لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۹ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۱۲

خبر ها

تصادم یک طیارهٔ مسافربری با یک هلیکوپتر نظامی در ایالات متحده؛ ممکن همه سرنشینان جان باخته باشند

Prayer vigil for victims of the plane crash of the American Eagle flight 5342, at Wichita City Hall,  in Wichita
Prayer vigil for victims of the plane crash of the American Eagle flight 5342, at Wichita City Hall, in Wichita

به‌دنبال تصادم یک طیارهٔ مسافربری با یک هلیکوپتر نظامی در ایالات متحده، مقام‌ها اعلام کردند که گمان می‌رود همه سرنشینان جان باخته‌اند.

به‌گفتۀ مقام‌ها، تاکنون ۲۸ جسد از در دریای پوتومک بیرون کشیده شده‌اند.

یک طیارۀ شرکت هوایی امریکن ایرلاینز با ۶۰ مسافر و ۴ عمله چهارشنبه‌شب ۲۹ جنوری هنگام نشست در میدان هوایی رونالد ریگن در نزدیک واشنگتن دی‌سی با یک هلیکوپتر اردو برخورد کرد.

هلیکوپتر سه سرنشین داشت.

علت این سانحه هنوز مشخص نشده.

این طیارۀ مسافربری از ایالت کانزاس امریکا به مقصد واشنگتن پرواز کرده بود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

بنت از اعطای جایزۀ صلح نوبل به کمیشنر سابق حقوق بشر ملل متحد، ستایش کرد

ریچارد بنت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، با اشاره به اعطای جایزه صلح نوبل به ناوانتم «ناوی» پیلای، حقوقدان اهل افریقای جنوبی و کمیشنر سابق عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، می گوید،

بعد از یک عمر ارادت به عدالت، صلح، قانون بین المللی و حقوق بشر، از ادای احترام به کارکردهای شایستۀ خانم پیلای بسیار هیجان زده شده است.

بنت روزشنبه(هژدهم میزان) در شبکۀ اکس نوشته که این خبر به ویژه پس از رویدادهای اخیر از جمله نسل کشی در نوار غزه و تحریم های وضع شده از سوی ایالات متحدۀ امریکا بر محکمۀ بین المللی جزایی، به مدافعان حقوق بشر دل بخشیده است.

کمیتهٔ جوایز نوبل ناروی در اسلو، روز جمعه(هفدهم میزان) اعلام کرد که جایزهٔ صلح نوبل سال ۲۰۲۶ به ناوانتم «ناوی» پیلای، اعطا شد.

ریچارد بنت که وضعیت حقوق بشر در افغانستان به ویژه وضعیت حقوق زنان و دختران را نظارت می‌کند، در هفته گذشته ماموریت‌اش برای یک سال دیگر تمدید شد.

ورزشکاران پارالمپیک افغانستان در پنجمین دور بازی‌های پاراآسیایی اشتراک می کنند

آرشیف
آرشیف

ورزشکاران پارالمپیک افغانستان روز شنبه( ۱۸ میزان)  برای شرکت در پنجمین دور بازی‌های پاراآسیایی، کابل را به مقصد چاپان ترک کردند.

به نمایندگی از افغانستان، پنج ورزشکار در رشته‌های وزنه‌برداری، پاراتکواندو و تنیس روی میز به رقابت خواهند پرداخت.

این در حالیست که بعد از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال 2021 میلادی، زنان از ورزش منع شده اند و بسیاری ورزشکاران زن افغانستان را ترک کرده اند.

قرار است پنجمین دوره بازی‌های پاراآسیایی با حضور ورزشکاران حدود ۴۰ کشور، به تاریخ ۱۸ اکتوبر در جاپان آغاز شود.

براساس یک خبر دیگر…
مسابقات کریکت «جام قندهار» که اخیراً در ولایت قندهار، آغاز شده بود، با قهرمانی تیم کریکت"عمر سعادت" پایان یافت.

نعمان شاه به حیث بهترین بازیکن و نجیب‌الله درمل به حیث بهترین توپ‌انداز این رقابت‌ها، معرفی شدند.

