لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۱۶
عکسی که خبرگزاری فرانسه از محل برگزاری دور دوم مذاکرات منتشر کرده است
عکسی که خبرگزاری فرانسه از محل برگزاری دور دوم مذاکرات منتشر کرده است

نشرات مستقیم دور دوم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا به پایان رسید؛ «دور سوم، روزهای آینده»

دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا دربارهٔ پروندهٔ هسته‌ای تهران روز شنبه ۳۰ فروردین در پایتخت ایتالیا برگزار شد. طرفین، دور اول گفت‌وگوها را «مثبت و سازنده» خوانده بودند.

۰۷:۴۶ ۳۰.۱.۱۴۰۴

واشینگتن پست: در دولت آمریکا دو اردوگاه متفاوت درباره مذاکره با ایران یا اقدام نظامی پدید آمده

روزنامه واشینگتن پست به نقل از دو مقام آمریکایی و چند منبع مطلع گزارش داده که همزمان با گفت‌وگوهای هسته‌ای بین ایالات متحده و ایران، برخی مقام‌های دولت دونالد ترامپ حامی اقدام نظامی برای از بین بردن توانایی‌های بالقوه جمهوری اسلامی در ساخت هسته‌ای هستند.

این روزنامه نام هیچ یک از منابع خود را ذکر نکرده و کاخ سفید نیز هنوز واکنشی به این گزارش نشان نداده است.

به نوشته واشینگتن پست، مایکل والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، و همچنین چهره‌هایی بیرون از دولت مانند روپرت مرداک و آیزاک پرلموتر حامیان اقدام نظامی علیه ایران هستند.

واشینگتن پست همچنین نوشته که جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهور، و تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، نسبت به پیامدهای احتمالی یک درگیری جدید در خاورمیانه محتاط‌تر هستند؛ همچنین به نوشته این روزنامه، تاکر کارلسون روزنامه‌نگار محافظه‌کار نیز در گفت‌وگو با آقای ترامپ توصیه به دیپلماسی کرده است.


۰۷:۲۲ ۳۰.۱.۱۴۰۴

پنج توصیه بنیاد کارنگی به مذاکره‌کنندگان آمریکا در برابر ایران

بنیاد کارنِگی برای صلح بین‌المللی با انتشار مقاله‌ای با عنوان «پنج درس برای مذاکرات هسته‌ای کنونی ایران» به مواردی که باید در این مذاکرات در نظر گرفته شوند پرداخته است.

این مقاله در نخستین مورد بر اهمیت «نظارت و راستی‌آزمایی» تاکید کرده و نوشته است به دلیل پیشرفت‌های ایران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم، هر توافق جدیدی باید شامل محدودیت‌های قابل راستی‌آزمایی در فعالیت‌هایی باشد که نشان‌دهنده حرکت به سمت ساخت بمب است.

مقاله کارنگی با اشاره به اینکه در توافق برجام محاسبه‌ای به عنوان «زمان گریز هسته‌ای» مطرح و تثبیت شد، نوشته است: به دلیل افزایش تجربه عملیاتی ایران، ممکن است زمان گریز هسته‌ای دیگر ساختار مناسبی در مذاکرات فعلی نباشد و از این رو طرف آمریکایی برای محک زدن فنی به ابزارهایی نیاز دارد و در انجام این محاسبات «دانش فنی حیاتی است».

سومین نکته این مقاله به حضور کشورهای متعدد در روند مذاکرات و دستیابی به توافق هسته‌ای قبلی (برجام) پرداخته و نوشته است اگر طرف آمریکایی می‌خواهد شانس اجرای موفق توافق جدید را به حداکثر برساند، حمایت و مشارکت متحدان و شرکا (و شاید مخالفان) بسیار مهم است.

مقاله بنیاد کارنگی در چهارمین نکته خود تاکید کرده است که نباید به اصل «توافق بر سر همه چیز یا هیچ چیز» تکیه کرد و راضی شدن به اینکه اولویت‌های استراتژیک برآورده شوند ارزشمند است.

آخرین نکته این مقاله نیز با عنوان «همه طرف‌ها باید برنده شوند» تاکید کرده که توافق زمانی حاصل می‌شود که همه طرف‌ها باور داشته باشند به پیروزی رسیده‌اند.

۰۶:۵۰ ۳۰.۱.۱۴۰۴

ترامپ: دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای زندگی همه را با خطر جدی روبه‌رو می‌کند

رئیس جمهور ایالات متحده در آستانه مذاکرات رم بار دیگر بر تعهد خود به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تاکید کرد.

دونالد ترامپ شامگاه جمعه در کاخ سفید به خبرنگاران گفت که می‌خواهد ایران کشوری عالی و موفق باشد اما به هیچ وجه نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد.

آقای ترامپ افزود: «ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد؛ اگر سلاح هسته‌ای داشته باشد همه شما بسیار ناراحت خواهید شد و زندگی همه شما در خطر جدی خواهد بود.»

گفت‌وگوی آقای ترامپ با خبرنگاران به دلیل بروز مشکل پزشکی برای یکی از حاضران نیمه‌کاره ماند.



۰۶:۴۹ ۳۰.۱.۱۴۰۴

رضا پهلوی: جمهوری اسلامی از دیپلماسی برای خرید زمان بهره می‌برد

شاهزاده رضا پهلوی در آستانه دور دوم مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا هشدار داد که این مذاکرات صلح را به خاورمیانه نخواهد آورد و «جمهوری اسلامی با صداقت وارد مذاکره نمی‌شود».

او با تاکید بر اینکه «جمهوری اسلامی اکنون در ضعیف‌ترین موقعیت خود در ۴۶ سال گذشته قرار دارد» در بیانیه خود نوشت: «از ایالات متحده و متحدانش در بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا می‌خواهم که در کنار ملت ایران بایستند. با مردم ایران همراه شوید و با رژیم افراطی در تهران معامله نکنید.»

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG