لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۵ حمل ۱۴۰۵ کابل ۱۱:۰۳

خبر ها

وزیر خارجه ایران مذاکره مستقیم با امریکا را رد کرد

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران - تصویر از آرشیف
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران - تصویر از آرشیف

وزیرخارجه ایران یکبار دیگر مذاکرات مستقیم با امریکا را رد کرده گفت که به نامه اخیر رئیس جمهور امریکا به موقع پاسخ ارائه خواهد شد.

عباس عراقچی در نشست خبری مشترک با همتای ارمنی خود ارارات میرزویان دریریوان درپاسخ به این سوال خبرنگار بخش ارمنی رادیو اروپای آزاد که آیا ایران آماده مذاکرات برای توافق اتومی با امریکا است؟ گفت ایران زیر فشار حد اکثری وتحت شرایط تهدید نظامی وافزایش تحریم های اقتصادی با امریکا مستقیما مذاکره نمی کند.

استیو ویتکاف نماینده خاص امریکا درامور شرق میانه روز یکشنبه درمصاحبه با شبکه فاکس نیوز ضمن تأکید بر این‌که امریکا اجازهٔ دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد.

رئیس‌جمهور امریکا سه هفته پیش در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «فاکس نیوز» اعلام کرد که نامه‌ای به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران ارسال کرده و پیشنهاد مذاکرات مستقیم داده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

حدود ۲۵۰ پناهجو، به‌شمول کودکان، پس از غرق شدن قایق در دریای آندامان ناپدید شدند

آرشیف
آرشیف

سازمان ملل اعلام کرده است که پس از واژگون شدن یک قایق در دریای آندامان، حدود ۲۵۰ نفر، به شمول کودکان ناپدید شده‌اند.

کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل (یوان اچ سی آر ) اعلام کرده این قایق که از بنگلادیش به‌سوی مالیزیا در حرکت بود، به‌دلیل هوای خراب و ازدحام بیش از حد غرق شده است.

گفته می‌شود سرنشینان آن بیشتر پناهجویان روهینگیا بودند که برای فرار از شرایط دشوار، راهی سفر دریایی شده بودند.

جزئیات دقیق این رویداد هنوز روشن نیست، اما گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد که این قایق حدود ۲۸۰ سرنشین داشته و در چهارم اپریل از بنگلادش حرکت کرده بود.

ترمپ: مذاکرات با ایران در پاکستان ممکن است دو روز دیگر از سر گرفته شود

رئیس‌جمهور امریکا روز سه‌شنبه ۲۵ حمل به روزنامه «نیویورک پست» گفت مذاکرات با ایران برای پایان دادن به جنگ ممکن است طی دو روز آینده در پاکستان از سر گرفته شود.

دونالد ترمپ اظهار داشت: «بهتر است همان‌جا بمانید، واقعاً، چون ممکن است طی دو روز آینده اتفاقی بیفتد و ما تمایل زیادی داریم که به آنجا برویم».

او افزود که عاصم منیر، فرمانده اردوی پاکستان، در مورد این مذاکرات «کار فوق‌العاده‌ای» انجام می‌دهد.

رئیس‌جمهور ایالات متحده گفت: «او فوق‌العاده است و به همین دلیل احتمال این‌که دوباره به آن‌جا برویم زیاد است».

پیشتر برخی گزارش‌ها حاکی از این بود که این مذاکرات که دور اول آن ۲۲ حمل در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، بدون نتیجه پایان یافت، روز پنجشنبه از سرگرفته شود. با این حال، انجام دور دیگری از مذاکرات هنوز قطعی نشده است.

نشست نمایندگان لبنان و اسرائیل در واشنگتن

تصاویر علی خامنه‌ای در جنوب لبنان
تصاویر علی خامنه‌ای در جنوب لبنان

قرار است نمایندگان لبنان و اسرائیل امروز سه‌شنبه (۲۵حمل) در واشنگتن برای گفت‌وگو با میانجی‌گری امریکا دربارهٔ پایان دادن به جنگ در لبنان دیدار کنند، اما چشم‌انداز دستیابی به توافق در جریان این مذاکرات مبهم است.

نعیم قاسم، رهبر حزب‌الله خواستار لغو این مذاکرات پیش از آغاز آن شده است. او این مذاکرات را «بی‌فایده» خوانده و افزوده که چنین تصمیمی نیازمند اجماع داخلی در لبنان است.

حزب‌الله یک گروه جنگجو و حزب سیاسی است که بخش های وسیعی از جنوب لبنان را در کنترل خود دارد.

حزب‌الله از سوی ایالات متحده به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود. اتحادیۀ اروپا فقط شاخۀ نظامی حزب‌الله را در فهرست سیاه اش شامل کرده است.

نواف سلام، صدراعظم لبنان، در ۲۲ حمل در پی فشار حزب‌الله، اعلام کرده بود که سفر خود به ایالات متحده را لغو کرده است.

لبنان در ۱۱ حوت پارسال، پس از حملهٔ حزب‌الله به اسرائیل، به جنگ گستردهٔ منطقه‌ای مرتبط با ایران کشیده شد.

از آن زمان، با وجود درخواست‌های بین‌المللی، حملات اسرائیل، از جمله حمله‌ای بسیار سنگین به بیروت در ۱۹ حمل، بیش از دو هزار نفر را کشته و بیش از یک میلیون نفر را آواره کرده است. طی این مدت، نیروهای زمینی اسرائیل نیز به جنوب لبنان وارد شده‌اند.

در نشست امروز که با میانجی‌گری مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا برگزار خواهد شد، سفیران اسرائیل و لبنان در واشنگتن و نیز سفیر امریکا در بیروت نیز شرکت خواهند داشت.

چین محاصرهٔ دریایی بنادر ایران را «خطرناک و غیرمسئولانه» خواند

گوئو جیاکون سخنگوی وزارت خارجهٔ چین
گوئو جیاکون سخنگوی وزارت خارجهٔ چین

سخنگوی وزارت خارجهٔ چین اقدام امریکا در زمینۀ محاصرهٔ دریایی بنادر ایران را «خطرناک و غیرمسئولانه» خواند.

گوئو جیاکون ، امروز سه‌شنبه (۲۵حمل) دربارهٔ محاصرهٔ دریایی امریکا در تنگهٔ هرمز گفت: «این اقدام تنها تنش‌ها را تشدید و توافق آتشبس شکنندهٔ موجود را تضعیف میکند و ایمنی عبور و مرور از تنگه را بیشتر به خطر میاندازد.»

ایران از زمان آغاز جنگ اخیر در نهم حوت پارسال بهجز به تعداد محدودی از کشتی‌ها اجازهٔ عبور از تنگۀ هرمز نداده است. در واکنش به این اقدام، اردوی امریکا پس از ظهر روز دوشنبه (۲۴حمل) محاصرهٔ دریایی بنادر و کشتی‌های ایران را آغاز کرد.

در همین حال، روزنامهٔ والاستریت ژورنال گزارش داده که عربستان سعودی تلاش می کند که محاصرهٔ تنگۀ هرمز پایان یابد و واشنگتن و تهران به مذاکره برگردند.

هزاران تن از باشندگان هرات در مراسم خاکسپاری قربانیان حملۀ اخیر در این ولایت اشتراک کردند

آرشیف
آرشیف

شماری از باشندگان ولایت هرات امروز سه‌شنبه (۲۵حمل) پس از راهپیمایی اعتراضی در پیوند به حملۀ مسلحانه به غیرنظامیان در این ولایت ، در مراسم خاکسپاری قربانیان اشتراک کردند.

به گزارش طلوع نیوز ، هزاران تن با حمل پیکرهای قربانیان، برضد هراس افگنان و مهاجمان شعار دادند.

آنها از حکومت طالبان خواستند که عاملان این رویداد مرگبار را شناسایی و به کیفر برساند.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان ،یوناما، گفته است که در تیراندازی روز جمعۀ گذشته به غیرنظامیان در مقابل یک زیارتگاه شیعیان در روستای دهمیری ولسوالی انجیل هرات دستکم یازده تن کشته و یازده تن دیگر زخمی شدند.

مسئولیت این رویداد را کسی یا گروهی هنوز نپذیرفته است.

تکواندوکار افغان حریف ارمنستانی اش را شکست داد

مهدی یعقوبی، تکواندوکار افغانستان در نخستین رقابت خود در مسابقات جهانی این رشته در ازبکستان، حریف ارمنستانی‌اش را شکست داد.

یعقوبی در وزن منفی ۴۵ کیلوگرام ، امروز سه‌شنبه (۲۵حمل) با حریف ارمنستانی خود روبه‌رو شد و توانست که با این پیروزی به دَور بعدی راه یابد.

رقابت‌های جهانی تکواندو با حضور بیش از ۱۰۰ کشور، به‌شمول چهار عضو تیم ملی نوجوانان تکواندوی افغانستان به میزبانی ازبکستان راه اندازی شده است.

گوترش خواستار ادامۀ مذاکرات طرفین درگیر در جنگ ایران شد

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد
آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، از واشنگتن و تهران خواست که مذاکرات صلح را از سر بگیرند.

آقای گوترش ، در پستی در ایکس روز دوشنبه (۲۴حمل) در عین حال خواستار حفظ کامل آتش‌بس بین اطراف درگیر شده است.

او افزوده:‌ «همه طرف‌های درگیر باید آزادی کشتیرانی را، از جمله در تنگۀ هرمز، مطابق با حقوق بین‌الملل رعایت کنند.

این پس از آن است که گفت‌وگو ها بین امریکا و ایران روز شنبه گذشته در اسلام آباد بدون رسیدن به توافقی به پایان رسید.

ایالات متحده می‌گوید که با توجه به روشن‌ کردن همه خطوط قرمز این کشور در اسلام‌آباد برای تهران، اکنون برای دستیابی به توافق، توپ در زمین جمهوری اسلامی است.

اردوی ایالات متحده از عصر روز دوشنبه (۲۴حمل) همه بنادر ایران را در خلیج فارس مسدود کرد و عملاً کنترل ترافیک دریایی را به‌دست گرفت.

طالبان: حملۀ مسلحانه در یک مسجد در بغلان چهار کشته و سه زخمی برجای گذاشت

فرماندهی امنیۀ طالبان در بغلان می‌گوید که در یک حملۀ مسلحانه چهار تن در این ولایت کشته و سه تن دیگر زخمی شدند.

این فرماندهی در خبرنامه ای گفته است که رویداد شام دوشنبه (۲۴حمل) هنگام ادای نماز در داخل یک مسجد در ولسوالی خنجان رخ داده است.

در خبرنامه ، علت این رویداد خصومت‌های خانوادگی خوانده شده و گفته شده است که در پیوند به آن، دو تن بازداشت شده‌اند.

پیش از این ، جمعۀ گذشته در تیراندازی مردان مسلح ناشناس به غیرنظامیان در ولایت هرات چندین تن به شمول زنان و کودکان کشته و زخمی شدند.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان ،یوناما، گفته است که در این تیراندازی در مقابل یک زیارتگاه شیعیان در روستای ده‌میری ولسوالی انجیل هرات دست‌کم یازده تن کشته و یازده تن دیگر زخمی شدند.

مسئولیت این حمله در هرات را هنوز کسی یا گروهی نپذیرفته است.

مسابقات تاشکند؛ دو تکواندوکار افغان سه‌شنبه با حریفان‌شان روبه‌رو خواهند شد

مهدی یعقوبی و سدیس سکندر، دو تکواندوکار افغان
مهدی یعقوبی و سدیس سکندر، دو تکواندوکار افغان

دو عضو تیم تکواندوی جوانان افغانستان روز سه‌شنبه با لباس‌های رسمی خود در مسابقات قهرمانی بین‌المللی تاشکند به میدان خواهند رفت.

ذبیح‌الله شهزاد، سخنگوی فدراسیون ملی تکواندوی افغانستان به رادیو آزادی گفت که مهدی یعقوبی با دیوید دانیلیان، بازیکن ارمنی، رقابت خواهد کرد و در صورت موفقیت، با یک بازیکن از پیرو به رقابت خواهد پرداخت.

به همین ترتیب، سدیس سکندر با آرتور اسماعیلوف، بازیکن قرقیزستانی، مبارزه خواهد کرد و در صورت موفقیت، با یک بازیکن اوکراینی هم رقابت خواهد کرد.

چهار عضو تیم تکواندوی جوانان افغانستان در مسابقات قهرمانی بین‌المللی تاشکند شرکت می‌کنند.

این رقابت‌ها که از روز یک‌شنبه ۲۳ حمل آغاز شده است، تا ۲۸ این ماه ادامه خواهد داشت.

حدود یک هزار ورزشکار از ۱۱۶ کشور در این مسابقات شرکت کرده اند.

ادامۀ مجازات بدنی متهمان در افغانستان؛ طالبان پنج متهم را میدان وردک و زابل شلاق زدند

نظامیان طالبان (تصویر آرشیف)
نظامیان طالبان (تصویر آرشیف)

ستره محکمۀ حکومت طالبان روز دوشنبه از مجازات بدنی برخی متهمان در ولایت‌های میدان وردک و زابل خبر داد.

بر اساس اعلامیۀ این محکمه، چهار نفر از جمله یک زن، به جرم زنا و لواطت در ولسوالی سیدآباد میدان وردک در محضر عام شلاق زده شدند.

این افراد توسط محکمۀ ابتدایی حکومت طالبان هر کدام به دو سال زندان و ۳۹ ضربه شلاق محکوم شدند و این حکم پس از تأییدی ستره محکمه اجرا شد.

بر اساس اعلامیۀ ستره محکمۀ حکومت طالبان، یک فرد متهم به سرقت در زابل هم در محضر عام شلاق زده شده است.

بر اساس اعلامیه، این فرد به سه سال زندان و ۳۹ ضربه شلاق محکوم شده بود.

گروه‌های حقوق بشری مجازات بدنی متهمان در محضر عام از سوی طالبان را خلاف کرامت انسانی و نقض حقوق بشر می‌دانند، اما طالبان می‌گویند که با این کار شریعت اسلام را تطبیق می‌کنند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG