«پروگرام سواد آموزی برای صدها هزار تن بی سواد آماده شده است»

آلله باز جم رییس پروگرام های سواد آموزی و نظارت وزارت معارف

در ادامه تلاشها به هدف تقویت برنامه های آموزشی در افغانستان، ریاست سواد آموزی وزارت معارف افغانستان می گوید که آنها روی پروگرام های سواد آموزی کار می نمایند تا ظرفیت برنامه های سواد آموزی و ادارات مربوط آن را در کشور بلند ببرند.

آلله باز جم رییس پروگرام های سواد آموزی و نظارت وزارت معارف افغانستان به روز چهار شنبه در کابل به رادیو آزادی گفت، آنها پروگرام های سواد آموزی را برای صد ها هزار تن اشخاص بی سواد در کشور آماده نمودند چنانچه در سال گذشته تمرکز بیشتر آنها روی آموزش سواد برای خانم ها بوده است.

وی گفت:
«پلان سال آینده ما این است که 22 هزار کورس سواد آموزی را برای 550 هزار تن در سراسر کشور ایجاد نماییم. ما باید در کشور بیشتر شرایط درس خواندن را برای خانم ها مهیا سازیم زیرا در کشور ما بیشتر زنان نظر به شرایط مختلف از تحصیل محروم هستند، چنانچه در سال گذشته ما پلان داشتیم برای 60 درصد زنان سواد بیاموزانیم که خوشبختانه 62 درصد از خانم ها از سواد بهره مند شدند و ما می خواهیم این فیصدی بیشتر افزایش یابد.»
زنان اطراف مصروف آموختن سواد هستند

به گفته رییس سواد آموزی وزارت معارف، نظر به سروی که انجام شده تقریباً 11 میلیون تن اشخاص بیسواد در افغانستان موجود است و هدف وزارت معارف افغانستان این است که تا سال 1393 هجری شمسی سه میلیون تن اشخاص بی سواد نوشتن و خواندن را فرا گیرند.

به گفته آقای جم، مشکل اساسی گسترش سواد در کشور نا امنی می باشد، اگر این مشکل حل گردد سطح سواد در سراسر افغانستان بلند می رود.

آقای جم گفت:
«یکی از مشکلات عمده ما در کشور نا امنی است و مشکل دیگر ما این است که برای 11 میلیون تن بیسواد که در کشور وجود دارد بودجه مالی نه داریم تا شرایط درس را برای آنها مهیا سازیم و همچنان به خاطری بلند بردن ظرفیت سواد در کشور باید کمپاین ملی انجام شود.»

رییس پروگرام های سواد آموزی افغانستان همچنان گفت، در نتیجه تلاش های آنان در راستای گسترش آموزش سواد در کشور 35 درصد سطح آموزش سواد در میان مردان و زنان در افغانستان بلند رفته است.

این در حالی است که شماری از مردم می گویند که سطح سواد در کشور فقط 11 درصد افزایش یافته است.

انتقاد های زیادی نیز وجود دارد که برنامه های سواد آموزی صرف در محلات محدودی از شهر های بزرگ افغانستان راه اندازی می شود و این مساله منجر به کندی در پیشرفت این روند گردیده است.


فرشته ندا