در این مسابقات، نه تیم از هفت ولایت افغانستان، شرکت داشتند.

محمود عباس، انتخابات فلسطین را تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۷ به تعویق انداخت

محمود عباس، رئیس‌ادارۀ خودگردان فلسطین(آرشیف)
محمود عباس، رئیس‌ادارۀ خودگردان فلسطین(آرشیف)

محمود عباس، رئیس‌ادارۀ خودگردان فلسطین، روز شنبه(میزان) با صدور فرمانی، انتخابات پارلمانی و ریاست‌ادارۀ فلسطین را تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۷ به تعویق انداخت.

بر اساس خبرگزاری فرانسپرس، محمود عباس، موانع ایجادشده از سوی اسرائیل و نبود شرایط مناسب سیاسی و امنیتی را دلیل این تصمیم عنوان کرده است.

آخرین انتخابات پارلمانی فلسطین در سال ۲۰۰۶ برگزار شد که در آن حماس پیروز شد و حزب فتح که تشکیلات خودگردان فلسطین را اداره می‌کند، شکست خورد.

پس از آن، درگیری میان دو طرف، به جدایی سیاسی و جغرافیایی انجامید؛ به‌گونه‌ای که حماس کنترل نوار غزه را به دست گرفت و حزب فتح در کرانه غربی باقی ماند.

حماس از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

دوره ریاست‌جمهوری محمود عباس، باید در سال ۲۰۰۹ پایان می‌یافت، اما از آن زمان تاکنون او با صدور فرامین حکومت کرده است.

برگزاری انتخابات از جمله اصلاحاتی است که جامعۀ جهانی و اتحادیه اروپا از تشکیلات خودگردان فلسطین خواستار اجرای آن شده‌اند.

شورای قانون‌گذاری فلسطین از سال ۲۰۰۷ تاکنون تشکیل جلسه نداده است.

کرملین: پوتین، دیدگاه تهران را به رئیس جمهور ترمپ منتقل کرده است

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران(آرشیف)
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران(آرشیف)

کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با هماهنگی مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران، دیدگاه تهران در مورد راه‌حل احتمالی پایان جنگ با امریکا را به دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا منتقل کرده است.

براساس خبرگزاری اینترفکس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز شنبه( ۱۸ میزان) گفت که پوتین در یکی از ملاقات‌هایش با پزشکیان، او را از تماس تیلفونی پیش‌روی خود با رئیس‌جمهور امریکا مطلع کرده بود.

پسکوف افزوده «سپس پوتین، با هماهنگی رئیس‌جمهور ایران، دیدگاه طرف ایرانی در مورد حل‌وفصل احتمالی مناقشه را به رئیس جمهور ترمپ منتقل کرد.»

اما او جزئیات بیشتر در مورد این دیدگاه، ارائه نکرده است.

پوتین و پزشکیان در حاشیه نشست سران کشورهای عضو سازمان مشترک‌المنافع و نشست محیط زیست بحیرۀ کسپین در ترکمنستان، یک دیدار دوجانبه داشتند و در نشستی سه‌جانبه با رئیس‌جمهور آذربایجان نیز شرکت کردند.

اعتراض وکیلان و جوانان در دهلی؛ معترضان خواستار استعفای رییس کمیسیون انتخابات هند شدند

آرشیف
آرشیف

وکیلان و جوانان روز شنبه ۱۸ ميزان در دهلی نو پایتخت هند، در اعتراض به بازنگری فهرست‌های رأی‌دهندگان، خواستار استعفای گیانش کمار، کمیشنر ارشد انتخابات این کشور شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز پولیس در جریان تدابیر شدید امنیتی، ده‌ها تن از معترضان، دانشجویان و وکیلان را بازداشت کرد.

هزاران نیروی امنیتی در بخش‌های مختلف دهلی نو مستقر شده اند و رفت‌وآمد و خدمات مخابراتی نیز در چارچوب محدودیت‌های امنیتی برای جلوگیری از گسترش اعتراض‌ها مختل شده بود.

جنبش جوانان موسوم به کاکروچ یا مادر کیک ها این اعتراض‌ها را سازمان‌دهی کرده بود تا هزاران تن را علیه گیانش کمار بسیج کند.

منتقدان می‌گویند بازنگری فهرست‌های رأی‌دهندگان می‌تواند به سود حزب بهاراتیا جاناتا به رهبری نارندرا مودی، صدراعظم هند تمام شود.

کمیسیون انتخابات و حزب حاکم این اتهام‌ها را پیش از این رد کرده اند؛ کمیسیون انتخابات گفته بازنگری فهرست‌ها، حذف نام‌های تکراری، افراد فوت‌شده و افراد فاقد شرایط رأی‌دهی و حفظ سلامت انتخابات است.

ترکیه استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر ۱۵ سال را ممنوع کرد

رسانه های اجتماعی
رسانه های اجتماعی

ترکیه روز شنبه ۱۸ میزان به‌گونهٔ رسمی ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر ۱۵ سال را اعلام کرد.

این تصمیم که پس از تصویب پارلمان در جریدهٔ رسمی دولتی نشر شده، از اول نوامبر سال جاری میلادی اجرایی می‌شود.

خبرگزاری فرانسپرس گزارش داده است که بر اساس این قانون، شرکت‌های ارائه‌کنندهٔ خدمات شبکه‌های اجتماعی مکلف‌اند برای تأیید سن کاربران و محافظت از کودکان، تدابیر لازم را روی دست گیرند.

هدف از این اقدامات، محافظت از کودکان در برابر خطرهای دیجیتالی، از جمله اعتیاد به استفاده از موبایل های اسمارت، کمبود خواب، آزار و اذیت اینترنتی و اختلالات خوردن عنوان شده است.

استرالیا اولین کشوری بود که محدودیت‌هایی در این زمینه وضع کرد و بعداً بریتانیا و فرانسه نیز در این زمینه تلاش هایی را آغاز کرده اند.

در همین حال، گروه‌های مدافع حقوق بشر از محدودیت‌های آزادی بیان در ترکیه انتقاد کرده‌اند.

نیروهای دولتی یمن برای بازپس‌گیری تنگهٔ باب‌المندب عملیات آغاز کردند

آرشیف
آرشیف

نیروهای دولتی یمن که از حمایت عربستان سعودی برخوردارند، عملیات بازپس‌گیری تنگهٔ راهبردی باب‌المندب را آغاز کرده‌اند.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی می‌گوید که ۱۳۶ هدف نظامی گروه حوثی‌ها را در مناطق تحت کنترول این گروه منهدم کرده است.

ترکی المالکی، سخنگوی این ائتلاف، روز شنبه ۱۸ ميزان گفت که حملات، توانایی‌های نظامی حوثی‌ها را هدف قرار می‌دهد و این ائتلاف به‌صورت شبانه‌ روزی از نیروهای دولتی یمن پشتیبانی هوایی می‌کند.

در همین حال، رسانه‌های وابسته به حوثی‌ها از حملات راکتی عربستان سعودی بر شماری از مناطق ولایت صعده در شمال یمن خبر داده‌اند.

این درگیری‌ها چند روز پس از آن رخ می‌دهد که حوثی‌ها مسؤولیت حمله بر میدان هوایی بین‌المللی ریاض و یک طیارهٔ شرکت هوایی عربستان سعودی را بر عهده گرفتند.

مقام‌های سعودی گفته‌اند که در این حملات سه نفر، از جمله یک پیلوت، کشته شده‌اند. به گفتهٔ آنان، بقایای راکت‌های رهگیری‌شده نیز به یک کودکستان و یک مرکز صحی آسیب رسانده است.

رسانه‌های حوثی‌ها همچنان گزارش داده‌اند که در حملات عربستان سعودی بر صنعا، پایتخت یمن دو نفر کشته شده‌اند.

نیروهای دولتی یمن ادعا می‌کنند که بخش‌هایی از ساحل بحیرهٔ سرخ و مناطق اطراف تنگهٔ باب‌المندب را دوباره به کنترول خود درآورده‌اند؛ اما حوثی‌ها این ادعا را رد می‌کنند.

