لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳۰ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۰۷

خبر ها

طالبان: پلان استراتیژیک برای مدیریت حوادث طبیعی ایجاد می‌شود

 آرشیف - سیلاب در یکی از ولسوالی های ولایت ننگرهار
آرشیف - سیلاب در یکی از ولسوالی های ولایت ننگرهار

اداره ملی مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان می‌گوید که روی ایجاد یک پلان ستراتیژیک برای مدیریت حوادث طبیعی کار می‌کند.

خبرگزاری باختر تحت کنترول حکومت طالبان روز سه‌شنبه ۱۶ دلو، گزارش داده که ملا نورالدین ترابی سرپرست، اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث امروز در نشستی گفت که هدف این پلان پیشگیری، آمادگی و پاسخ‌دهی در مقابل حوادث طبیعی است و ماین‌پاکی بخشی دیگر از این پلان پنج ساله را شامل می‌شود.

سرپرست این اداره، از نهاد‌های بین‌الملی خواستار همکاری در تطبیق این پلان شد.

این درحالی است که افغانستان در جمع ده کشور آسیب پذیر جهان در مقابله با تغییرات اقلیمی است.

درجریان سال روان هجری خورشیدی، صد ها تن به دلیل سیلاب و بارندگی‌های بی‌موقع آسیب دیدند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

رئیس بانک مرکزی طالبان برای شرکت در کنفرانس بین المللی به روسیه رفت

نور احمد آغا، سرپرست بانک مرکزی افغانستان و هیئت همراهش
نور احمد آغا، سرپرست بانک مرکزی افغانستان و هیئت همراهش

نور احمد آغا، سرپرست بانک مرکزی افغانستان که تحت کنترل طالبان است، امروز برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی امنیت سایبری در امور مالی، کابل را به مقصد روسیه ترک کرد.

بانک مرکزی افغانستان گفته است که نور احمد آغا و هیئت همراهش برای شرکت در این کنفرانس به شهر یکاترینبورگ روسیه رفتند.

این کنفرانس از ۱۹ تا ۲۱ فبروری برگزار می شود و در آن نمایندگان بخش مالی کشورهای مختلف، کارشناسان و تحلیلگران حضور خواهند داشت.

هدف از این کنفرانس بحث در مورد امنیت سیسم‌های مالی، سیستم های بانکی مدرن و گام های موثر در برابر تهدیدات امنیت سایبری است.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تحریم های مسافرتی نور احمد آغا برای این سفر به طور موقت لغو شده است.

وزارت خارجه‌ی پاکستان: مسایل مربوط به سیاست خارجی در صلاحیت دولت فدرال است

شفقت علی خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان-تصویر از آرشیف
شفقت علی خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان-تصویر از آرشیف

وزارت امور خارجه پاکستان در واکنش به اعلام دولت ایالتی خیبرپختونخوا مبنی بر اعزام دو هیئت به افغانستان، اعلام کرد که مسائل مربوط به روابط خارجی در صلاحیت دولت فدرال است.

به گزارش رسانه‌های پاکستانی، شفقت علی خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، روز دوشنبه گفت که طبق قانون اساسی، روابط خارجی در حوزه صلاحیت دولت فدرال قرار دارد.

بارستر محمد علی سیف، مشاور وزیر اعلی خیبرپختونخوا، روز یکشنبه اعلام کرده بود که دولت این ایالت قصد دارد دو هیئت به افغانستان اعزام کند تا با مقامات کابل گفت‌وگو کنند.

به گفته محمد علی سیف، هدف از این سفر ایجاد فضای مناسب برای مذاکرات و تنظیم روابط دیپلماتیک با کابل است.

قبل از این، به تاریخ ۶ جنوری، علی امین گنداپور، وزیر اعلی خیبرپختونخوا، اعلام کرده بود که برای مقابله با افزایش حملات تروریستی در این ایالت، پس از مشورت با دولت فدرال، هیئتی را به افغانستان اعزام خواهد کرد که نمایندگانی از اقوام مختلف نیز در آن حضور خواهند داشت.

دو نیروی امنیتی پاکستان در انفجاری در دیره اسماعیل خان کشته شدند

نیروهای امنیتی پاکستان-تصویر از آرشیف
نیروهای امنیتی پاکستان-تصویر از آرشیف

براثر وقوع یک انفجار در منطقه «کلاچی» دیره اسماعیل خان ایالت خیبرپختونخواه پاکستان، دو نیروی امنیتی این کشور کشته و چندین نفر دیگر زخمی شدند.

