لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۶ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۳۷

خبر ها

وزیر توسعه جرمنی: برلین به بخش صحت سوریه کمک می‌کند

سونیه شویتزه ، وزیرانکشاف جرمنی ، آرشیف
سونیه شویتزه ، وزیرانکشاف جرمنی ، آرشیف

سونیه شویتزه وزیر توسعه جرمنی امروز چهارشنبه ۲۶جدی در جریان دیدارش از دمشق پایتخت سوریه گفت که کشورش از سیستم خدمات صحی سوریه حمایت می کند.

براساس خبرگزاری دی پی ای جرمنی، خانم شویتزه با برخی از داکتران سوریه و همچنین ماهر الشرع وزیر صحت حکومت موقت این کشور دیدار کرده و گفته که داکتران جرمنی برای ارائه دوره های آموزشی با استفاده از تجهیزات جدید به سوریه سفر خواهند کرد و جرمنی از داکتران سوریه هم برای آموزش میزبانی خواهد کرد.

خبرگزاری دی پی ای جرمنی نوشته که بمباران هدفمند شفاخانه ها از سوی نیروهای بشاراسد رئیس جمهور مخلوع سوریه در جریان جنگ داخلی و فرار بسیاری از داکتران و نرس های سوری به کشورهای دیگر، مشکلات بزرگ را در سیستم خدمات صحی این کشور ایجاد کرده است.

براساس آمار های رسمی، حدود ۵۸۰۰ داکتر و ۲۰۰۰ نرس با پاسپورت سوریه تنها در جرمنی مشغول کار استند و شماری زیادی دیگر از آنها تابعیت جرمنی را اخذ کرده اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

روسیه با یک حمله جدید تاسیسات انرژی دراوکراین را هدف قرار داد

مردم هنگام حمله روسیه ، دریک ایستگاه میترودرکیف پناه گرفته اند.
مردم هنگام حمله روسیه ، دریک ایستگاه میترودرکیف پناه گرفته اند.

روسیه حمله گسترده جدید را به اهداف انرژی اوکراین انجام داده که باعث قطع جریان برق در مناطق مختلف آن کشور شده است.

ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین می گوید که این حملات نشان می دهد که نیاز است تا به کمک غرب قابلیت های دافع هوایی کشورش تقویت بیابند.

چندین منطقه در سرتاسر اوکراین اوایل روزچهارشنبه ۲۶ جدی هدف حملات روسیه قرار گرفت که جریان برق را قطع کرد.

زلینسکی می گوید که روسیه در حالی تاسیسات انرژی اوکراین را هدف قرار می دهد که کشورش با زمستان سخت و کمبود انرژی رو به رو است.

به نظر می رسد که حمله روسیه در تلافی حملات اوکراین انجام شده که یک روز پیش یک کارخانه تولید سلاح و تفصیه خانه تیل را هدف قرار داد.

در ۲۴ فبروری امسال سه سال از تهاجم غیرموجه روسیه در اوکراین خواهد گذشت.

از آغاز ۱۴۰۳، حدود ۲ هزار نفر در حوادث ترافیکی در افغانستان جان باخته‌اند

بقایای وسایط بعد از حوادث ترافیکی درافغانستان ، آرشیف
بقایای وسایط بعد از حوادث ترافیکی درافغانستان ، آرشیف

ریاست عمومی ترافیک وزارت داخله حکومت طالبان می گوید که از آغاز سال ۱۴۰۳ تا حال، حدود ۲ هزار نفر در حوادث ترافیکی در سراسر افغانستان جان باخته اند و ۷۰۰ تن دیگر زخمی شده اند.

حسیب الله مختار رئیس عمومی این ریاست به تلویزیون ملی افغانستان تحت کنترول طالبان در این مورد معلومات داده که امروز چهارشنبه ۲۶ جدی نشر شد.

به گفتۀ آقای مختار در این مدت نزدیک به ۴۰۰۰ حادثه ترافیکی در افغانستان رخ داده است.

حادثات ترافیکی در افغانستان در بیشتر موارد تلفات وارد می کنند، تنها در دو رویداد ترافیکی جداگانه در ۲۸ قوس سال جاری، مسیر شاهراه کابل-قندهار بیش از ۵۰ نفر جان باختند و بیش از ۶۰ تن دیگر زخمی شدند.

آقای مختار گفت که تلاش دارند در آینده نزدیک قوانین ترافیکی در تمامی شاهراه های افغانستان تطبیق شود.

خرابی جاده ها، عدم رعایت قوانین ترافیکی و بی احتیاطی رانندگان از دلایل عمده حادثات ترافیکی در افغانستان خوانده می شوند.

