آنها روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفتند که اگرچه حکومت طالبان دلیل این اقدام را تأمین امنیت خوانده اند، اما آنها خواهان راههای جایگزین در این زمینه هستند.
زدران باشنده منطقه کارته چهار کابل گفت: "اگر کسی بخواهد مشکلات امنیتی به میان آورد از طریق ستلایت و مخابره هم میتواند، پس قطع کردن شبکههای تیلیفونی راه درست نیست، بلکه در مساجد و در جاهایی که ازدحام مردم است، نیروهای امنیتی بیشتری را مؤظف کنند، تلاشی کنند و راههای بدیل دیگری را بیابند."
صمیم، باشنده ولسوالی ده سبز شهر کابل نیز شکایت مشابهی دارد: "شب عید اعلان کردند که اداره «اترا» به خاطر مشکلات امنیتی، فعالیت شبکههای مخابراتی را از ساعت ۶ صبح تا ۱۱ صبح قطع میکند که مردم را با مشکلات مواجه کردند، مردم مجبور استند با فامیل خود حرف بزنند. یگانه خوشی ما عید است، ولی در روز اول مردم با این گونه مشکلات روبهرو و پریشان شدند."
با این حال، مردم منطقه دشت برچی در غرب کابل میگویند که آنتنهای تیلیفون نهتنها در ایام عید، بلکه در اکثر ایام مذهبی و دیگر روزهای خاص نیز قطع میشود.
محمد یکی از باشندهگان این ناحیه به رادیو آزادی گفت: "این شبکهها در عید، سال نو و عاشورا هم بند میشوند که مردم را با مشکلات مواجه میکنند، زیرا تمام ارتباطات قطع میشود. در روزهای عاشورا حتی تا ۴ بجه دیگر قطع می باشد."
آنان میگویند که قطع شبکههای مخابراتی بر چالشهای بسیاری از افرادیکه مریض هستند و یا مشکلات جدی دیگری دارند، میافزاید.
باشندهگان کابل در حالی از مشکلات قطع شبکههای مخابراتی شکایت دارند که نگرانیهای مشابهی در مورد قطع آنتنهای تیلیفون در روزهای عید، عاشورا و بسیاری از روزهای خاص دیگر نیز مطرح شدهاست.
هرچند تا کنون وزارت مخابرات و تکنالوژی حکومت طالبان، به صورت رسمی در این مورد ابراز نظر نکرده و نه هم وزارت امور داخلهی حکومت طالبان و قوماندانی امنیه به سؤالات رادیو آزادی در این مورد پاسخ ندادهاند، اما مردم میگویند که برای حفظ امنیت باید روشهای بدیل در نظر گرفته شود.
این اقدامات پس از آن صورت میگیرد که حکومت طالبان پس از تسلط دوبارۀ شان بر افغانستان به طور پیوسته، ادعا میکنند که امنیت کامل را در سراسر کشور برقرار کردهاند.