لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۴:۵۴

مقام‌های امریکا و ایران پس از چند ماه گفت‌وگو کردند، ترمپ این دیدار را « بسیار سازنده» خواند

دونالد ترمپ هنگام سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل
دونالد ترمپ هنگام سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده پس از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل که بخش زیادی آن به ایران اختصاص داشت، گفت که مقام‌های امریکایی و ایرانی روز سه‌شنبه ۳۱ سنبله برای نخستین بار در چند ماه گذشته با یکدیگر گفت‌وگو کرده‌اند.

آقای ترمپ در این نشست که ناوقت سه‌شنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویارک برگزار شد، به تماس‌های انجام‌شده با ایران از طریق میانجی‌ها اشاره کرد و گفت استیو ویتکاف، فرستاده ویژه او، و جرد کوشنر دامادش «دیداری بسیار سازنده» با میانجی‌های درگیر در رایزنی‌ها با ایران داشته‌اند.

ساعاتی پس از این نشست، استیو ویتکاف در پیامی در شبکه ایکس جزئیات بیشتری درباره تماس‌های روز سه‌شنبه ارائه داد و تأکید کرد که گفت‌وگوهای دو طرف از طریق میانجی‌ها انجام شده است.

او نوشت: «امروز در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، از طریق میانجی‌ها گفت‌وگوهای طولانی با هیئت ایرانی داشتیم. میانجی‌ها در طول روز میان دو طرف در رفت‌وآمد بودند.»

ویتکاف افزود: «آن‌ها با موفقیت یک دور از گفت‌وگوها را به پایان رساندند که امیدواریم سازنده و امیدبخش باشد. میانجی‌ها به تلاش‌های خود ادامه خواهند داد.»

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز صبح چهارشنبه اول میزان گفت این تعامل از طریق «میانجی قطری» صورت گرفته است.

او مدعی شد هدف از این تماس‌ها «ابلاغ شروط ایران» بوده و از جملهٔ این شروط، پایان جنگ در همهٔ جبهه‌ها، توقف حملات امریکا، محاصره دریایی و جنگ اقتصادی و آزادی دارایی‌های ایران را برشمرد.

او در سخنرانی عمومی خود از دیدار استیو ویتکاف و جرد کوشنر با هیئت ایرانی خبر داده و گفته بود جلسه «سه ساعتهٔ» آن‌ها «بسیار سازنده بود».

این درحالی است که ترمپ در سخنرانی خود در مجمع سازمان ملل متحد در بخشی در مورد ایران گفت که گفت: «من باید یک تصمیم بزرگ بگیرم ــ آیا با ایران توافقی صورت خواهد گرفت که به آنها اجازه بدهد کشورشان را بازسازی کنند و یک کشور بسیار قدرتمندتر بسازند؟»

ترامپ گفت باور دارد که ایران بلافاصله پس از انتخابات میان‌دوره‌ای ماه نومبر به توافق خواهد رسید

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، قرار است روز چهارشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کند.

ترامپ بعداً هنگام دیدار با رهبران کشورهای حوزه خلیج فارس در سازمان ملل متحد گفت: «فکر می‌کنم برای رسیدن آنها به توافق، تحرک و شتاب زیادی وجود دارد؛ چیزی که از همه می‌شنویم همین است.»

رسانه‌های ایرانی گزارش دادند که عراقچی شرایط تهران برای بازگشایی مسیر حیاتی تنگه هرمز را به ویتکاف اعلام کرده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، عراقچی گفت خواسته‌های تهران شامل «رفع فوری محاصره دریایی امریکا، پرداخت سریع تمامی دارایی‌های ایران که مسدود شده‌اند، و پایان جنگ در تمامی جبهه‌های مقاومت» است.

ترمپ زمانی که امریکا و اسرائیل در ۲۸ فبروری حملات هوایی بر ایران را آغاز کردند، وعده داده بود که این جنگ ظرف چهار یا پنج هفته پایان خواهد یافت؛ اما بیش از شش ماه بعد، درگیری همچنان ادامه دارد.

آتش‌بس در ماه اپریل به‌سرعت فروپاشید و مذاکرات از آن زمان متوقف مانده است؛ ایران نیز از واگذاری کنترول تنگه هرمز خودداری کرده است.

راپور از این بخش است
XS
SM
MD
LG