منابع امنیتی پاکستان امروز به رسانه‌ها گفته‌اند که این انفجار ناشی از یک بمب کارگذاری‌شده در کنار جاده بوده و دو وسیله نقلیه نیروهای امنیتی را هدف قرار داده است.

تحریک طالبان پاکستان (TTP) مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.

دو روز پیش نیز در یک درگیری میان نیروهای پاکستانی و افراد مسلح در وزیرستان شمالی ایالت خیبرپختونخوا، چهار سرباز پاکستانی کشته شده بودند.

یک هیأت طالبان برای اولین‌بار به جاپان سفر کرد

عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان-تصویر از آرشیف
عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان-تصویر از آرشیف

یک هیئت از دولت طالبان، به رهبری عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد این گروه، به دعوت بنیاد نیپون به جاپان سفر کرده است.

این نخستین سفر مقامات طالبان به جاپان از زمان به قدرت رسیدن این گروه در آگست ۲۰۲۱ محسوب می‌شود.

یکی از مقامات بنیاد نیپون روز دوشنبه به رسانه‌های جاپانی گفت که هدف از این سفر، آگاه‌سازی طالبان از اهمیت پذیرش کمک‌های بشردوستانه برای افراد آسیب‌پذیر از سوی جامعه جهانی است.

این مقام جاپانی همچنین ابراز امیدواری کرد که این سفر بتواند نگرش مقامات طالبان را در مورد وضعیت زنان تغییر دهد.

زنان در افغانستان با محدودیت‌های شدید مواجه هستند و طالبان، بر اساس تفسیر خود از اسلام، آنها را از تحصیل و کار منع کرده است.

به دلیل نقض گسترده حقوق بشر، جامعه جهانی، از جمله جاپان تاکنون حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

قومندانی امنیه طالبان وقوع انفجار در نزدیکی میدان هوایی کابل را رد کرد

یک نیروی پولیس طالبان، آرشیف
یک نیروی پولیس طالبان، آرشیف

خالد زدران سخنگوی قوماندانی امنیه حکومت طالبان در کابل گزارش‌ها در مورد وقوع انفجار در میدان هوایی کابل را تکذیب کرده است. زردان امروز به رادیو آزادی گفت که هیچ مشکلی وجود ندارد.

قبلا برخی از رسانه ها به نقل از منابع گزارش دادند که امروز انفجاری در سرک میدان هوایی رخ داد.

جزییات بیشتر از این رویداد در دسترس نیست.

اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۲۰ هزار پناهجو را اخراج کرده است

پناهجویان در مسیر عبور از آب‌های ترکیه به اروپا-تصویر از آرشیف
پناهجویان در مسیر عبور از آب‌های ترکیه به اروپا-تصویر از آرشیف

گزارش جدید نهادهای حقوق‌‌بشری نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۲۰ هزار مهاجر از اتحادیه‌ی اروپا اخراج شده‌اند.

نُه سازمان حقوق بشری در گزارشی که روز گذشته منتشر شد، اعلام کردند که روند اخراج پناهجویان و بازگرداندن آنها از مرزهای اروپا در سال‌های اخیر «به‌سرعت» افزایش یافته و اکنون به یک سیستم منظم تبدیل شده است.

بر اساس این گزارش، نیروهای مرزی اتحادیه اروپا این اقدامات را برای جلوگیری از ورود پناهجویان و ممانعت از دسترسی آنها به روند پناهندگی انجام داده‌اند.

این در حالی است که بر اساس قوانین اتحادیه اروپا و قوانین بین‌المللی، حق پناهندگی برای این افراد تضمین شده است.

همچنین گزارش تأکید کرده که بسیاری از پناهجویان با خشونت اخراج شده‌اند و در برخی موارد، آنها در دریا غرق شده یا به دلیل سرمای شدید در جنگل‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

حمله بر موتر‌های اموال تجارتی در کُرم پاکستان ۱۵ زخمی به جا گذاشت

موترهای که کُرم می‌روند در منطقه هنگو توقف کرده اند-تصویر از آرشیف
موترهای که کُرم می‌روند در منطقه هنگو توقف کرده اند-تصویر از آرشیف

کاروان موتر های اموال تجارتی بار دیگر در منطقه کُرم در پاکستان مورد حمله قرار گرفت.

یک مقام پولیس کُرم که نخواست نامش گرفته شود امروز به بخش مشال رادیو آزادی گفت که کاروانی از موتر هایی که کالا را از تل به پاره چنار انتقال می دادند مورد حمله شبه نظامیان در مناطق اوچت و مندوریو قرار گرفت.

به گفته این مقام، در این حمله ۱۵ نفر زخمی و یک نیروی امنیتی کشته شده است.

