«از نومبر سال قبل تا حال، 150 هزار پولیس معاش خود را اخذ نکرده اند»

تایمز

روزنامهء تایمز چاپ بریتانیا مقالهء را در مورد عدم پرداخت معاش افسران پولیس، مشکلات و تهدید های ناشی از آن، به نشر رسانده می نویسد:

بنابر مشکلات اداری از چند ماه به این سو، معاش ماهوار پولیس داده نشده است.

روزنامه می نویسد، 150 هزار پولیس افغان از ماه نومبر سال گذشته به این سو، معاشات شان را نگرفته اند و مسوولیت آن بدوش وزارت امور داخله انداخته شده است.

زیرا این وزارت اسنادی را به هدف اجرای چک های وزارت مالیه نه فرستاده است.

روزنامهء تایمز در ادامه از قول مقامات می نویسد که می گویند، این مشکلات را حل می کنند و تعهد می نمایند که چنین کاری در آینده تکرار نشود.

به نوشتهء روزنامه به خاطر عدم اجرای معاشات پولیس عدهء از مقامات بلند رتبه پولیس مجبور شدند که معاشات کارمندان شان را از پول شخصی خود بپردازند و جلو نگرانی های را بگیرند که گویا در صورتی نرسیدن معاشات پولیس، آنها به صفوف طالبان می پیوندند.


نشریه فارن پالیسی

نشریه فارن پالیسی چاپ امریکا در شمارهء اخیر خود در مورد تعیین رییس جدید اداره انکشاف بین المللی ایالات متحدهء امریکا یا یو اس اید در امور افغانستان و پاکستان مقالهء را به نشر رسانده که در قسمتی از آن می نویسد:

دانالد لیری سیمپرلر در دهم ماه جنوری امسال به حیث رییس اداره انکشاف بین المللی امریکا در امور افغانستان و پاکستان طی مراسمی مقرر شد.

نشریه فارن پالیسی می نویسد، دانالد سیمپرلر در این مراسم در مورد دستآورد های 12 سال گذشتهء این اداره، مصرف پول مالیه دهندگان امریکایی و کمک های نظامی و انکشافی در مناطق ناآرام، به پرسش های متعددی پاسخ داده است.

نشریه فارن پالیسی در ادامه می نویسد، آقای سمپرلر در پاسخ سوالی که چه چیز دست آورد بزرگ دوازده سال آن اداره را تشکیل می دهد و مبارزه عمدهء آنها در کدام عرصه بود، گفت:

"مردم امریکا باید روی دلایل زیاد افتخار کنند که در بدل کمک های مالی و انکشافی آنها در افغانستان و پاکستان چیزهای زیادی را بدست آورده اند."

سیمپرلر می گوید، اوسط عمر در میان افغانان نسبت به سال 2001 میلادی که 42 سال بود، در حال حاضر 20 سال افزایش یافته است. به گفتهء وی این یک دستاورد بزرگ به شمار می رود.

نشریه فارن پالیسی می نویسد، سیمپرلر در پاسخ سوالی گفت، جای تاسف است که مردم فکر می کنند، پول مالیه دهندگان امریکایی در زندگی مردم افغانستان کدام تغییری نیاورده است.

او گفت:
"من می دانم که این حرف ها درست نیست. زیرا از برکت کار ما در افغانستان از سال 2002 میلادی به این سو، که خود در سفری به آنجا شاهد بودم، تغییراتی زیادی به میان آمده اند."

به گفتهء سیمپرلر حدود هشت و نیم میلیون طفل که دو نیم میلیون آن را دختران تشکیل میدهند، به مکتب می روند و دسترسی مردم به انرژی دوامدار برق، سه برابر افزایش یافته است.