بیش از 100 هزار نفر در نتیجه تنش ها در قرغزستان مهاجر شده اند

یک نمانیدهء سازمان ملل متحد می گوید، تعداد مردم که در نتیجهء تنش های خشونت بار قومی در جنوب قرغزستان، مهاجر شده اند، ممکن به بیش از 100 هزار نفر برسد.

وزارت صحت قرغزستان می گوید، در نتیجهء برخورد های قوی میان قرغز ها و ازبک ها، حد اقل 170 تن کشته و بیش از 1700 تن دیگر زخمی شده اند. این برخورد ها پنجشنبهء گذشته آغاز گردید.

ولی، ازبک ها و تعداد از مامورین کمک رسانی می گویند، تعداد کشته شده گان، کمتر تخمین شده است.

میر سولوف جین کا، نماینده سازمان ملل در بیشکیک امروز گفت، به گفتهء مقامات ازبک، 75 هزار نفر به آن طرف سرحد ازبکستان گذشته اند و به زودی ممکن این رقم از 100 هزار بگذرد.

در همین حال، دیمتری مدویدوف، رییس جمهور روسیه، وضعیت را در این کشور غیر قابل تحمل خوانده است. مدویدوف می گوید:
«حالا شرایط واقعاً غیر قابل تحمل است. من قبلاً ارزیابی خود را در مورد داده ام. مردم کشته شده اند، خونریزی ادامه دارد، برخورد های قومی به طور گسترده جریان دارد، و این وضیعت به طور جدی برای آسیای میانه خطرناک است. روی همین دلیل باید تمام اقدامات مطابق قانون ولی به صورت جدی روی دست گرفته شود تا از این طریق چنین اعمال متوقف گردد.»

در این حال، معاون منشی عمومی سازمان ملل در امور سیاسی دیروز به شورای امنیت گفت، نیاز فوری برای ایجاد دهلیز که کمک های بشری را به قرغزستان برساند وجود دارد.

سازمان امنیت و همکاری اروپا، نیز امروز خواهان خاتمهء خشونت ها در این کشور شد و گفت که به خاطر حل این بحران، آمادهء همکاری است.