لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۳ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۲۹

خبر ها

یک مقام طالبان: بیش از دو هزار قیراط زمرد پنجشیر را فروخته ایم

یک مقام محلی طالبان از فروش بیش از دو هزار قیراط زمرد از معادن ولایت پنجشیر به تاجران داخلی خبر داده‌.

این در حالی است که برخی منتقدان نگرانی‌هایی را در مورد شفافیت این معاملات ابراز می‌کنند.

مولوی محمد قاسم امیری، رئیس معادن و پترولیم طالبان در پنجشیر، روز دوشنبه، ۳۰ دلو با انتشار اعلامیه‌ای گفت که ۲۰۳۰ قیراط زمرد از طریق مزایده و با حضور هیئتی از کمیته نظارت این اداره به فروش رسیده است. به گفته او، این سنگ‌های قیمتی به مبلغ بیش از ۴۹ هزار دالر امریکایی به تاجران داخلی فروخته شده‌اند.

امیری افزود که ده درصد از عواید این فروش به خزانه حکومت طالبان واریز شده است. اما او نگفته که از این پول برای چه اهدافی کار گرفته خواهد شد.

برخی از ناظران و فعالان بخش معادن نسبت به نبود شفافیت در روند استخراج، معیارهای مزایده و فروش سنگ‌های قیمتی ابراز نگرانی می‌کنند.

در حال حاضر، هفتصد معدن زمرد در ولایت پنجشیر تحت کنترول طالبان قرار دارد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

کپتان تیم ملی کریکت افغانستان: بازی‌ها نباید تحت تأثیر سیاست قرار بگیرد

بازیکنان کریکت افغانستان
بازیکنان کریکت افغانستان

در آستانه‌ی اولین بازی تیم ملی کریکت افغانستان در مسابقات جام قهرمانان، کپتان تیم افغانستان، حشمت‌الله شهیدی تقاضاهای سیاسی را برای لغو بازی‌ها با تیم کریکت افغانستان رد کرد.

یک‌تعداد از سیاست‌مداران انگلستان و افریقای جنوبی در اواخر از مقامات کریکت کشورهای خود خواسته بودند که بازی گروه افغانستان را در جام قهرمانان تحریم کنند، زیرا به‌گفته‌ی آن‌ها، حکومت طالبان بر ورزش زنان ممنوعیت وضع کرده و به‌شدت حقوق زنان و دختران را پامال کرده‌اند.

آقای شهیدی روز پنج‌شنبه گفت: «همچون یک‌بازیکن، وظیفه‌ی آن‌ها بازی کریکت است و برای آن‌ها مهم نیست که در خارج از میدان کریکت چه می‌گذرد.»

او افزود که آن‌ها می‌توانند حالات را در داخل میدان کنترول کنند. این وظیفه‌ی بازیکنان است و دیگر هیچ‌چیزی نمی‌تواند منبع فشار بر آن‌ها باشد.

در مسابقات جام قهرمانان، سومین بازی تیم افغانستان در ۲۸ فبروری با تیم استرالیا است که بازی قبلی تست را با تیم افغانستان لغو کرده بود.

حکومت پانامه: حدود ۱۰۰ مهاجر اخراج‌شده از امریکا به جنوب کشور منتقل شدند

یک کشتی در بحره پانامه
یک کشتی در بحره پانامه

حکومت پانامه می گوید که یک گروه حدود صد نفری مهاجران که در هفتۀ گذشته از ایالات متحدۀ امریکا به پانامه اخراج شده بودند، از یک هوتل در پایتخت به منطقۀ جنگل"دارین" در جنوب آن کشور انتقال داده شده اند.

وزارت امنیت پانامه روز چهارشنبه ۱ حوت گفت که از جملۀ ۲۹۹ مهاجری که در روزهای اخیر از امریکا اخراج شده اند، ۱۳ تن آنها به کشورهای اصلی شان برگردانده شده اند.

به گفته حکومت پانامه، این مهاجران تحت حفاظت مقامات محلی و به حمایت مالی ایالات متحدۀ امریکا از طریق ادارۀ بین المللی مهاجرت و ادارۀ امور پناهندگان سازمان ملل متحد، در این هوتل اقامت داشتند.

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پانامه که با امریکا در زمینۀ پذیرش اخراجی های غیر پانامه یی توافق کرده، گفته که این مهاجران شامل افرادی از افغانستان، چین، هند، ایران، نیپال، پاکستان، سریلانکا، ترکیه، ازبکستان و ویتنام هستند.

در نتیجۀ حمله با چاقو در جمهوری چک، دو زن کشته شدند

شهر پراگ جمهوری چک
شهر پراگ جمهوری چک

مقامات جمهوری چک می‌گویند که دو زن امروز (پنجشنبه، ۲۰ فبروری) در نتیجۀ حمله با چاقو در یک مرکز خرید در شهرک هرادک کرالوو در شرق پراگ، کشته شدند.

بر اساس گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، پولیس در پیوند به این رویداد یک شهروند ۱۶ سالۀ چک را در فاصله حدود یک کیلومتری محل رویداد دستگیر کرده است.

تا هنوز هویت زنان کشته شده اعلام نشده و انگیزۀ این حمله مشخص نشده است.

پتر فیالا، صدراعظم جمهوری چک با ابراز همدردی با خانواده‌ها و بستگان قربانیان این رویداد، آن را"یک عمل کاملاً غیرقابل درک و وحشتناک" خوانده است.

یک گروه جدایی‌طلب بلوچ مسئولیت کشته شدن هفت مسافر در ایالت بلوچستان پاکستان را به عهده گرفت

یک بس مسافربری در منطقۀ بولان بلوچستان در حال عبور از کنار موتری که در ی حمله تخریب شده است. (تصویر آرشیف)
یک بس مسافربری در منطقۀ بولان بلوچستان در حال عبور از کنار موتری که در ی حمله تخریب شده است. (تصویر آرشیف)

خبرگزاری اسوشتید پرس به نقل از اعلامیۀ گروه "اردوی آزادی‌بخش بلوچ" گزارش داده که افراد این گروه ناوقت سه‌شنبه در منطقۀ "رخنه" یک موتر مسافربری را که از پنجاب به سمت کویته در حرکت بود متوقف کردند و هفت تن از مسافران آن را با ضرب گلوله کشتند.

اردوی آزادی‌بخش بلوچ مدعی شده که این افراد مربوط اردوی پاکستان بودند.

اما مقام‌های محلی این ادعا را رد کرده و گفته اند که قربانیان این رویداد همه غیرنظامی بودند و با نیروهای امنیتی پاکستان ارتباط نداشتند.

در ایالت بلوچستان پاکستان، هر از گاهی حملاتی بر کارکنان اردو و نیروهای امنیتی پاکستان صورت می‌گیرد که در بیشتر موردها تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) و گروهی موسوم به "اردوی آزادی‌بخش بلوچ" مسئولیت آنها را به عهده می‌گیرند.

برخی سازمان‌های حقوق بشری: بیشترین اعدام‌ها پس از چین در ایران صورت گرفته است

اعتراض به اعدام‌ها در ایران در بلجیم (تصویر آرشیف)
اعتراض به اعدام‌ها در ایران در بلجیم (تصویر آرشیف)

دو سازمان مدافع حقوق بشر در گزارش سالانۀ خود می‌گویند که رژیم ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی ۹۷۵ تن را اعدام کرده و بیشترین اعدام‌ها بعد از چین در این کشور انجام شده است.

سازمان حقوق بشر ایران مستقر در ناروی و نهاد فرانسوی موسوم به "با هم علیۀ مجازات اعدام" در گزارش مشترک خود همچنین گفته اند که این بلندترین رقم از سال ۲۰۰۸ میلادی است که سازمان حقوق بشر ایران، ثبت اعدام‌ها در آن کشور را آغاز کرد.

این گزارش امروز (پنج‌شنبه، ۲ حوت) نشر شده است.

هر دو سازمان مدعی اند که رژیم جمهوری اسلامی ایران در طول حاکمیت خود از اعدام به عنوان "ابزار اصلی سرکوب سیاسی" استفاده کرده است.

بر اساس گزارش این سازمان‌ها، در سال ۲۰۲۳ میلادی ۸۳۴ نفر در ایران اعدام شده بودند که آمار سال ۲۰۲۴ میلادی در میایسه به آن ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

دونالد ترمپ بار دیگر از رئیس جمهور اوکراین انتقاد کرد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا با انتقاد دوباره از ولودیمیر زلینسکی، رئیس جمهور اوکراین می‌گوید که زلینسکی کار وحشتناکی را انجام داده و ادعا کرد که اگر او می‌خواست، می‌توانست که این هفته در مذاکرات با روسیه در عربستان سعودی شرکت کند.

رئیس جمهور ترمپ این اظهارات را روز چهارشنبه، ۱۹ فبروری در نشست روسای تجارتی که به میزبانی صندوق ثروت مستقل عربستان سعودی برگزار شد، به دنبال انتقادات شدید مشابه زلینسکی ابراز کرده است.

رئیس جمهور امریکا در اوایل روز چهارشنبه در شبکۀ اجتماعی "تروت" نوشت که زلینسکی "یک دیکتاتور بدون انتخابات" است و هشدار داد که "بهتر است سریع حرکت کند در غیر آن کشور او باقی نخواهد ماند."

دونالد ترمپ در سخنرانی‌اش در میامی، ادعا کرد که زلینسکی از کمک‌های امریکا که برای جنگ در نظر گرفته شده و از ادارۀ جو بایدن، رئیس جمهور پیشین امریکا سوء استفاده کرده است.

به نظر می‌رسد که این اظهارات او در پاسخ به اتهام زلینسکی باشد که گفته بود، ترمپ "در فضای اطلاعات نادرست زندگی می‌کند" که به گفتۀ او توسط مسکو ترویج شده است.

شاهراه سالنگ پس از ۱۱ ساعت مسدود بودن، به روی ترافیک باز شد

برف‌باری در مسیر شاهراه سالنگ (تصویر آرشیف)
برف‌باری در مسیر شاهراه سالنگ (تصویر آرشیف)

وزارت فواید عامۀ طالبان می‌گوید، شاهراه سالنگ که به دلیل برف‌باری‌های شدید و طوفان به روی وسایط مسافربری و باربری بسته شده بود، ساعت ۱۱ قبل از ظهر امروز باز شد.

محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی این وزارت امروز (پنج‌شنبه، ۲ حوت) در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) نوشت، این شاهراه که از ساعت یازدۀ شب گذشته به این سو مسدود بود، باز شده و به وسایطی که در دو طرف شاهراه گیر مانده بودند، اجازۀ تردد داده شده است.

این در حالیست که ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان از احتمال برفباری و باران‌های شدید در ۲۷ ولایت افغانستان خبر داده است.

شاهراه سالنگ که مهم‌ترین مسیر اتصال شهر کابل پایتخت افغانستان و ولایات جنوبی با ولایات شمال و شمال‌شرق این کشور به شمار می‌رود، هر از گاهی به علت‌های مختلف از جمله برف‌باری‌ و طوفان بسته می‌شود.

ریچارد بنیت گزارش‌اش در بارۀ وضعیت حقوق افغانستان را به شورای حقوق بشر ملل متحد ارائه می‌کند

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچارد بینت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، روز جمعه، ۲۸ فبروری در پنجاه و هشتمین نشست شورای حقوق بشر این سازمان و همزمان با پنجمین سالگرد امضای توافقنامۀ دوحه، گزارش تازۀ خود را در بارۀ وضعیت حقوق بشر افغانستان ارائه خواهد کرد.

پنجاه و هشتمین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد به تاریخ ۲۴ فبروی آغاز خواهد شد و تا ۴ اپریل ادامه خواهد یافت.

این شورا به تاریخ سوم مارچ، گزارش‌های حقوق بشر را از سراسر جهان بررسی می‌کند و روی چند کشور از جمله افغانستان، ایران، اوکراین، سرزمین‌های اشغالی فلسطین، سودان و بلاروس تمرکز خواهد کرد.

بحث‌های کلیدی در روزهای آغازین اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد در مقر این سازمان در ژنیو، از ۲۴ تا ۲۶ فبروری با اشتراک نمایندگان بیش از ۱۰۰ کشور عضو، صورت می‌گیرد.

طالبان می‌گوید که خود را در برابر محکمۀ بین‌المللی جزایی مکلف نمی‌داند

تصویر منسوب به ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان
تصویر منسوب به ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان

دفتر سخنگوی حکومت طالبان امروز (پنج‌شنبه) با نشر اعلامیه‌ای گفته که به اساسنامۀ روم پابند نیست و الحاق جمهوری مخلوع افغانستان به این اساسنامه، اعتبار قانونی ندارد.

این در حالیست که محکمۀ بین‌المللی جزایی در ماه جنوری درخواست حکم بازداشت ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان و عبدالحکیم حقانی، قاضی القضات حکومت آنها را صادر کرد.

طالبان فیصله‌های محکمۀ بین‌المللی جزایی را رد کرده و آن را بر اساس گرایش‌های سیاسی خوانده است.

کریم خان، سارنوال ارشد این محکمه هنگام اعلام درخواست این حکم، رهبران طالبان را به دست داشتن در جنایات ضد بشری و خشونت مبتنی بر جنسیت متهم کرد.

برف‌باری و طوفان شاهراه سالنگ را به روی رفت و آمد بسته کرد

 شاهراه سالنگ، آرشیف
شاهراه سالنگ، آرشیف

وزارت فواید عامه طالبان می‌گوید که شاهراه سالنگ به دلیل برف‌باری شدید و طوفان به روی وسایط نقلیه مسافربری و باربری بسته شده است.

محمد اشرف حق‌شناس سخنگوی این وزارت پنجشنبه ۲ حوت، در شبکه ایکس، توییتر سابق نوشت که این شاهراه از ۱۱:۰۰ شب گذشته به این‌سو بسته شده است.

آقای حق‌شناس افزده که مسدودیت شاهراه سالنگ موقتی است و تلاش ها برای بازگشایی آن جریان دارد.

او از همه مسافران و رانندگان خواسته که تا اطلاع بعدی از این مسیر رفت و آمد نکنند.

این در حالیست که ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان روزگذشته از احتمال ریزش برف و باران شدید در ۲۷ ولادیت افغانستان خبر داد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG