لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۳۰ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۲۵

امام‌ اغلو، رقیب اردوغان، در استانبول بازداشت شد


حامیان اکرم امام‌ اغلو، شاروال استانبول، در بیرون از اداره امنیت وطن، جایی که انتظار می‌رفت امام‌ اغلو پس از بازداشتش در استانبول به آن‌جا منتقل شود، در ۱۹ مارچ دست به اعتراض زدند.
حامیان اکرم امام‌ اغلو، شاروال استانبول، در بیرون از اداره امنیت وطن، جایی که انتظار می‌رفت امام‌ اغلو پس از بازداشتش در استانبول به آن‌جا منتقل شود، در ۱۹ مارچ دست به اعتراض زدند.

اکرم امام‌ اغلو، شاروال استانبول، چند روز پیش از آن‌که انتظار می‌رفت به عنوان نامزد اپوزیسیون در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۲۰۲۸ معرفی شود، توسط مقامات ترکیه بازداشت شد؛ اقدامی که اتحادیه اروپا آن را «بسیار نگران‌کننده» خوانده است.

امام‌ اغلو اوایل نوزدهم مارچ در خانه‌ اش توقیف شد. حزب وی گفته که این عمل نشان‌ دهندهٔ آن است که در انتخابات بعدی او رقیب اساسی اردوغان حساب میشد.

خبرگزاری دولتی ترکیه، آنادولو، گزارش داد که شاروال استانبول با تعدادی از خبرنگاران و تاجران در صف تقریباً ۱۰۰ نفری قرار دارند که امر بازداشت آن‌ها صادر شده است.

در اتهامات وارده بر این افراد از جمله رهبری گروه‌ های جنائی تا رشوت و جمع‌ آوری معلومات غیرقانونی در مورد مردم شامل می‌باشد.

سارنوالان مخصوصاً امام‌ اغلو را به رهبری یک گروه جنایتکار متهم کرده که ادعا می‌شود از تاجران به‌ زور پول می‌گرفت و پول‌ های غیرقانونی را سفید می‌کرد.

اوزگار اوزیل، رهبر حزب جمهوری‌ خواه اپوزیسیون مرکزی، گفته که تصمیم برای بازداشت این افراد در حقیقت یک تلاش کودتا بر علیه رهبر آیندهٔ آن‌ها است.

اوزگار اوزیل، رهبر حزب جمهوری‌ خواه اپوزیسیون مرکزی ترکیه
اوزگار اوزیل، رهبر حزب جمهوری‌ خواه اپوزیسیون مرکزی ترکیه

شماری زیاد از کشورهای اروپایی در مورد این تحولات در ترکیه ابراز نگرانی کرده و گفته‌اند که آن‌ها در مورد سرنوشت دموکراسی در ترکیه پریشان شده‌اند.

اورزلا وان دیرلین، رئیس کمیسیون اروپا، دیروز در بروکسل به خبرنگاران گفت که بازداشت شاروال استانبول یک اقدام قابل نگرانی عمیق است.

اورزلا وان دیرلین، رئیس کمیسیون اروپا
اورزلا وان دیرلین، رئیس کمیسیون اروپا

او افزود ترکیه باید به ارزش‌های دموکراتیک متعهد بماند و به‌ طور خاص به حقوق نامزدان احترام بگذارد.

رجب طیب اردوغان که در ۲۲ سال گذشته رهبر ترکیه است، متهم شده که ارزش‌های دموکراتیک را پایمال می‌کند، مخالفان خود را زندانی می‌کند، روابط خود را با اتحادیه اروپا سرد ساخته و با پوتین روابط خود را تقویه کرده است.

XS
SM
MD
LG