بازتاب قتل ارسلا رحمانی در روزنامه های جهان

مطبوعات معتبر غربی در اکثر مطالب شان در مورد کشته شدن مولوی ارسلا رحمانی یک عضو ارشد شورای عالی صلح افغانستان تمرکز کرده اند.

کریسچن ساینس مانیتر
روزنامه کریسچن ساینس مانیتر با اشاره به قتل مولوی رحمانی می نویسد: از کشته شدن برهان الدین ربانی رییس سابق شورای عالی صلح افغانستان یک سال سپری نشده که یک مذاکره کننده مهم صلح در این کشور کشته می شود.

به باور روزنامه، ایالات متحده امریکا و ناتو از مدت ها به این سو، برای پایان دادن به جنگ، به مذاکرات با مخالفین مسلح به حیث یک وسیله مهم می نگرند.

از تقریباً دو سال است که مسالهء مذاکرات صلح به صورت جدی مطرح شده اما در این مدت نه تنها این اقدامات کدام نتیجه مطلوب نداشته است بلکه چندین صدمه بر آن وارد شده و این روند را لرزان ساخته است.

به نوشته کرسیچن ساینس مانیتر، قتل مولوی رحمانی به روز یکشنبه، پروسه صلح را متوقف نمی سازد اما سوالاتی را ایجاد می کند که گفتگو های صلح ادامه خواهد یافت یا نه؟

هیله اچکزی یک عضو مشرانو جرگه افغانستان به روزنامه گفته است که طالبان صلح می خواهند اما بعضی گروه های افراطی و مرتبط با آی اس آی یعنی استخبارات پاکستان در میان آنها وجود دارند که ضد مصالحه بوده و در حمله علیه ارسلا رحمانی نیز دست داشته اند.

گاردین
روزنامه بریتانیایی گاردین هم در همین مورد مقالهء را نشر کرده که در آغاز آن می نویسد: قاتل رحمانی دستگیر نشده و طالبان هم با وجود تهدید قبلی به اعضای شورای عالی صلح افغانستان، دست داشتن در این رویداد را رد کرده اند.

گاردین به نقل از دیپلومات ها گزارش داده که می گویند: مقصد طالبان اینست تا یک چهره مهم حکومت را که تلاش های صلح را پیش می برد، هدف قرار دهند.

یک دیپلومات ارشد به روزنامه گفته که کشته شدن رحمانی پیام واضح می دهد که به استثنای ارتباط از طریق چینل های رسمی طالبان یعنی کمیته سیاسی و رهبری این گروه، راه دیگر تماس با آنها وجود ندارد.

به گفته همین دیپلومات، رحمانی به خاطر کشته نشد که کار فوق العاده را انجام می داد بلکه به باور او، طالبان وی را به چشم یک خاین می دیدند.

ارسلا رحمانی که در رژیم طالبان معین وزارت معارف بود، از آن افرادی به شمار می رفت که راهش را از گروه طالبان جدا کرده و در ماه جولای پارسال نامش از لست سیاه سازمان ملل متحد حذف شده بود.

نیرو های ناتو در افغانستان می گویند: کشته شدن مولوی رحمانی نشان می دهد که طالبان به صلح افغانستان خیلی تعهد ندارند.

اندیپندنت
روزنامه دیگر بریتانیایی، اندیپندنت هم نوشته است: یک مقام پیشین طالبان که عضویت شورای عالی صلح را داشت، کشته شده است.

روزنامه می نویسد: حکومت افغانستان و نیرو های بین المللی می گویند: این قتل، اختلاف های را نشان می دهد که در این اواخر میان رهبری طالبان و شورای کویته به وجود آمده است.

به نوشته اندیپندنت، در نتیجه همین اختلاف ها، شماری از افراد مسلح از جنگ دست کشیده و با برنامه صلح در افغانستان یکجا شده اند.