لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۵ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۰۴

خبر ها

مرد افغان متهم به طراحی حملۀ تروریستی در امریکا در محکمۀ فدرال اعتراف کرد

تصویر از بخشی از اسناد ارائه شده در محکمۀ فدرال امریکا
تصویر از بخشی از اسناد ارائه شده در محکمۀ فدرال امریکا

یک مرد افغان که متهم به طراحی حملۀ در روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکاست، روز جمعه، ۲۳ جوزا، در محکمۀ فدرال به جرم خود اعتراف کرد.

بر نصیر احمد توحیدی، ۲۷ ساله، دو اتهام وارد شده؛ یکی حمایت از گروه داعش و دومی بدست آوردن اسلحه برای انجام یک عمل تروریستی.

توحیدی در صورتی که مجرم شناخته شود، تا به ۳۵ سال حبس محکوم خواهد شد.

بر اساس اسناد محکمه، نصیر احمد توحیدی، باشندۀ اوکلاهوما، سال گذشته دو اسلحۀ نوع کلاشنیکوف و ۵۰۰ مرمی آنرا به دست آورده بود تا بر یک گردهم آیی انتخاباتی حمله کند.

کش پتیل، رییس ادارۀ امنیت فدرال امریکا (FBI) در باینیۀ گفت "متهم اعتراف کرده که حملۀ مرگباری را در روز انتخابات سال ۲۰۲۴ طراحی کرده بود و اسلحۀ به دست آورده بود – حملۀ که با کار خوب FBI و همکاران ما کشف و خنثی شد".

مقام های امریکایی گفته اند که توحیدی با چندین تن دیگر، به شمول برادر خانمش، عبدالله حاجی‌زاده ماه ها در تماس بود تا این حمله را طراحی کند.

حاجی‌زاده هم که در آن زمان ۱۷ ساله بود، در ماه اپریل به جرم خود اعتراف کرد. او با ۱۵ سال حبس مواجه است.

نصیر احمد توحیدی، با ویزای خاص مهاجرت، در ماه سپتمبر سال ۲۰۲۱ ، پس از برگشت طالبان به قدرت، به امریکا رفته بود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یک مقام اسرائیل: ممکن است علی خامنه‌ای در فهرست اهداف حملات اسرائیل باشد

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران

یک مقام اسرائیل گفته است که ممکن است علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در فهرست اهداف حملات اسرائیل قرار داشته باشد.

این مقام اسرائیلی که نامش افشا نشده، به روزنامۀ وال‌استریت جورنال گفته است که کشورش برای نابودی کامل برنامه هسته‌ای ایران «هیچ هدفی را مستثنا نمی‌داند، حتی شخص خامنه‌ای را.»

مقامات اسرائیل به گونۀ رسمی در این مورد تبصره نکرده‌اند.

وال‌استریت جورنال به نقل از این مقام همچنان نوشته است که اهداف اسرائیل گسترده‌تر از تاسیسات هسته‌ای ایران است و به گفتۀ او، تضعیف سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی در سطوح مختلف را نیز شامل می‌شود.

مقام‌های ایران تا هنوز به این گزارش به گونۀ رسمی واکنش نشان نداده‌اند.

دونالد ترمپ: ایالات متحده امشب هیچ نقشی در حمله بر ایران نداشت

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده گفته است که کشورش در تازه‌ترین حملات به ایران نقشی نداشته است.

ترمپ شامگاه شنبه (صبح یکشنبه به وقت ایران) در شبکۀ تروت سوشیال نوشت: «ایالات متحده امشب هیچ نقشی در حمله به ایران نداشت.»

این در حالی است که درگیری نظامی میان اسرائیل و ایران ادامه دارد.

رسانه‌های ایران صبح امروز یک‌شنبه گزارش دادند که ستاد فرماندهی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران مورد حملات اسرائیل قرار گرفت.

پیش از این از حملات راکتی و طیاره‌های بی سرنشین ایران بر اسرائیل و تلفاتش گزارش شد.

سپاه پاسداران ایران تهدید کرد که در صورت ادامه حملات اسرائیل به ایران، تهران نیز به شکل «گسترده‌تر» پاسخ خواهد داد.

رئیس جمهور ترمپ افزود: «اگر به هر نحوی از سوی ایران مورد حمله قرار بگیریم، تمام قدرت و توان نیروهای مسلح ایالات متحده در سطحی بی‌سابقه بر شما فرود خواهد آمد.»

او افزوده است که می‌تواند با دستیابی راحت به توافق بین ایران و اسرائیل به این درگیری خونین پایان دهد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، روز شنبه به کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت تا زمانی که حملات اسرائیل به ایران ادامه داشته باشد، ایران به مذاکرات با ایالات متحده ادامه نخواهد داد.

۲۵۰ سالگی اردوی امریکا؛ ترمپ اردوی کشورش را قدرتمندترین خواند

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده، اردوی کشورش را "قدرتمندترین" نیروی زمینی در جهان خواند و از دستاورد‌های آنان ستایش کرد.

ترمپ که روز شنبه ۲۴ جوزا در مراسم ۲۵۰مین سالگرد تاسیس اردوی کشورش در واشنگتن سخنرانی می‌گرد گفت که اردوی امریکا در مناطق مختلف از جمله افغانستان دستاورد و درخشش داشته است.

نمایش‌های ویژه نظامی نیز در جریان این مراسم برگزار شد.

براساس گزارش‌ها ایالات متحده نزدیک به سه میلیون سرباز دارد.

این مراسم همزمان با ۷۹مین سالگرد تولد دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا برگزار شد.

ترمپ گفت که رئیس جمهور روسیه روز گذشته در یک مکالمه تلیفونی تولدش را مبارک گفت.

او جزئیات بیشتر در مورد این مکالمه شریک نساخت.

ادامه تظاهرات در شهرهای مختلف ایالات متحده امریکا

 تظاهرات در لاس انجلس
تظاهرات در لاس انجلس

تظاهرات در بسیاری از شهرهای ایالات متحده امریکا روزشنبه نیز ادامه یافت.

براساس خبرگزاری اسوشیتدپرس، معترضان، شعارهای علیه استبداد و حمایت از دیموکراسی و حقوق پناهجویان را سردادند.

مقام‌های امریکایی از معترضان خواسته اند تا آرامش خود را حفظ کنند و گفته اند که خشونت تحمل نخواهد شد.

در لاس انجلس، جایی که هفته گذشته این تظاهرات برای اولین بار آغاز شد، درگیری میان پولیس و معترضان رخ داده و پولیس از گاز اشک آور استفاده کرد.

تظاهرات پس از آن آغاز شد که ماموران اداره مهاجرت و گمرک امریکا عملیاتی را در مناطق عمدتاً لاتین تبار شهر لاس انجلس راه اندازی کردند و هدف آن را بازداشت و اخراج مهاجرانی غیرقانونی خواندند.

دو خبرنگار افغان از سوی پاکستان اخراج شدند

آرشیف
آرشیف

پاکستان در چند روز گذشته دو خبرنگار افغان را از خاکش اخراج کرده و به افغانستان فرستاده است.

برخی از خبرنگاران پاکستانی از جمله طاهرخان خبرنگار آزاد روز شنبه ۲۴ جوزا در شبکه ایکس، توییتر سابق به نقل از مقام‌ها خبرداده که نصیراحمد بهروز و ذکی صفایی دو خبر نگار افغان به دلیل تمدید نشدن ویزۀ اقامت شان نخست بازداشت و سپس از پاکستان اخراج شدند.

یک کمیته به نام "اقدام مشترک برای پناهجویان در پاکستان" نیز شب گذشته خبر اخراج این دو خبرنگار افغان را در شبکه ایکس منتشر کرد.

به گفتۀ این کمیته، نصیراحمد بهروز روزگذشته پس از یک هفته بازداشت در حاجی کمپ از پاکستان اخراج شد در حالی که ذکی صفایی چند روز پیش از وی اخراج شده بود.

این کمیته و برخی از سازمان های حمایت از خبرنگاران از پاکستان خواسته اند که به مشکلات خبرنگاران افغان در این کشور که منتظر انتقال به کشورهای غربی اند رسیدگی کند و باعث اخراج اجباری آنها نشود.

عراق از ایران خواسته است که منافع امریکا در خاک این کشور را هدف قرار ندهد

آرشیف
آرشیف

به گزارش خبرگزاری فرانسه یک مقام ارشد امنیتی روز شنبه گفت، بغداد از تهران خواسته است که منافع ایالات متحده را در خاک عراق هدف قرار ندهد.

حمله اسرائیل، متحد واشنگتن بر ایران تنش‌ها را در سراسر منطقه تشدید کرده است.

حکومت بغداد متحد نزدیک تهران و همچنین شریک استراتژیک ایالات متحده امریکا است که حدود ۲۵۰۰ سرباز در عراق دارد.

یک مقام ارشد امنیتی عراق به خبرگزاری فرانسه گفته است که عراق از ترس گرفتار شدن در یک تنش منطقه‌ای، از تهران خواسته که به خاک آن کشور حمله نکند.

این مقام که خواست نامش فاش نشود تا در مورد مسائل حساس صحبت کند، گفت: "این درخواست مطرح شد. آنها به ما قول‌های مثبتی دادند."

این مقام افزود که تهران در مورد درخواست بغداد تفاهم نشان داده است.

پیش از تشدید تنش‌های فعلی که از اوایل جمعه با مجموعه‌ای از حملات اسرائیل به بخشهای نظامی و هسته‌ای در ایران آغاز شد، تهران تهدید کرده بود که در صورت وقوع درگیری ناشی از شکست احتمالی مذاکرات هسته‌ای با واشنگتن، به پایگاه‌های نظامی میزبان نیروهای امریکایی در منطقه حمله خواهد کرد.

در اثر سرازیر شدن سیلاب در ولسوالی ورسج تخار سه تن جان هایشان را از دست داده اند

آرشیف
آرشیف

روح‌الله اکبری، سخنگوی ریاست فواید عامه طالبان در تخار به آژانس خبری باختر در کنترل این گروه گفت که بر اثر باران‌های روز پنج‌شنبه هفت تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.

مقام‌های طالبان در تخار از موسسات و نهادهای کمک‌رسان خواسته‌اند که هرچه زودتر به آسیب‌دیده‌گان سیلاب در ولسوالی ورسج این ولایت کمک کنند.

افغانستان یکی از کشورهای آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی است که سیلاب‌ها تلفات جانی و مالی به مردم وارد کرده است.

افغانستان در بخش آوارگان داخلی در میان کشور ها در جایگاه سوم است

آرشیف
آرشیف

سازمان ملل متحد می‌گوید میلیون‌ها افغان از خانه‌های خود در کشور خودشان آواره شده‌اند.

کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) می‌گوید بیش از ده میلیون افغان به دلایل مختلف از خانه‌های خود در داخل کشورشان آواره شده‌اند.

گزارش جدید کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که افغانستان در میان کشورهای دارای بیشترین تعداد آوارگان داخلی، در جایگاه سوم قرار دارد.

تایلند اعلام کرد که مذاکرات با کمبودیا در حل اختلاف مرزی طولانی‌مدت پیشرفت داشته است

آرشیف
آرشیف

تایلند اعلام کرد که مذاکرات روز شنبه با کمبودیا همسایه‌اش در حل اختلاف مرزی طولانی‌مدت که ماه گذشته به درگیری منجر شد، پیشرفت داشته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیروهای دو کشور در ۲۸ ماه می در منطقه‌ای که به مثلث زمرد، معروف است و مرزهای کمبودیا، تایلند و لائوس را به هم وصل می کند، تبادل آتش کردند و یک سرباز کمبودیا کشته شد.

اردوی هردو کشور گفته بودند که در دفاع از خود عمل کرده‌اند، اما توافق کردند که سربازان خود را برای جلوگیری از درگیری‌ها در مرز جابجا کنند.

تایلند در روزهای اخیر کنترل‌ مرزی با کمبودیا را تشدید کرده است، در حالی که کمبودیا روز جمعه به سربازانش دستور داد که در حالت "آماده‌باش کامل" بمانند.

مقامات دو کشور توافق کرده بودند که در جلسه‌ای روز شنبه 14 جون در پنوم پن Phnom Penh، پایتخت کمبودیا، این اختلاف را حل کنند.

وزارت امور خارجه تایلند روز شنبه اعلام کرد که این جلسه "در ایجاد تفاهم متقابل" بین دو کشور پیشرفت داشته است.

این اختلاف به ترسیم مرز ۸۰۰ کیلومتری (۵۰۰ مایلی) مربوط می‌شود که عمدتاً در زمان اشغال هند و چین توسط فرانسه انجام شد.

این منطقه از سال ۲۰۰۸ شاهد خشونت‌های پراکنده‌ای بوده است که منجر به حداقل ۲۸ کشته شده است.

دو جنرال ارشد دیگر ایرانی در حملات اسرائیل کشته شدند

آپارتمانی تخریب‌شده در خیابان پاتریس لومومبا در تهران پس از حملۀ اسرائیل، ۲۳ جوزا
آپارتمانی تخریب‌شده در خیابان پاتریس لومومبا در تهران پس از حملۀ اسرائیل، ۲۳ جوزا

رسانه‌های دولتی ایران امروز کشته شدن غلامرضا محرابی معاون استخبارات و جنرال مهدی ربانی معاون عملیاتی را تأیید کردند.

پیش از این نیز بخش بزرگی از رهبران نیروهای مسلح ایران کشته شده اند.

کشته شدن حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، محمد باقری لوی درستیز نیروهای مسلح ایران، اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس و چند تن از دانشمندان هسته‌ای ایران تأیید شده است.

ایران در مجموع ۸۷ کشته و بیش از ۳۲۰ زخمی را تأیید کرده است.

مقامات اسرائیلی نیز تایید کرده‌اند که در حملات تلافی‌جویانه ایران بر اسرائیل، حداقل سه نفر کشته و بیش از ۱۵۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

ایران راکت های دوربرد خود را به تل‌اویو و چندین منطقه دیگر شلیک کرده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG