آیا واقعاً افغانستان خطرناک ترین کشور برای زنان است؟

کمسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با تایید گزارش بنیاد رویترز تامسن می گوید که موجودیت شماری از رسوم و عنعنات ناپسند در میان فامیل ها در برخی از ولایات کشور سبب شده تا زنان بیشتر آسیب ببینند.

نشر گزارش بنیاد موسوم به رویترز تامسن پیرامون در صدر قرار گرفتن افغانستان به عنوان خطرناک ترین کشور برای زنان در جهان، واکنش های مختلف را در کشور برانگیخته است.

کمسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، موجودیت رسم و رواج های ناپسند در خانواده ها و مشکلات امنیتی را در کشور عامل اصلی آسیب پذیر بودن زنان می داند.

آیا واقعاً افغانستان خطرناک ترین کشور برای زنان است؟

شمس الله احمدزی رییس دفتر کابل کمسیون مستقل حقوق بشر افغانستان پاسخ می دهد:
« دقیقاً کشوریکه که سه دهه جنگ را سپری کند در شرایط زندگی هم برای طبقه ذکور و اناث مشکلات ایجاد می شود. بدون شک اکثر زنان درسترسی به خدمات صحی و تعلیم و تربیهء که باید برای طبقه اناث مساعد باشد، ندارند.»
در نظر سنجی بنیاد موسوم به رویترز تامسن آمده که افغانستان خطرناک ترین محل برای «زن بودن» در جهان است.

در این گزارش به موضوعات، خشونت علیه زنان، کمبود امکانات صحی و فقر نیز اشاره شده که زنان افغان با آن دست و پنجه نرم می کنند.

اما شماری از زنان آنچه را که در این گزارش از آن به عنوان مشکلات زنان افغان یاد شده رد می کنند.

به باور فتانه اسحق گیلانی رییس اجتماع زنان افغانستان از بی خبری شماری از زنان افغان، استفاده سیاسی صورت گرفته و چنین گزارش هایی به نشر می رسد.
وی گفت:
« من شخصاً مخالف این گزارش استم. قربانی اصلی تمام بازی های سیاسی زنان افغانستان هستند و هر مرجع که این گزارش را داده، لطفاً بیایید با زنان افغانستان صحبت کند. ما نمی توانیم بگویم که این سر زمین نا آرام ترین جای برای زندگی زنان افغان می باشد. آیا زنان از افغانستان کوچ کرده به کدام محل دیگر بروند؟»

در این گزارش، علاوه بر عدم دسترسی زنان افغان به خدمات صحی و خشونت، از افغانستان به عنوان بد ترین محل در بخش دسترسی زنان به منابع اقتصادی نیز یاد شده است.

گزارش هایی وجود دارد که ادامه نا امنی ها، موجودیت تبعیض جنسی، فرهنگ معافیت و ده ها عامل پنهان دیگر در افغانستان، زندگی زنان را با خطر جدی مواجه نموده است.

این گزارش در حالی پخش شده است که به گفتهء حکومت افغانستان، تلاش هایی برای رهایی زنان افغان از مشکلات که آنان را هنوز هم رنج می دهد، صورت گرفته است.