لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۲۱

افغانستان

سرپرست وزارت خارجۀ طالبان با دو مقام قطری دیدار کرد

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان

سرپرست وزارت خارجۀ طالبان با دو عضو زن کابینۀ حکومت قطر دربارۀ کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های علمی و فرهنگی گفتگو کرده است.

عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان در پستی در شبکۀ ایکس امروز پنجشنبه (۱۱ ثور) از دیدار امیرخان متقی با مريم بنت علي بن ناصر آل مسند وزیر دولت قطر در امور همکاری‌های بین‌المللی و لولوه الخاطر وزیر تحصیلات عالی این کشور خبر داد.

بلخی افزوده است که متقی در این دیدار در کنار ساخت شفاخانه‌ها در افغانستان ، کمک به مهاجران بازگشتی را نیز مهم دانسته است.

سرپرست وزارت خارجۀ طالبان در رأس یک هیئت برای گفتگو در بارۀ روابط دوجانبه و برخی مسایل دیگر در هفتۀ جاری به قطر سفر کرد.

هیچ کشوری حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته ؛ اما قطر از معدود کشور های است که با طالبان تعامل دارد و دیپلماتان این گروه را پذیرفته.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

واکنش یک مقام ملل متحد به خودکشی یک دختر جوان در ولایت غور

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان در مورد خودکشی یک دختر جوان در ولایت غور ابراز تاسف کرده است. آقای بنیت در شبکۀ ایکس امروز پنجشنبه (۱۱ ثور) نوشت که گزارش‌هایی تکان‌دهنده‌ای از خودکشی یک زن جوان در غور دریافت کرده‌ است.

او افزوده که پاسخ‌گویی لازم است.

وی همچنان نوشته که سرکوب سیستماتیک جنسیتی همچنان نیازمند حمایت گسترده‌تر روانی است.

پیش از این ، برخی از رسانه ها گزارش داده بودند که دختری به نام عابده باشندۀ ولسوالی تیورۀ ولایت غور پس از آن دست به خودسوزی زد که بالایش فشار آورده شد تا با یک عضو طالبان ازدواج کند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان علت مرگ این دختر را خشونت خانوادگی خوانده است.

سیف‌الاسلام خیبر، سخنگوی این وزارت در شبکۀ ایکس امروز نوشت که بررسی در بارۀ این رویداد آغاز شده است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در نزدیک به چهارسال گذشته ، میزان خشونت ها در برابر زنان در این کشور افزایش یافته است.

توافق ازبکستان و طالبان برای ایجاد مرکز تجاری مشترک

قطار تجارتی ازبکستان و افغانستان
قطار تجارتی ازبکستان و افغانستان

ازبکستان اعلام کرده است که به‌زودی با افغانستان یک مرکز تجاری مشترک ایجاد می‌کند و در ماه جاری میلادی هیأتی عالی‌رتبه برای گفت‌وگو درباره گسترش روابط تجاری به افغانستان خواهد فرستاد.

این موضوع را معاون وزیر صنعت، سرمایه‌گذاری و تجارت ازبکستان روز چهارشنبه در تاشکند، در دیدار با هیأت طالبان مطرح کرده است.

براساس اعلامیه وزارت صنعت و تجارت طالبان، احمدالله زاهد وزیر این وزارت، به‌منظور گفت‌وگو درباره مشکلات تاجران افغان در ازبکستان به تاشکند رفته است.

وزیر تجارت و صنعت ازبکستان وعده داده که مشکلات تاجران افغان را حل خواهد کرد و برای بررسی راه‌های گسترش روابط تجاری، هیأتی را به کابل اعزام خواهد کرد.

یو ان اچ سی آر: بیش از ۲۵۰ هزار افغان از ایران و پاکستان به کشورشان بازگشته‌اند

جریان اخراج مهاجران افغان از ایران
جریان اخراج مهاجران افغان از ایران

کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) اعلام کرده که در ماه اپریل امسال، بیش از ۲۵۰ هزار افغان از ایران و پاکستان به کشورشان بازگشته‌اند که بیشتر آن‌ها به‌دلایل فشار و اجبار برگردانده شده‌اند؛ موضوعی که بحران بشری افغانستان را وخیم‌تر کرده است.

بر اساس آمار این اداره ملل متحد، حدود ۹۶ هزار تن از این افراد به اجبار اخراج شده‌اند، در حالی‌که نزدیک به ۱۵۴ هزار نفر دیگر به‌طور داوطلبانه بازگشته‌اند.

یوان اچ سی آر هشدار داده که بازگشت گسترده افغان‌ها فشار مضاعفی بر منابع محدود کمک‌های بشردوستانه وارد کرده و شرایط میلیون‌ها انسان نیازمند به کمک را وخیم‌تر کرده است.

درخواست افسران متقاعد امریکایی از ترمپ برای ادامه حمایت از افغان‌ها

مهاجران افغان در پاکستان در انتظار انتقال شان به امریکا
مهاجران افغان در پاکستان در انتظار انتقال شان به امریکا

تعدادی از افسران بازنشسته اردوی امریکا از دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا خواسته‌اند که برنامه اسکان مجدد متحدان افغان را ادامه دهد. آن‌ها هشدار داده‌اند که رها کردن این برنامه می‌تواند به اعتماد متحدان جهانی ایالات متحده آسیب بزند.

این درخواست در حالی مطرح شده که برخی از فرمان‌های اجرایی ترمپ که موقتاً پذیرش پناهندگان را متوقف کرده بودند، رو به پایان هستند. این فرمان‌ها موجب تعلیق برنامه‌هایی شده‌اند که برای اسکان افغان‌هایی در نظر گرفته شده بود که با نیروهای امریکایی همکاری کرده بودند.

تا کنون دولت ترمپ مشخص نکرده که آیا این برنامه‌ها از سر گرفته خواهد شد یا به‌طور کامل متوقف می‌شود.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، در ۱۰ اپریل، دفتر مدیریت و بودجه قصر سفید پیشنهادهایی به وزارت خارجه ارایه کرده که شامل توقف حمایت مالی از نهاد هماهنگ‌کننده انتقال افغان‌ها (CARE) می‌شود.

طبق این پیشنهاد، حدود ۶۰۰ میلیون دالر بودجه باقی‌مانده برای پایان تدریجی این برنامه تا پایان سال مالی ۲۰۲۵ اختصاص خواهد یافت.

اول می؛ روز جهانی کارگر

یک کارگر در کارساختمانی
یک کارگر در کارساختمانی

امروز، اول می، روز جهانی کارگر است.

سازمان بین‌الملی کار در وبسایت خود به مناسبت این روز نوشته که هوش مصنوعی رو به رشد است و بسیاری از افراد کارشان را از دست دادند.

شعار امسال «صحت و مصونیت در کار» شعاری که بر اهمیت سلامت و ایمنی در محیط‌های کاری تأکید دارد.

این در حالی‌ست که در افغانستان هزاران کارگر در شرایط دشوار، بدون بیمه صحی، تجهیزات ایمنی و حمایت قانونی کار می‌کنند.

پیش ازین بسیاری کارگران در معدن ذغال سنگ و کارهای ساختمانی براثر بد بودن شرایط کاری جان باختند.

منع نشر تصاویر موجودات زنده از طریق رسانه‌های محلی فاریاب و دایکندی

افغانستان - طالبان محدودیت‌های شدید بر رسانه‌ها وضع کرده‌اند.
افغانستان - طالبان محدودیت‌های شدید بر رسانه‌ها وضع کرده‌اند.

مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرده است که حکومت طالبان نشر تصاویر موجودات زنده از طریق رسانه‌های محلی در ولایت‌های فاریاب و دایکندی را نیز ممنوع کرده است.

این مرکز روز چهارشنبه (دهم ثور) در خبرنامه‌ای گفت که با این اعلام، شمار ولایت‌هایی که در آن‌ها نشر تصاویر زنده جان ممنوع شده‌، به ۱۷ ولایت رسیده است.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان پیش‌تر گفته است که این ممنوعیت را به‌صورت تدریجی در سراسر افغانستان تطبیق می‌کند.

ممنوعیت پخش تصاویر موجودات زنده بخشی از قانونی است که این وزارت در ماه اسد سال گذشته اعلام و در جریده رسمی منتشر کرد.

نهادهای مختلف بشمول دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما از ایجاد این قانون انتقاد کرده و از طالبان خواسته‌اند آن را لغو کنند.

"۹۶ هزار افغان از پاکستان و ایران اخراج شده اند"

کودکان مهاجر افغان در حال برگشت از پاکستان
کودکان مهاجر افغان در حال برگشت از پاکستان

سازمان ملل متحد گزارش داده است که تنها در ظرف کمتر از یک ماه گذشته بیش از ۱۵۰ هزار افغان مهاجر، به کشور شان برگشته اند.

به گزارش سازمان ملل متحد که روز سه شنبه نشر شد، کم از کم ۹۶ هزار تن از این برگشته ها به طور اجباری از ایران و پاکستان اخراج شده اند.

ملل متحد هشدار داده است که برگشت مهاجران، به این تعداد بالا، بحران بشری افغانستان را تشدید می‌کند.

شماری از مهاجران برگشته به افغانستان، در صحبت با رادیو آزادی از بدرفتاری نیروهای امنیتی ایران و پاکستان شکایت کرده و گفته اند که مجبور به ترک این دو کشور شده اند.

آنها همچنان از نداشتن امکانات اولیه برای زندگی در افغانستان شکایت کرده اند.

تیراندازی آشپز طالبان در ننگرهار؛ سه کشته و دو زخمی در یک پوسته امنیتی

یک نیروی طالب
یک نیروی طالب

در ولایت ننگرهار، آشپز یک پوسته طالبان بر محافظان این پوسته تیراندازی کرده است که در نتیجه آن دست‌کم سه تن کشته و دو تن دیگر زخمی شده‌اند.

یک منبع امنیتی در ننگرهار که نخواست نامش فاش شود، به رادیو آزادی گفته این رویداد صبح روز سه‌شنبه، نهم ثور در ولسوالی شیرزاد رخ داده است.

از سوی دیگر، سید طیب حماد، سخنگوی فرماندهی امنیه ننگرهار، در خبرنامه‌ای که به رسانه‌ها فرستاده، وقوع این رویداد را تأیید کرده و گفته است که آشپز یادشده هنگام تلاش برای فرار، بازداشت شده است.

در مورد انگیزه و علت این تیراندازی چیزی گفته نشده و فرماندهی امنیه ننگرهار اعلام کرده که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.

حکومت طالبان فعالیت رادیو و تلویزیون «راه فردا» را به حالت تعلیق درآورد

آرشیف
آرشیف

حکومت طالبان فعالیت رادیو و تلویزیون «راه فردا» را به حالت تعلیق درآورده است

وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان امروز با نشر اعلامیه‌ای در صفحه اکس (توییتر سابق) خود اعلام کرده که این اقدام در پی شکایت کارمندان این رسانه مبنی بر دریافت نکردن معاش‌شان اتخاذ شده است.

در اعلامیه آمده است که این تصمیم از سوی «کمیسیون رسیدگی به تخطی‌های رسانه‌ای» گرفته شده و پرونده رادیو و تلویزیون «راه فردا» به محکمه فرستاده شده است.

رادیو و تلویزیون راه فردا در سال ۱۳۸۵ با امتیاز محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، در کابل ایجاد و آغاز به فعالیت کرد.

مسؤولان این رسانه تا اکنون در مورد تعلیق جواز کاری‌شان ابراز نظر نکرده‌اند.

این در حالی است که پس از روی کار آمدن حکومت طالبان، بسیاری از رسانه‌ها به دلیل محدودیت‌های شدید در نشرات و وضعیت بد اقتصادی با مشکلات جدی روبه‌رو شده‌اند و شماری نیز فعالیت‌شان را متوقف کرده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG