شفقّت علی خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری روز پنجشنبه، ۲ اسد، گزارشهای برخی رسانه های آن کشور مبنی بر اینکه پاکستان در شرف به رسمیت شناختن حکومت طالبان است را رد کرده و آن را «گمانهزنی» خوانده است.
او تأکید کرد که هنوز هیچ تصمیمی در خصوص به رسمیت شناختن "رژیم طالبان" اتخاذ نشده است.
به گزارش دیلی تایمز پاکستان، سخنگوی وزارت خارجه آن کشور همچنین از ادامه نگرانیهای امنیتی پاکستان نسبت به حضور گروههای تروریستی و پناهگاههای امن آنان در خاک افغانستان سخن گفته و آن را «منبع دایمی تهدید» برای امنیت ملی آن کشور دانسته است.
او اما از «نگرش مثبت» مقامات طالبان نسبت به نگرانیهای اسلامآباد ابراز رضایت کرده گفته که روابط دوجانبه رو به بهبود است.
شفقت علی خان به سفر اخیر محسن نقوی وزیر داخله پاکستان، به کابل که بتاریخ ۲۹سرطان صورت گرفت، نیز اشاره کرده گفته که تمرکز آن بر تقویت همکاریهای امنیتی، مدیریت مرزها، و پیگیری استرداد اعضای تحریک طالبان پاکستان (TTP) بوده است.
محسن نقوی در این سفرش با برخی مقام های طالبان از جمله با سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخله طالبان دیدار کرد که به گفته وزارت داخله طالبان دو طر ف بر ایجاد فضای ارتباط، اعتماد و اطمینان تأکید کردند.
پیش از این شماری از رسانه های پاکستانی در مورد گمانه زنی ها در خصوص به رسمیت شناختن طالبان از سوی پاکستان گزارش های را به نشر رسانیده اند.
از این میان اکسپرس تربیون پاکستان به تاریخ ۶ جولای در گزارشی گفته بود که برخی ناظران معتقدند که تصمیم مسکو ممکن است مقدمهای برای بهرسمیتشناسی طالبان توسط دیگر کشورها، از جمله پاکستان باشد.
حکومت پاکستان در پیوند به رسمیت شناختن حکومت طالبان از سوی روسیه گفته بود که این موضوع «بین دو کشور مستقل» است.
روسیه به تاریخ ۳ جولای ، حکومت طالبان را به رسمیت شناخت و اولین کشوری شد که پس از بازگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱ چنین گامی برداشت .
قابل یاد آوری است که محمداسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان حدود پنج هفته قبل گفت که روابط پاکستان و طالبان پس از سفر ۱۹ اپریل او به کابل در مسیر مثبت قرار گرفته است.
او در صفحه ایکس خود افزوده بود که اسلامآباد مصمم است تا روابط دیپلماتیک خود با حکومت طالبان را از سرپرست سفارت به سطح سفیر ارتقا دهد.
وزارت خارجه حکومت طالبان در ۳۰ می در اعلامیه ای با استقبال از این تصمیم پاکستان گفت که آنان نیز متقابلا کاردار سفارت افغانستان تحت کنترل خود در اسلامآباد را به سفیر ارتقا خواهند داد.
این در حالیست که در سه سال اخیر، روابط میان حکومت طالبان و پاکستان با تنشهایی به همراه بوده است،مقامهای پاکستانی، افزایش حملات گروه تحریک طالبان پاکستان (TTP) را به حضور و فعالیت این گروه در خاک افغانستان نسبت دادهاند.
در مقابل، حکومت طالبان همواره این اتهامات را رد کرده گفته است که اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.