اجلاس رهبران کشور های اروپایی در بروکسل در میان اعتراض ها بر امریکا آغاز شد

اجلاس رهبران کشور های اروپایی در بروکسیل در میان اعتراض ها بر امریکا آغاز شد.

ادعای که گویا یک ادارهء استخبارات امریکا تماس های تلیفونی صدر اعظم آلمان را بررسی و نظارت کرده است، ظاهراً تنش ها میان امریکا و اتحادیهء اروپا را افزایش داده است.

انگلا مرکل صدراعظم جرمنی، با رسیدن به این اجلاس گفت: پس از این ادعا که واشنگتن تلیفون موبائیل او را نظارت کرده است، باید فضای اعتماد میان اتحادیه اروپا و امریکا دوباره ایجاد شود.

درین حال فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه هم خواست تا واشنگتن درین مورد به سوال ها پاسخ دهد:
« ما درین باره موقف واضح داریم و من نخستین کسی هستم که می خواهد ادارهء های استخباراتی و وسایل امنیتی واقعاً برای مبارزه با تروریزم استفاده شوند. اما من همراه با دیگر اروپایی ها بر حفظ آزادی های فردی و حقوق اساسی مردم باور مند هستم.»

در این میان جی کارنی سخنگوی قصر سفید دیشب نخواست در این مورد تبصره کند اما او یک روز پیش گفته بود: واشنگتن نه حالا و نه هم در آینده می خواهد تلیفون خانم مرکل را بررسی کند.

انتظار می رفت رهبران و مقامات کشور های اروپایی روی مشکلات اقتصادی شان صحبت کنند و برخی بحث های آنها به مهاجرت از افریقای شمالی و شرق میانه به اروپا متمرکز باشد، اما بحث ها روی بررسی تلیفون صدراعظم جرمنی توسط استخبارات امریکا، بر این اجلاس سایه افگند.