سه پولیس بر اثر سقوط یک طیاره آموزشی در ایران جان باختند

سقوط طیاره آموزش نظامی درایران
سقوط طیاره آموزش نظامی درایران

در نتیجه سقوط یک طیاره آموزشی در ایران، سه پولیس این کشور کشته شدند.

مرکز اطلاع رسانی پولیس ایران به رسانه ها امروز چهارشنبه ۲۶ جدی خبر داد که این طیاره آموزشی که از میدان هوایی مهرآباد پرواز کرده بود در مسیر بازگشت به تهران دچار سانحه شد.

این مرکز گفته که این طیاره آموزشی به خاطر "نقص فنی" سقوط کرده است.

براساس خبرگزاری فرانس پرس، ایران که در سال های اخیر با تحریم های شدید اقتصادی رو به رو است، شاهد چندین سانحه هوایی بوده است و مقام های این کشور از مشکلات در تهیه پرزه های مورد نیاز طیاره ها شکایت دارند.

ابراهیم رئیسی رئیس جمهور پیشین ایران همراه با چند مقام دیگر این کشور نیز در ماه می ۲۰۲۴ در اثر سقوط هلیکوپترش کشته شد.

استانکزی: جهان تغییرات اقلیمی را سیاسی نسازد و با افغانستان همکاری کند

شیرمحمد عباس استانکزی معین وزارت خارجه طالبان
شیرمحمد عباس استانکزی معین وزارت خارجه طالبان

شیر محمد عباس استانکزی معین سیاسی وزارت خارجه طالبان از جهانیان خواست که مسایل مربوط به محیط زیست و تغییرات اقلیمی را سیاسی نسازند و در این راستا با افغانستان همکاری و کمک کنند.

او این را امروز چهارشنبه ۲۶جدی در کنفرانس ملی تغییرات اقلیمی گفت.

استانکزی افزود که ۸۰ درصد جنگل های افغانستان طی جنگ های جماهیر شوروی سابق ازبین رفته اند و استفاده از سلاح ها و بمب های در طول جنگ ها در این کشور به محیط زیست آسیب جدی وارد کرده است.

پیش از این، اداره ملی حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان گفته بود که ۲۱ میلیون نفر در افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.

ملل متحد هم در گزارش خود افغانستان را یکی از ده کشور آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی خوانده است.

نامزد وزارت دفاع امریکا نحوه خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را "فاجعه‌بار" خواند

 پیت هگست ، نامزد ترمپ برای وزارت دفاع
پیت هگست ، نامزد ترمپ برای وزارت دفاع

پیت هگست نامزد وزارت دفاع برای اداره جدید دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده می‌گوید که چگونگی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به گفتۀ او " ناکامی کامل " و "شرم آور" برای کشورش بود.

او روزگذشته سه شنبه ۲۵ جدی در جریان نشست استماعیه کانگرس امریکا به هدف تائیدش گفت که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به اعتبار نظامی امریکا صدمه رساند و منجر به کشته شدن سربازان امریکایی و ترک کردن کسانی شد که با امریکا همکاری کرده بودند.

اما جوبایدن رئیس جمهور امریکا در ۲۴ جدی در سخنرانی خود در وزارت خارجه کشورش بار دیگر از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد و گفت که پایان دادن به جنگ، تصیمیمی درست بود.

دو هفته پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، آخرین گروه سربازان امریکایی در ۳۱ آگست سال ۲۰۲۱ از این کشور بیرون شدند.

خروج آن‌ها بر اساس توافقنامه دوحه از افغانستان تکمیل شد.

این توافقنامه در دوره نخست ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، میان ایالات متحده و طالبان در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ امضا شده بود.

ارمنستان و امریکا توافقنامهٔ همکاری استراتیژیک امضا کردند

مراسم امضای توافقنامه ستراتیژیک میان امریکا وارمنستان
مراسم امضای توافقنامه ستراتیژیک میان امریکا وارمنستان

انتونی بلینکن، وزیر ایالات متحده، روز گذشته در جریان امضای این توافق‌نامه با همتای ارمنستانی‌اش، آرارات میزورام، در واشنگتن گفت که ایالات متحده به حمایت از ارمنستان در زمینه‌های امنیتی و دفاعی ادامه خواهد داد و در جهت استقلال، حاکمیت ملی، و تمامیت ارضی ارمنستان با آن‌کشور کار مشترک خواهد کرد.

ارمنستان در تلاش است تا از روسیه فاصله بگیرد.

ایروان رسماً متحد مسکو در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی است و روسیه نیز در ارمنستان پایگاه نظامی دارد.

اما روابط بین دو کشور پس از آن تیره شد که مسکو در جنگ میان ارمنستان آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه ناگورنو قره‌باغ از ارمنستان حمایت نکرد.

آذربایجان در سال ۲۰۲۳ این منطقه را اشغال کرد و حدود ۱۰۰ هزار ارمنی مجبور به ترک این منطقه شدند.

بلاروس دربارۀ فعالیت های رادیو اروپای آزاد یک فلم تبلیغاتی نشر کرد

شبکه تلویزیونی دولتی بلاروس ONT به روز سه‌شنبه قسمت اول یک فلم «تبلیغاتی» را در مورد خبرنگاران زندانی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در آن‌کشور پخش کرد که به تلاش برای آنچه «به آتش کشیدن» بلاروس خوانده می شود متهم شده‌اند.

به گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، هدف این فلم زیر نام «آزادی بیان»، به نظر می‌رسد که بی‌اعتبار کردن روزنامه‌نگاران مستقلی است که از سوءاستفاده‌های حکومت و اقدامات سرکوب‌گرانه در آستانه‌ی انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو در بلاروس گزارش می‌دهند.

این انتخابات در ۲۶ ماه جنوری برگزار خواهد شد.

رهبران مخالف سیاسی انتخابات قبلی را که در ۲۰ آگست سال ۲۰۲۰ برگزار شد، پر از تقلب خوانده بودند.

به دنبال این انتخابات اعتراضات سراسری برگزار شد. سپس اعتراض‌ها با سرکوب از سوی حکومت الکساندر لوکاشینکو، حاکم مستبد بلاروس، روبه‌رو شد.

در قسمت اول فلم، آندری کوزنیچیک، خبرنگار سرویس بلاروس رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی دیده می‌شود. او در ماه نومبر سال ۲۰۲۱ دستگیر شد.

کوزنیچیک، پدر ۲ فرزند، ابتدا به اتهام رفتار «خشونت‌آمیز» به ده روز حبس متهم شد، اتهامی که خودش رد کرده بود.

او پس از سپری کردن ده روز در زندان، به ایجاد یک گروه افراطی متهم و به شش سال زندان محکوم شد.

وزارت خارجه امریکا : دربیش از سه سال گذشته ده ها هزار افغان ویزای خاص مهاجرت دریافت کرده اند

انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده می‌گوید که از ماه جنوری سال ۲۰۲۱ به این سو بیش از ۷۸ هزار تن از «متحدان افغان ایالات متحده»، ویزای خاص مهاجرت یا «اس‌آی‌وی» دریافت کرده‌اند.

در بیانیه‌ای که به روز سه‌شنبه، ۲۵ ماه جدی، از سوی وزارت خارجه ایالات متحده منتشر شد، به نقل از آقای بلینکن آمده است که این رقم بیش از ۵۱ درصد تمامی ویزه‌های «اس‌آی‌وی» صادرشده از زمان آغاز این برنامه را نشان می‌دهد.

برنامه صدور ویزای خاص مهاجرت در سال ۲۰۰۹ آغاز شد.

این ویزا برای شهروندان افغان که در طول ۲۰ سال گذشته از نیروهای امریکا و تلاش‌های دپلوماتیک آن کشور در افغانستان حمایت کرده‌اند، صادر می‌شود.

پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، ده‌ها هزار تن از افرادی که با نیروهای ایالات متحده و سایر کشورهای ائتلاف بین‌المللی در افغانستان همکاری کرده بودند، با کمک این کشورها از افغانستان منتقل شدند.

بلینکن همچنان از متعهد ماندن وزارت خارجه ایالات متحده به متحدان افغان این کشور سخن گفته است.

این در حالی است که به آغاز کار اداره جدید به رهبری دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، کمتر از یک هفته مانده است.

بلینکن: آتش‌بس بین اسرائیل و گروه فلسطینی حماس نزدیکتر شده است

انتونی بلینکن
انتونی بلینکن

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا می‌گوید که آتش‌بس بین اسرائیل و گروه فلسطینی حماس "بیش از هر زمان دیگر، نزدیک‌تر شده است".

حماس که با نیروهای اسرائیلی در نوار غزه می‌جنگد، از سوی ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

بلینکن روز سه‌شنبه ۱۴ جنوری در واشنگتن گفت که توافق‌نامه آتش‌بس فقط در انتظار حرف نهایی حماس است، اما او خوش‌بین است که این آتش‌بس ادامه خواهد یافت.

زمانی که بلینکن صحبت می‌کرد، در واکنش به اظهارات او گروهی از معترضان به‌تکرار صدایشان را بلند کردند و سخنرانی او را مختل ساختند.

به گفته مقامات قطر، آتش‌بس بین حماس و اسرائیل در سه مرحله برنامه‌ریزی شده است؛ در نخستین قدم، این آتش‌بس ۴۲ روز است که در جریان آن ۳۳ گروگان اسرائیلی آزاد خواهند شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG