«فعالیت کمسیون مبارزه با فساد و رسیده گی به مصارف مالی غیر مستقل میباشد»

مفتش عمومی امریکا برای بازسازی افغانستان جی رولینز می گوید، او شک دارد که کمسیون مبارزه با فساد و رسیده گی به مصارف مالی در افغانستان بتواند از سوء استفاده ثروت های ملی در این کشور جلوگیری کند.

رولینز به خبرگزاری رویترز گفته است که فعالیت این کمسیون غیر کافی و غیر مستقل می باشد.

به گفته او تیم ناظرین او در افغانستان به این نتیجه رسیده اند که کار این کمسیون با دخالت قوه اجراییه رو به رو می باشد.

در گزارش اداره مفتش عمومی ایالات متحده در امور افغانستان که روز جمعه به نشر رسید آمده است که کمسیون مبارزه با فساد و رسیده گی مصارف مالی در افغانستان میل ندارد مسایلی را تفتیش کند که از نگاه سیاسی حساس می باشند و یا مورد قبول اداره رییس جمهور افغانستان قرار نمی گیرند.

به گفته رولینز بعضی اوقات دخالت فعال حکومت در کار این کمسیون سبب می شود که پیشنهادات آن عملی نشوند.

حفظ استقلال این کمسیون برای واشنگتن مهم است، زیرا در کنفرانس ماه جنوری در لندن ایالات متحده امریکا و متحدین آن تعهد کردند که تا دو سال آینده نصف کمک های مالی خود را به افغانستان از طریق حکومت این کشور به مصرف خواهند رساند.

رولینز اظهار داشت:
« اگر ما می خواهیم که پول بیشتر را از طریق حکومت افغانستان در این کشور به مصرف برسانیم باید ظرفیت این کمسیون را بیشتر بسازیم.»

فعلاً در حدود 20 فیصد کمک های خارجی به افغانستان به حکومت این کشور داده می شود.

ایالات متحده از سال 2001 تا اکنون بیش از 40 ملیارد دالر برای بازسازی افغانستان پرداخته است که نصف آن برای تامین امنیت، از جمله تعلیم و تربیه و تجهیز اردوی ملی و پولیس افغانستان به مصرف رسیده است.

سفارت امریکا در افغانستان در پاسخ کتبی به این گزارش مفتش عمومی مصارف امریکا در افغانستان گفته است که این موضوع را در همین ماه با حکومت افغانستان در میان می گذارد.

به گفته آقای رولینز، این عمل تاثیر فوری خواهد داشت که چه باید تفتیش شود، رسیده گی چگونه صورت بگیرد، نتایج تفتیش به کی سپرده شود و به پیشنهادات و یافته های آن چه نوع برخورد صورت بگیرد.

مشکل دیگر کمسیون مبارزه با فساد اداری و رسیدگی به مصارف مالی در افغانستان این است که این کمسیون نتایج تفتیش خود را به پارلمان و مردم ارایه نمی کند، بلکه مستقیم به رییس جمهور می فرستد.

رولینز در مورد کمی کمک مالی برای تقویه این کمسیون در افغانستان نیز شکایت دارد.

سفارت امریکا در کابل گفته است که با دیگر کمک دهنده گان کار خواهد کرد تا یک برنامه را برای بلند بردن ظرفیت این کمسیون طرح کنند.

ایالات متحده برای پیشبرد این کار 313 نفر را در افغانستان به کار گماشته است، ولی این افراد از کمپیوتر به خوبی استفاده کرده نمی توانند، با زبان انگلیسی آشنایی خوب ندارند و بیشتر به کمک مشاورین خارجی متکی می باشند.

به گفته رولینز افغان ها اجازه دارند در جمع آوری معلومات کمک کنند، ولی تا اکنون آنها در برنامه ریزی تفتیش و نوشتن گزارش سهم ندارند.