«گام مثبت بسوی حکومت بااعتبار، میدان کشمکش و بزکشی قدرت»

روزنامهء نیویارک تایمز می نویسد:
موافقت حامد کرزی با دور دوم انتخابات، یک گام مثبت بسوی تشکیل یک حکومت با اعتبار در افغانستان محسوب می شود.
به نظر می رسد، حامد کرزی با این موافقت و تصمیمش، افغانستان را از رکود و بحران نجات داده، ولی راه را برای خطر ها و هرج و مرج های تازه نیز باز کرده است.

روزنامه می افزاید:
با این تصمیم حامد کرزی نزد دیپلومات ها این پرسش مطرح شد، آیا تدویر دور دوم انتخابات به تاریخ هفتم ماه نوامبر ممکن خواهد بود؟ دیگر اینکه برای تامین امنیت دور دوم باید تدابیر شدید تر امنیتی نسبت به دور اول انتخابات، اتخاذ شود و اینکه، آیا اطمینان وجود دارد که در این دور،نسبت به دور قبلی انتخابات، تقلب کمتر صورت خواهد گرفت؟

نیویارک تایمز می نویسد:
حالت نامعلوم سه هفتهء آینده، میدان کشمکش ها و بزکشی را بین حکومت افغانستان و متحدین غربیش باز کرد. دیده شود که به هدف بیرون رفت از این گرداب هرج و مرج، حامد کرزی و عبدالله عبدالله به کدام معاملات تن می دهند؟ این معاملات برای امریکا و سایر متحدینش خطرات سیاسی نیز به همراه دارد.
روزنامه از قول دیپلوماتان می نویسد، حالا باید تلاش های مصالحه و آشتی بین کرزی و عبدالله جدی تر شود. عبدالله عبدالله اشاره های را در مورد آماده گیش برای مذاکرات ارایه کرده است، ولی کرزی در جریان کنفرانس مطبوعاتی روز سه شنبه نشان داد که حاضر به این امر نمی باشد.
کرزی که در این کنفرانس مطبوعاتی در کنار جان کری رییس کمیتهء روابط خارجی سنا ایستاده و بعد از 20 ساعت فشار و گفتگو حاضر به دور دوهم انتخابات شده بود، ایتلاف را یک امر غیر ممکن و نا مشروع دانست.

روزنامه می نویسد:
در صورتیکه عبدالله عبدالله به نفع کرزی تیر شود، در آن صورت باید برایش در حکومت آینده یک کرسی مهم داده شود. بعد عبدالله عبدالله در قانون اساسی تغییرات آورده، قدرت کرزی را کم خواهد ساخت.
حامد کرزی تقلب گسترده را در انتخابات نپذیرفته، گفته است، این مساله گناه رای دهنده گان نمی باشد. اینکه چرا به آرای آنها احترام نشد، در آینده معلوم خواهد شد.

نیویارک تایمز می نویسد:
با وصف اینکه بعضی ها به خاطر تشکیل یک حکومت مشروع، ایتلاف بین کرزی و عبدالله را یک راه حل می دانند، ولی رییس جمهور اوباما و یک تعداد زیاد در ادارهء وی تشویش دارند که این حرکت، برخورد ها و مصیبت ها را در افغانستان افزایش خواهد داد.

حل معضلهء انتخابات افغانستان به خانم هیلاری کلنتن وزیر خارجهء امریکا و سناتور جان کری سپرده شده، که داغ های انتخابات در سینهء هر دوی آن ها تا هنوز تازه می باشد.

روزنامه می نویسد:
مشاور امنیتی اوباما جنرال جیمز جونز و روبرت گیتس وزیر دفاع آن کشور از وزیر دفاع افغانستان رحیم وردک خواسته بودند، در مورد پذیرفتن دور دوهم انتخابات کرزی را قناعت دهد و جنرال رحیم وردک، کرزی را یک نوع تهدید تلفنی نیز کرده بود.

بروز جمعه هیلاری کلنتن وزیر خارجه آمریکا، چهل دقیقه با کرزی تلفنی صحبت کرد. کرزی برایش گفت، باطل اعلان کردن حدود یک ملیون رای جنوب افغانستان برایش قابل پذیرش نمی باشد.

بروز جمعه، صدر اعظم انگلستان گوردن براوون نیز سه باز با کرزی تلفنی صحبت کرده، کوشیده بود وی را در مورد پذیرفتن دور دوهم انتخابات متقاعد سازد.