«ممکن این عملیات هم بدون تلفات ملکی نباشد»

واشنگتن تایمز
روزنامه واشنگتن تایمز در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان «عدم اعتماد بر صندوق های مالی در افغانستان» که در بخش آن می نویسد:
در کنفرانس بین المللی لندن به ابتکار و پیشنهاد صدر اعظم بریتانیا گوردن براون صندوق دیگر مالی ترتیب گردید برای تامین مصارف جذب طالبان به جامعه.

اما روزنامه می نویسد: افغانستان به صندوق های مالی اعتبار نیاز ندارد بلکه نیاز به جلب اعتبار به این صندوق ها را دارد.

روزنامه می نویسد، ایجاد صندوق مالی در افغانستان پدیده نو نیست و قبلاً هم 4 صندوق مالی اعتبار در این کشور وجود داشت، صندوق اعتبار مالی اردوی ملی، صندوق مالی قانون و نظم، صندوق مالی مبارزه با مواد مخدر و صندوق مالی بازسازی افغانستان.

روزنامه می افزاید از این رو چیزی که در افغانستان کم است صندوق های مالی نیست اما اگر به فعالیت این صندوق ها نگاه شود، با وجود جمع آوری ملیون ها دالر این صندوق ها نتوانسته اند تحول چشم گیری را در جامعه افغانستان بار آورند.

صندوق مالی تقویه اردو در سال 2007 تشکیل گردید ولی امروز این صندوق خالی است، صندوق مالی حمایت از نظم و قانون توانست ده کشور کمک دهنده را جلب کند، ولی به غیر از امریکا و اتحادیه اروپا کمک دیگران ناچیز می باشد.

صندوق مالی مبارزه با مواد مخدر در سال 2005 تشکیل گردید و هدف نهایی آن جمع آوری 900 ملیون دالر بود ولی بعد از 5 سال تنها 100 ملیون دالر بدست آورده است.

به نوشته روزنامه یگانه صندوقی که تا حدی در کار خود موثر بوده است صندوق مالی بازسازی می باشد زیرا موسسات بزرگ مانند بانک جهانی به آن کمک می کند.

از این رو روزنامه می افزاید ساختن و اعلان تشکیل صندوق های کمکی برای افغانستان آسان است ولی جذب سرمایه برای آن مشکل، به این معنی که اعتبار بر چنین صندوق های مالی وجود ندارد و شاید صندوق نو تاسیس برای جذب طالبان هم به همین سرنوشت دچار گردد.

لوس آنجلیس

روزنامه لوس آنجلیس تایمز در شماره اخیر خود می نویسد، قوای بین المللی از جمله قوای امریکا در عملیات که تازه شروع می کنند، به امنیت اهالی ملکی توجه می کنند، زیرا آن ها اهمیت دفاع از اهالی ملکی را در هدف رسیدن به پیروزی درک کرده اند.

به نوشته روزنامه به همین دلیل است که قوای امریکایی قبل از عملیات مارجه هر روز در این منطقه ورق ها را پخش کرده و به مردم معلومات می دهند که بزودی عملیات در این جا شروع می شود و آن ها باید محل جنگ را ترک کند.

این درست است که یک تعداد مردم خانه های خود را ترک می کنند، اما شماری دیگر بخاطر مشکلات متعدد از جمله سرمای زمستان و ارزش های عنعنوی خانواده گی نمی توانند محل را ترک نمایند. در چنین حالت بار دیگر ممکن است مردم ملکی در میدان جنگ بین قوای بین المللی و طالبان محصور شوند و این عملیات هم بدون تلفات ملکی نباشد.

از سوی دیگر قوای امریکا به طالبان در مارجه هم هشدار می دهند که اسلحه خود را به زمین بگذارند، ولی به نوشته روزنامه در چنین برنامه دو مشکل را نمی توان از احتمال دور گذاشت یکی این که طالبان ممکن است منطقه را ترک کرده و در جا های دیگر منسجم شوند و یا این که پیش از پیش برای بدام انداختن قوای بین المللی برنامه طرح کنند و آماده گی بگیرند.