وزارت احیا و انکشاف دهات، تفاهمنامه تطبیق 16 پروژه را امضا کرد

ویس احمد برمک وزیر احیا و انکشاف دهات افغانستان

وزارت احیا و انکشاف دهات افغانستان تفاهمنامهء تطبیق 16 پروژهء را امروز چهارشنبه با شرکت های ساختمانی خصوصی در کابل به امضا رساند.

به اساس معلومات وزارت احیا و انکشاف دهات، از این 16 پروژه جدید حدود 60 هزار خانواده در 9 ولایت کشور مستفید خواهند شد.

تفاهمنامه های تطبیق این پروژه ها به روز چهارشنبه از سوی وزارت احیا و انکشاف دهات و مسوولان 16 شرکت ساختمانی خصوصی امضا گردید.

ویس احمد برمک به هنگام امضای این تفاهمنامه ها گفت، این پروژه ها که شامل اعمار سرک ها، پل ها و کانال های آب می باشند در ولایات تخار، هلمند، قندهار، دایکندی، فاریاب، غور، بدخشان، پروان، بادغیس، نیمروز و خوست تطبیق می گردند:

« با تطبیق این پروژه ها 111 کیلومتر سرک اعمار می شود تقریباً 276 متر پل ها بصورت اساسی ساخته خواهد شد، در عین زمان با تطبیق این پروژه در حدود یک صد و پنجاه هزار روز کاری در ولایات مختلف برای مردم ایجاد خواهد شد. »

وزیر احیا و انکشاف دهات همچنان گفت، که ارزش مجموعی این پروژه ها بیش از 11 میلیون دالر بوده که از سوی جامعه جهانی پرداخته می شود.

به اساس معلومات وزارت احیا و انکشاف دهات، در جریان یازده سال گذشته بیش از 30 هزار کیلومتر سرک در دهات و قریه جات کشور ساخته شده است.

مقامات این وزارت می گویند، هنوز هم نیاز است تا حدود یک صد هزار کیلومتر سرک دهاتی دیگر نیز در کشور ساخته شود.

به گفته ویس احمد برمک، بر علاوه نا امنی ها، واگذار کردن قرارداد ها از شرکت های اصلی به شرکت های فرعی از جمله مشکلاتی است که سبب می شود تا پروژه ها به گونه درست عملی نگردند.

در همین حال برخی از نماینده گان شرکت های خصوصی ساختمانی می گویند، برای تطبیق معیاری و درست این پروژه ها تلاش جدی خواهند کرد:

« از لحاظ کیفیت کار تعهد ما بر اینست که مطابق معیار ها و استندرد های که در نظر گرفته شده است ما کار خود را عملی نمایم. »

در عین حال وزارت انکشاف دهات گفته است، کار یک تعداد پروژه های سرک سازی در برخی از ولایات کشور عملاً آغاز گردیده و باید شرکت های ساختمانی این پروژه ها را در ظرف دو سال آینده تکمیل نمایند.

مسوولان در این وزارت همچنان تاکید دارند که این وزارت بخاطر حفظ و مراقبت سرک ها نیز برنامه های به همکاری مردم محل و شوراهای انکشافی قریه ها راه اندازی شده اند.

این اظهارات در حالی مطرح می شوند که مردم عام همواره از خرابی سرک ها و جاده ها شکایت کرده اند.

آنان می گویند، با وجود مصرف میلیون ها دالر در این بخش اما به دلیل پایین بودن کیفیت مواد، بسیاری از سرک ها پس از اعمار به زودی دوباره تخریب می گردند.


فرشته ندا