بازتاب موضوعات مختلف افغانستان در روزنامه های جهان

وال ستریت ژورنال
روزنامهء وال ستریت ژورنال در شمارهء اخیر خود دو مقالهء را در مورد افغانستان به نشر رسانده است:
در یکی از این مقاله ها روی باقی ماندن درازمدت نیروه های امریکایی پس از سال 2014 میلادی در افغانستان بحث شده است.

روزنامه می نویسد، دو مقام برجستهء امریکا، جنرال جوزیف دنفورد قوماندان عمومی نیرو های امریکایی و ناتو در افغانستان و جیمز کنینگهم سفیر این کشور در کابل به اعضای کانگرس گفته اند که آنها از طرح باقی ماندن تعداد نسبتاً بیشتر نیرو های امریکایی در افغانستان، حمایت می کنند.

مقالهء دیگر روزنامه وال ستریت ژورنال در مورد عکس العمل 20 حزب سیاسی افغان در رابطه به اظهارات اخیر رییس جمهور کرزی بر خلاف امریکا نوشته شده است.

روزنامه می نویسد، 20 حزب سیاسی و دو ایتلاف در یک اعلامیه مشترک گفته اند که ادعای کرزی در برابر متحدین بین المللی آن نماینده گی از نظر عموم افغانان نمی کند.

انستیتوت جنگ و صلح
انستیتوت جنگ و صلح در مورد موانع موجود در برابر راه های تجارتی شمال افغانستان در یک گزارش تحقیقی می نویسد:
راه تجارتی بندر حیرتان کاملاً سقوط کرده است. مقامات مقررات نامناسب و ناامنی را دلیل آن می پنداردند. اما تاجران افغان می گویند، فساد سبب شده تا معاملات تجارتی شان را بجای بندر حیرتان از راه های دیگر انجام دهند.

حیرتان که با ازبکستان مرز مشترک دارد، یگانه بندریست که افغانستان را از طریق خط آهن با کشور های آسیای میانه، روسیه و حتی اروپا وصل می کند.

اما آرش یونسی رییس اجراییوی اتاق های تجارت ولایت بلخ می گوید، راه تجارتی حیرتان ناگهان سقوط کرد.

به گفتهء وی، در ماه فبروری از این راه 2 هزار تن اموال وارد کشور شده است در حالیکه در همین مدت سال گذشته از این بندر 80 هزار تن اموال تجارتی به کشور وارد شده بود.

نیویارک تایمز
روزنامهء نیویارک تایمز در مورد کابل بانک یک مقالهء را به نشر رسانده، می نویسد:
لوی څارنوالی افغانستان تجدید نظر در فیصله محکمهء اختصاصی را تقاضا کرده است. زیرا محکمه اختصاصی به افراد دخیل در قضیه کابل بانک جزای کم تعیین کرده است.

این محکمه برای 21 فرد دخیل در این قضیه از 6 ماه تا 5 سال زندان اعلان کرده است.

ستراتفورد داکمنتری
ستراتفورد داکمنتری در مورد کوه های بلند و سر به فلک افغانستان تبصره کرده و آنها را خطرناک ترین کوه های جهان شمرده است.

به نظر این نشریه، این کوه ها تا 4 قرن قبل از میلاد از اسکندر مقدونی گرفته تا دههء هشتاد میلادی یعنی هجوم قشون سرخ شوروی سابق، مانع اشغال افغانستان شده اند.
ستراتفورد داکمنتری می نویسد، طالبان مسلح هم از این کوه های بلند افغانستان علیه حکومت این کشور و نیرو های بین المللی استفاده کرده اند.