این تلاشها مهم و ضروریاند.
بر اساس این گزارش، وزیران خارجهٔ امریکا و ترکیه همچنان در مورد صلح و ثبات در سوریه و موضوع شبهنظامیان کُرد مورد حمایت امریکا و شورشیان مورد حمایت ترکیه در شمال سوریه گفتگو کردند.
هاکان فیدان، وزیر خارجهٔ ترکیه، پس از این دیدار گفت که اولویت ترکیه ثبات سوریه است تا هرچه سریعتر صلح در این کشور برقرار شده و از گسترش تروریسم در آنجا جلوگیری شود.
وی همچنین گفت که آنها خواهان محو گروههای تروریستی در منطقه هستند و اجازه نمیدهند که داعش و گروه پیکیکی یا حزب کارگران کردستان در منطقه نفوذ داشته باشند.
آقای فیدان افزود که آنها در مورد اینکه چه کاری میتوانند انجام دهند، نگرانی مشترک دو کشور چیست و راهحلهای مشترک آنها باید چه باشد، مفصل صحبت کردهاند.
متحدان ناتو، واشنگتن و انقره، در طول جنگ داخلی ۱۳ ساله در سوریه از شورشیان حمایت کردهاند، اما اختلافات دو طرف بر سر کُردها، موسوم به "نیروهای دموکراتیک سوریه"، همچنان ادامه دارد.
این نیروها از متحدان اصلی ائتلاف امریکا علیه گروه دولت اسلامی یا داعش در سوریهاند.
ترکیه این نیروها را جزو نیروهای حزب کارگران کردستان، پیکیکی، گروه مسلحی که ترکیه فعالیت آن را در کشورش غیرقانونی اعلام کرده است، میداند.
این گروه مدت ۴۰ سال است که با حکومت ترکیه مبارزهٔ مسلحانه دارد.
وزیر خارجهٔ امریکا پیش از این، روز پنجشنبه ۲۲ قوس، با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، دیدار کرد و گفت که در مورد منافع مشترک دو کشور و انتقال قدرت در سوریه گفتگو کرده و گفتهاند که باید در سوریه یک دولت پاسخگو و فراگیر تشکیل شود.
به گزارش رویترز، نیروهای تحت حمایت ترکیه در آغاز هفتهٔ جاری شهر منبج در شمال سوریه را که در تصرف نیروهای دموکراتیک سوریهٔ تحت حمایت امریکا بود، گرفتند و پس از آن به سمت شرق دریای فرات حرکت کردند.
یک منبع اپوزیسیون سوریه به رویترز گفته که ایالات متحده و ترکیه بر سر خروج این نیروها از منطقه به توافق رسیدهاند، اما وزیران خارجهٔ دو کشور در صحبتهایشان در این مورد اشارهای نکردند.