آسیب دیده گان زلزله در بلوچستان تا هنوز هم منتظر کمک های بین المللی اند

بعداز تکان های زلزله در ایالت بلوچستان پاکستان، هزارن تن از نجات یافته گان این زلزله ها اکنون که سه هفته از آن می گذرد، تاهنوز هم منتظر کمک های بین المللی می باشند.

باشنده های ایالت بلوچستان پاکستان هنوزهم مصروف کار در خرابه های ناشی از دو زلزله شدید ماه گذشته درمناطق زلزله زده می باشند.

دراین حال، حکومت مرکزی پاکستان به مداخله برای جلوگیری از کمک های بین المللی به مناطق آسیب دیده، متهم است.

به نوشتهء گزارش، اسلام آباد درحال حاضر در مبارزه شدید به هدف سرکوب جدایی طلبان درایالت بلوچستان دخیل بوده و همین موضوع پروسهء امداد رسانی را در این مناطق، پیچیده ساخته است.

درنتیجهء دو زلزله شدید در24 و28 م ماه سپتمبر حدود 700 نفر کشته و 1000 نفر دیگر زخمی شدند.

حکومت مرکزی پاکستان کمک رسانی به این مناطق را شدیداً تحت کنترول دارد و می گوید، در اثر ادامهء شورش ها به موسسات امداد رسان اجازهء رفتن به این مناطق را نداده است.

کارکنان کمک رسانی محلی تایید کردند که به دنبال وقوع این زلزله ها مواردی از حملات شورشیان بر نیروهای امنیتی دولتی دیده شده اند. اما آن ها گفته اند، کارمندان امداد رسانی هیچگاهی مورد هدف شورشیان نبودند.

از سوی دیگر مقامات محلی این موضوع را از زاویه متفاوت می بینند و استدلال می کنند، تا زمانیکه نیروهای امنیتی از مصوونیت کارگران امداد رسانی بین المللی مطمین نشوند، به آنها اجازهء داخل شدن به این مناطق را نمی دهند.

عبدالمالک بلوچ وزیر اعلی بلوچستان گفت:
"با وجود آن هم یک نامهء به اسلام آباد نوشتم و تقاضا کردم که به ادارت کمک رسانی بین المللی اجازه داده شود، در تلاش های کمک رسانی سهم بگیرند."
اما اکنون که هفته ها ازاین زلزله ها می گذرد و کارمندان دولتی مصروف رخصتی های عید اند، مالک بلوچ تا هنوز منتظر پاسخ می باشد.

زاهد علی یک کارگر محلی که در تلاش های کمک رسانی در ناحیه اواران مرکز زلزله های ماه سپتمبر اشتراک کرده بود، می گوید:
"بیش از 90 درصد خانه های گلی این مناطق منهدم شده و قابل استفاده نمی باشند."
او گفت، هرچند کمک های مواد اولیه به این مناطق رسیده اند. اما کار زیادی برای انجام دادند باقی مانده است.
زاهد علی می گوید:
"ما از ادارات بین المللی، بخصوص سازمان ملل متحد تقاضا کردیم که فوراً دست به عمل شوند. زیرا مردم به کمک های عاجل نیاز دارند. ما به کمک های مواد خوارکی و غیر خوارکی نیاز داریم. ما به خاطر رسیدن زمستان به کمپل و به لوازم آشپز خانه ضرورت داریم. مهمتراز همه ما به کمک های صحی زیاد ضرورت داریم."

زاهد علی گفت، وزیر اعلی ایالت بلوچستان عبدالمالک بلوچ بعداز این زلزله ها 5 روز را در این مناطق سپری کرد.

جان محمد بولیادی سخنگوی آقای بلوچ، شورشیان را به ایجاد موانع در برابر رساندن کمک ها به بسیاری از مردمان مناطق آسیب دیده متهم کرد.

دراین حال، سازمان های کمک رسانی بین المللی بی میلی اسلام آباد را یک مانع برای دسترسی آنها به قربانیان این زلزله ها می دانند.

تعداد زیادی از کارگران امدادر رسانی در صورت افشا نکردن نام های شان تایید کردند که با بدست آوردن علامهء مثبت از سوی اسلام آباد حاضر اند که به زودترین فرصت ممکن به کمک مردمان آسیب دیدهء" اواران " بشتابند.

دوکتوران بدون سرحد همین اکنون منتظر چراغ سبز از سوی پاکستان می باشند.