برای شاگردان مکاتب جوزجان چراغ مطالعه توزیع شد

دفتر حمایه اطفال افغانستان با هماهنگی ریاست معارف جوزجان جهت تشویق شاگردان مکاتب برای بیشتر از 3000 تن در ولسوالی های آقچه، فیض آباد، خانقاه و خواجه دوکوه ولایت جوزجان چراغ های مطالعهء آفتابی توزیع نمود.

عبدالحی یشین رییس معارف جوزجان به رادیو آزادی گفت، این چراغ ها در مناطق که از نور برق بر خوردار نیستند توزیع گردیده و برای شاگردان مکاتب که از طرف شب درس می خوانند برای شان خیلی مفید می باشد.

رییس معارف جوزجان می گوید همچو برنامه ها باعث می شود که شاگردان تشویق شوند وبیشتر درس بخوانند:

« این چراغ ها وقتیکه در ساحه توزیع شد یک نوع علاقمندی مردم به معارف زیادتر شد. بخاطریکه هر کس خوش دارد از این چراغ ها داشته باشد و به مطالعه بپردازد. گرچه در مرکز شهر شبرغان هم کمبود برق احساس می شود ولی ما کوشش کردیم تا این چراغ ها در اطراف توزیع شود. »

رییس معارف جوزجان افزود با توزیع چراغ های آفتابی برای شاگردان مکاتب که از لحاظ نبود برق در خانه های شان به مشکل مواجه هستند با توزیع این چراغ ها مشکلات شان تا اندازهء مرفوع خواهد شد.

دفتر حمایه اطفال افغانستان شمار زیاد شاگردان مکاتب را در ولایت جوزجان در چند نوبت تحت پوشش این برنامه قرار داده است.

شماری از شاگردان مکاتب دور دست که در خانه های شان برق ندارند حالا می توانند در روشنی این چراغ ها مطالعه نمایند.

راضیه یکتن از شاگردان مکاتب متوسطهء ولسوالی آقچه که از دفتر حمایه اطفال یک پایه چراغ آفتابی دریافت نموده واز این بابت اظهار خوشی می کند میگوید این چراغ را به خوبی نگهداری می کند بخاطریکه از این چراغ ها در بازار پیدا نمی شود:

« بسییار خوش هستم که برای من هم از این چراغ ها رسید. از اینکه در قریه ما برق نیست از اول شب از اینکه درس بخوانیم ما را خواب میبرد وبرای فردا آماده گی گرفته نمی توانستیم. و حالا تا نیمه شب درس میخوانم تا اول نمره شوم. »

لامپ یا چراغ های آفتابی سولری برای اولین بار در سطح افغانستان برای شاگردان مکاتب پنج ولسوالی ولایت جوزجان در حالی توزیع گردید که بگفته داکتر سید احمد شاه قرار مسوول دفتر حمایه اطفال افغانستان این اداره توانسته است پیش از این نیز بیشتر از 5000 عنوان کتب مطالعوی، 40 پایه الماری وبیش از 150 پایه میز و چوکی را برای مکاتب جوزجان توزیع نماید.

آقای داکتر قرار در مورد سهولت چراغ های آفتابی فرمود:
« سهولت که این چراغ ها دارد در مدت 12 ساعت در معرض آفتاب قرارداده شود چارچ میشود و این سولر ها در محوطهء خود بعضی حشرات را وقتی از مقابل نور عبور می کند دور می سازد، شاگرد می تواند بدون مزاحمت حشرات درس بخواند. »

با اینکه طی سال های اخیر نهاد های زیادی برای مکاتب مرکز و ولسوالی های این ولایت در زمینه های مختلف کمک و همکاری نموده، اما به باور شماری از اهل معارف این کمک ها بسنده نبوده خواهان کمک های بیشترازسوی موسسات همکارمی باشند.


گزارشگر: محمد عالم رحمانیار