این مقام افزوده که پس از تیراندازی به کاروان، اموال موتر ها نیز از سوی آنها غارت شده است.

از سوی دیگر ارشاد حسین بنکش، رهبر محلی پاره چینار، حمله به این کاروان را تایید کرد و گفت که ۱۵ موتر بزرگ مورد حمله قرار گرفته است.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

در ماه جنوری هم کاروانی از موتر های اموال که به سوی پاراچنار در حرکت بودند مورد حمله قرار گرفته بود.

ایران اظهارات نخست‌وزیر اسرائیل را نقض منشور سازمان ملل دانست

تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

خبرگزاری فرانس پرس گزارش داده است که ایران روز دوشنبه درخواست بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل برای "پایان دادن به کار" جمهوری اسلامی را نقض منشور سازمان ملل دانسته است.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران به خبرنگاران گفت که تهدید دیگران نقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل است. وی افزود که اسرائیل «هیچ کاری نمی تواند» علیه ایران انجام دهد.

روز یکشنبه، نتانیاهو با مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، در یک نشست خبری در اورشلیم گفت که اسرائیل با حمایت متحد ارشد خود، ایالات متحده، «کار خود را» علیه ایران به پایان خواهد رساند.

نتانیاهو همچنین گفت که اسرائیل در ‍۱۶ ماه گذشته "یک ضربه بزرگ به محور تروریزم ایران وارد کرده است.

در این مدت، اسرائیل درگیر جنگ با گروه های مورد حمایت ایران از جمله گروه حماس در غزه که امریکا و اتحادیه اروپا آنرا یک سازمان تروریستی می دانند و شورشیان حوثی در یمن بود.

همچنان اسرائیل با گروه حزب الله لبنان هم در گیر بود که امریکا آنرا یک سازمان تروریستی می داند اما اتحادیه اروپا شاخه نظامی آنرا در لست سیاه قرا رداده است نه شاخه سیاسی اش را. حزب الله یک گروه سیاسی نظامی است که در پارلمان لبنان کرسی های نیز دارد.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، سیاست "فشار حداکثری" خود علیه ایران را از سر گرفته است که ادامه پالیسی دوره اول اوست.

بر اساس این سیاست، امریکا به طور یکجانبه از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت های جهانی خارج شد و تهران را به داشتن دنبال سلاح هسته ای متهم کرد.

ایران بارها این اتهامات را رد کرده است.

ولادیمیر زلینسکی برای دیدار با رجب طیب اردوغان به ترکیه میرود

ولادیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور اوکراین
ولادیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور اوکراین

انتظار می‌رود ولادیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، فردا سه‌شنبه ۳۰ دلو به دعوت رسمی ترکیه به این کشور سفر کند.

فخرالدین التون، رئیس بخش ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه روز دوشنبه در صفحه ایکس در بیانیه ای اعلام کرد که رئیس جمهور رجب طیب اردوغان با ولادیمیر زلینسکی همتای اوکراینی خود در مورد توسعه روابط بین دو کشور گفتگو خواهد کرد.

وی افزوده که در این دیدار همچنان روی تغییرات و تحولات اخیر در اوکراین و منطقه نیز بحث خواهد شد.

سفر زلینسکی به ترکیه در حالی صورت می گیرد که قرار است عربستان سعودی میزبان مذاکرات امریکا و روسیه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین در روز های آینده باشد.

روسیه سرنگونی ده‌ها طیاره بی سرنشین اوکراین را ادعا می‌کند

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، روسیه روز دوشنبه ۲۹ دلو اعلام کرد که نیروهایش در کنار این طیاره های بی سرنشین چندین راکت کروز ضد کشتی نپتون را در دریای ازوف سرنگون کرده‌اند.

این حمله در حالی صورت می‌گیرد که دونالد ترمپ و ولادیمیر پوتین، رهبران ایالات متحده و روسیه گفته‌اند که می‌خواهند مذاکراتی فوری را برای پایان دادن به درگیری‌هایی داشته باشند که با تهاجم روسیه به اوکراین نزدیک به سه سال پیش آغاز شد.

وزارت دفاع روسیه در پیامی در تلگرام گفته است که این حملات هیچ تلفاتی در پی نداشته است.

در خبر گفته شده است که این طیاره های بی سرنشین در هشت منطقه رهگیری شده اند.

ترامپ گفته است که معتقد است که پوتین واقعاً خواهان پایان دادن به جنگ در اوکراین است، در حالی که اداره او به متحدان خود در ناتو هشدار داده است که اروپا دیگر اولویت اصلی امنیتی آنها نخواهد بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG