سراج الدین حقانی یکی از جانی ترین دشمنان نیروهای امریکا

سراج الدین حقانی رهبر گروه شورشی حقانی

سراج الدین حقانی رهبر گروه شورشی حقانی را نیرو های امریکایی در افغانستان یکی از جانی ترین دشمنان خود خوانده و برای گرفتاری او تا 5 ملیون دالر انعام تعیین کرده اند. گروه حقانی در گذشته چندین تقاضای پیوستن به مذاکرات صلح از سوی حکومت حامد کرزی و ایالات متحده امریکا را رد کرده و آن را تلاشی برای انداختن تفرقه میان گروه های ملیشه خوانده است.

سراج الدین حقانی رهبر گروه حقانی به رویترز گفته است چندین پیشنهاد پوست های مهم به وی داده شده اما وی آنرا رد کرده و طرح نادرستی خواند که گروه ی ملیشه را به گفته وی منقسم می سازد. سراج الدین حقانی با اشاره به رهبری طالبان می گوید، ما از هر فیصله یی توسط شورای این گروه برای حل مشکل افغانستان حمایت می کنیم.

امریکا از تلاش های پاکستان برای پیگرد شبکه حقانی پشتیبانی کرده و معتقد است این گروه در وزیرستان شمالی فعالیت دارد. اما سراج الدین حقانی به رویترز گفته است روزهایی که ما در کوه های در ادامه سرحدات افغانستان با پاکستان مخفی گاه داشتیم - گذشته است و اینک ما در افغانستان و در پهلوی مردم افغانستان خود مان را مصوون تر احساس می کنیم.

سراج الدین حقانی می گوید، مامورین بلند پایه نظامی و و مقامات پولیس با ما همکاری دارند. وی می گوید، در افغانستان افراد صادقی در حکومت هستند که به آزادی افغانستان از چنگال نیرو های اشغالگر معتقد اند. زمانی که از جلال الدین حقانی در مورد تعداد افراد جنگجو که در گروه وی فعالیت دارند و رسانه ها آنرا بیش از 10 هزار خوانده اند سوال شد وی با خنده پاسخ داد این رقم در واقع کمتر از تعداد اصلی است.

مقامات امریکایی شبکه حقانی را متهم می کنند که در عقب حملات تروریستی در افغانستان قرار دارد و به این باور است حمله انتحاری در هوتل انترکانتیننتل - سو قصد علیه حامد کرزی، حمله انتحاری در سفارت هند در کابل را این شبکه انجام داده است.

در یک مورد دیگر مقامات امریکایی معتقد اند که شبکه حقانی گروه القاعده را کمک کرده است که 7 مامور سی ای ای را سال گذشته در پایگاه نظامی امریکا در وزیرستان به قتل برسانند. که مرگبار ترین حمله بر سی ای ای در چندین دهه می باشد.

طیاره های بی پیلوت امریکایی در مناطق قبایلی پاکستان چهره های کلیدی گروه حقانی را در وزیرستان هدف قرار دادند که برادر کوچکتر حقانی درین حملات کشته شد. سوال این است که آیا پاکستان خواست و یا توانایی سرکوبی شبکه حقانی را دارد ؟

امریکا در سهم خود تلاش کرده است توانایی هایی این گروه را کاهش دهد اما این کاریست که به سر رسانیدن آن به تنهایی ممکن نیست. رویترز می گوید، پاکستان که خود با شورش طالبان مواجه است توان درهم شکستن شبکه حقانی را ندارد و هرگونه سرکوبی می تواند منجر به دعوت متحدان دیگری به این گروه آشوبگر شود.