نو اندیش: اهالی کابل باید در صفایی شهر همکاری کنند

شاروالی کابل از باشنده های شهر کابل می خواهد تا در صفایی این شهر سهم گرفته و شاروالی را در این زمینه همکاری کنند.

آلوده گی و انبار شدن روز افزون کثافات در شهر کابل بار دیگر مسوولان شاروالی این شهر را وا داشت تا از باشنده های کابل تقاضا کنند که آنان نیز در کنار شاروالی باید در پاکی شهر شان سهم بگیرند.

به همین منظور شاروالی کابل محفلی را به روز سه شنبه با شرکت تمام وکلای گذر نواحی 22 گانه ی کابل راه اندازی کرد تا مشکلات که آنها با آن روبرو اند، روشن شده و در زمینه ی حل آن اقدام گردد.

در این محفل محمد یونس نواندیش شاروال کابل نقش وکلای گذر را در جهت تشویق مردم برای پاک نگهداشتن محلات شان ارزنده خواند.

محمد یونس نو اندیش شاروال کابل


آقای نواندیش تعدادی از باشنده های پایتخت را که با وجود داشتن توانایی مالی حتی در پاک کاری کوچه های شان سهم نمی گیرند، مورد انتقاد قرارداد:

« همین آغای که خانه را ساخته، حد اقل یک ملیون دالر یا چیزی کمتر یا زیاد تر را بالای خانه ی خود مصرف کرده اما جوی پیش خانه اش را بند کرده و آنرا پاک نکرده است.
می توانست یک روز یک مزدور کار را دو یا سه صد افغانی داده و آنرا پاک کند که چنین کاری نکرده است.
این نشان می دهد که فرهنگ شهر نشینی ما هنوز بسیار ضعیف است، به همین خاطر ما به مردم با غرور و با شهامت کابل خطاب می کنیم که لطفاً شاروالی را کمک کنید بیاید شهر خود را پاک، سبز و زیبا بسازیم.»


به گفتهء مسوولان شاروالی کابل، تراکم بیش از حد نفوس در این شهر و عدم رعایت فرهنگ شهر نشینی باعث به وجود آمدن مشکلات گونه گون در کابل شده است.

شهر کابل به 22 ناحیه تقسیم بندی شده که به گفتهء مقام های شاروالی در حدود 600 وکیل گذر برای رفع مشکلات مردم گماشته شده اند.

از سوی دیگر برخی از وکلای گذر شهر کابل از شاروالی این شهر انتقاد می کنند که به تمام نقاط شهر توجه یک سان نکرده است.

عبدالمالک خوشیوال یکی از وکلای گذر ناحیه ی شانزدهم شهر کابل در صحبت با رادیو آزادی گفت که با وجود تقاضا های مکرر آنان از مسوولان شاروالی به خاطر گذاشتن کثافت دانی ها در منطقه ی قلعه ی زمان خان، تا اکنون در این زمینه هیچ اقدامی صورت نگرفته است:

« چندین بار در این مورد ما از رییس ناحیه و شاروال صاحب خواهش کردیم که کثافت دانی های که به تمام شهر داده شده به ما هم داده شود، ما هم باشنده ی کابل هستیم.
از شاروالی کابل همین خواست ما است که یک چند کثافت دانی به ما داده شود که ما به جای معین اش کثافات را بی اندازیم و از آن استفاده ی درست کنیم.»


اما در عین حال انتقاد های نیز وجود دارد که شماری از وکلای گذر وظیفه ی شان را به طور لازم انجام نداده و حتی در بدل اجرای مسوولیت های شان از مردم رشوه می گیرند.

شهر کابل از پر نفوس ترین شهرهای افغانستان است.

این شهر که گفته می شود برای سه صد هزار نفر در نظر گرفته شده بود، اما به اساس تخمین ها هم اکنون در حدود پنج ملیون نفر را در خود جا داده است.

افزایش نفوس در شهر کابل سبب شده تا خدمات شهری آنچنانی که لازم است به ساکنان این شهر عرضه نگردد و مشکلات مردم با گذشت هر روز بیشتر شود.

سید فتح محمد بها