منابع نظامی می‌گویند که درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و پیشروی نیروهای دولتی محدود بوده است. ادعاهای طرف‌های درگیر در این جنگ به‌گونهٔ مستقل تأیید نشده‌اند.

ترمپ: جنگ با ایران به‌زودی پایان می‌یابد

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحدهٔ امریکا، بار دیگر گفته است که جنگ با ایران به هر شکلی که باشد، به‌زودی پایان خواهد یافت.

ترمپ روز جمعه ۱۷ میزان در قصر سفید گفت که امریکا مانع دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای شده است و بهای نفت نیز به‌گونهٔ چشم‌گیر کاهش خواهد یافت.

او افزود که جنگ ممکن است از راه دیپلماسی یا از طریق اقدام نظامی پایان یابد.

ترمپ ادعا کرد که ایران دیگر نیروی بحری، نیروی هوایی و سیستم‌های دفاع هوایی ندارد.

او همچنان وعده داد که به‌زودی خبرهای مهمی دربارهٔ بهای دیزل اعلام خواهد کرد.

گروه هفت کشور بزرگ صنعتی جهان (G7) نیز توافق کرده است که به‌منظور کاهش بهای مواد سوخت، ۱۰۰ میلیون بیرل نفت خام و دیزل را از ذخایر اضطراری خود به بازار عرضه کند.

توافق ترمپ و پوتین برای عرضهٔ دیزل روسیه به بازارهای جهانی

روسای جمهور امریکا و روسیه (تصویر آرشیف)
روسای جمهور امریکا و روسیه (تصویر آرشیف)

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحدهٔ امریکا گفته است که با همتای روس خود، ولادیمیر پوتین توافق کرده تا به‌منظور کاهش بهای مواد سوخت، محدودیت‌ها بر صادرات دیزل روسیه را به‌گونهٔ موقت کاهش دهد.

ترامپ گفته است که روسیه فوراً بیش از ۳۰۰ هزار تُن دیزل، در ماه نوامبر ۵۰۰ هزار تُن دیگر و پس از آن یک میلیون تُن دیزل را به بازارهای جهانی عرضه خواهد کرد.

وزارت خزانه‌داری امریکا نیز مجوز موقتی صادر کرده که بر اساس آن، فروش، انتقال و واردات دیزل روسیه تا هفتم اپریل سال ۲۰۲۷، با رعایت شرایط و محدودیت‌های مشخص، اجازه خواهد داشت.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که واشنگتن پیش از این، به‌منظور کاهش عواید انرژی مسکو که برای تمویل جنگ علیه اوکراین استفاده می‌شود، تحریم‌ هایی را وضع کرده بود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، این تصمیم را «هدیه‌ای» به پوتین خوانده و گفته است که اجازه دادن به فروش فرآورده‌های نفتی روسیه، به معنای سرمایه‌گذاری برای ادامهٔ جنگی است که باید پایان یابد.

۱۹ افغان به اتهام تلاش برای عبور غیر قانونی به ایران دستگیر شدند

آرشیف، شماری از بازداشت شده‌گان افغان در ایران
آرشیف، شماری از بازداشت شده‌گان افغان در ایران

دفتر رسانه‌های قول اردوی ۲۰۷ الفاروق طالبان می‌گوید که ۱۹ افغان را که قصد عبور غیر قانونی به ایران را داشتند، دستگیر کرده‌است.

دفتر این قول اردو روز جمعه (هفدهم میزان) در خبرنامه‌ی گفته است که این افراد در منطقه موسی‌آباد ولسوالی غوریان ولایت هرات هنگامی‌که می‌خواستند به‌طور غیر قانونی از مناطق سرحدی افغانستان به ایران عبور کنند، دستگیر شده‌اند.

بر اساس خبرنامه، افراد دستگیر شده به مسئولان ولسوالی غوریان سپرده شده‌اند.

طالبان ادعا می‌کنند که در ماه‌های اخیر عبور غیر قانونی ده‌ها افغان فاقد اسناد به ایران، مانع شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG