دوسیه تجاوز ملا امام مسجد بر یک دختر خرد سال در کابل پیگیری میشود

دختر خرد سال که در قندز از سوی ملا امام مسجد مورد تجاوز جنسی قرار گرفته بود، از خانه امن به فامیل اش تسلیم داده شد.

امین ‌الله ملا امام مسجد قریه آلتی گنبد شهر قندز، بتاریخ یازدهم ماه ثور از این قریه در پیوند به تجاوز جنسی بالای دختر خُرد سال بنام برشنا، از سوی پولیس این ولایت بازداشت و به جرم اش اعتراف کرده بود.

بعد از این رویداد، این دختر ده ساله از سوی والدین اش بخاطر تداوی به شفاخانه حوزوی قندز انتقال داده شد و برای دو روز در شفاخانه قندز بستری بود.

داکتر عبدالقدوس میاخیل رئیس شفاخانه حوزوی قندز تائید کرده بوده که برشنا مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است.

در آن زمان قربانی رویداد به خانه امن قندز و سپس به گفته مسوول خانه امن این ولایت، جهت تداوی به کابل انتقال یافته بود. پس از مدتی بر اساس خواست خانواده ‌اش، قوماندانی پولیس قندز این طفل را با گرفتن تضمین، به پدرش تسلیم نمود.

حالا که دوسیه متهم به کابل انتقال یافته، نجم‌الدین پدر برشنا می ‌گوید که توانایی مالی این را ندارد که به خاطر پی‌ گیری دوسیه به کابل برود:

"ولایت همین جاست، څارنوالی است و محکمه است، ما پول و پیسه نداریم که برویم به کابل دعوا کنیم، دوسیه دوباره در همین قندز تبدیل شود."

پدر این طفل در مصاحبه با رادیو آزادی، رییس موسسه زنان برای زنان در قندز را که خانه امن را مدیریت می کند، متهم به جانبداری از متجاوز و انتقال دوسیه به کابل می ‌کند.

پدر برشنا از حکومت افغانستان می خواهد که باید ملام امام مسجد اعدام شود.

نجم الدین می گوید که خانه امن قندز شایعات را پخش کرده بود که گویا برشنا اگر دوباره به والدین اش سپرده شود، احتمال دارد که کشته شود:

"ما چرا دختر معصوم خود را بکشیم او چه گناه دارد او طفل است هنوز هیچ چیز را نمی داند، ما دختر خود را مانند گل در خانه ناز می دهیم و نگهداری می کنیم."

از سوی دیگر، حسینا سروری مسوول خانه امن قندز می گوید که تبدیلی دوسیه یا محکمه متهم از قندز به کابل به همکاری این موسسه و به خواست لوی څارنوالی و ستره محکمه صورت گرفته است.

او هم ‌چنان می‌ گوید که تمامی مصارف رفت و برگشت خانواده متضرر به کابل را به خاطر پی گیری دوسیه متهم، موسسه زنان برای زنان می پردازد.

حسینا می گوید که انتقال دوسیه فراتر از صلاحیت اش می ‌باشد:

"موضوع از صلاحیت من بلند است که بتوانم خودم به صلاحیت خود این کار را بکنم، زمانی که دختر به کابل رسید، تنها خواست دفتر مرکزی ما این نبود؛ خواست لوی څارنوالی هم همین بود و خواست ستره محکمه هم همین بود که باید تبدیل محکمه شود، چون دختر فعلاً به کابل حاضر است، تبدیل محکمه شود."

مسوول خانه امن قندز، هم ‌چنان ادعای جانبداری از متهم را رد نموده گفت که زمان برگزاری محکمه و به مجازات رسیدن متهم آشکار خواهد شد که او از قانون در برابر متهم چه خواسته است و پس از آن مردم و خانواده اش داوری کنند.

او هم‌ چنان می گوید که چندین‌ بار وکیل مدافع این طفل از سوی افراد نامعلوم به ‌خاطر تبدیلی محکمه برشنا تهدید شده است.

او احتمال این را که تهدیدات از سوی خانواده‌ء برشنا صورت گرفته باشد را رد نمی کند.

در همین حال خانواده برشنا این گفته های رییس خانه امن قندز را به شدت رد کرده می‌ گوید، نه خود شان و نه متهم توان تهدید کسی را دارند.

از جانب دیگر، پس از آن‌ که این طفل ده ساله به خانواده اش تسلیم داده شد، نگرانی های نیز در پیوند به مصئون بودن وی میان نهاد های امنیتی و مدافع حقوق زنان به میان آمده است.

هر چند که قوماندان پولیس قندز می ‌گوید که این طفل را پس از طی مراحل قانونی و با گرفتن ضمانت پنج تن از اعضای این خانواده مبنی بر این که هیچ تهدیدی متوجه وی نمی باشد، تسلیم پدر و مادرش نموده اند.

اما ویس الدین تلاش، آمر جنایی پولیس قندز در صحبت با رادیو آزادی می گوید که برشنا هنوز هم خارج از تهدید نمی باشد:

"تهدید خو یکی از احتمالاتی است که از طرف اقارب شان هم شاید متوجه این طفل باشد و دیگر هم این که متهم هم یک ملا بوده و این موضوع بر حریم خود ملاها بسیار یک آسیب بزرگی را در افغانستان رساند و هم ‌چنان طالبان هم متوجه این موضوع شدند و احتمالات چندین تهدید محیطی و تهدید سیاسی هم متوجه این (کودک) خواهد بود."

هر چند خانواده این دختر می گوید که دخترش را مثل "گُل" نگه می ‌دارد و هیچ تهدیدی متوجه ‌اش نمی باشد، اما با آن هم رئیس موسسه زنان برای زنان در قندز نسبت به آیندهء برشنا نگران است.

از طرف دیگر حسینا سروری مسوول این موسسه می گوید که به ‌خاطر مصونیت قربانی، حاضر نبود او را تا ختم محکمه به خانواده ‌اش تحویل بدهد:

"ما صد درصد نگران طفل هستیم، چون اکثر قضایا به همین منوال پیش رفته و بالاخره ما شاید این بودیم که گپ به جا های دیگر رسیده، اکثراً قتل های ناموسی از همین سبب بوده که ما شاهد هزاران قتل هستیم در افغانستان، من همین ‌قدر مشکلی که خانواده او برایم پیش کرد، با وجودیکه بار بار تهدید شدم، این که آنها رد می کنند دل شان و اگر خانواده او میگه و اتهام بالای من بسته می کند که مثلآ من هم، همدست همرای ملا یا می خواهم که ملا برائت بگیرد؛ همین قدر موضوعات را قبول داشتم مگر تا زمانی که محکمه در حصه دختر فیصله نمی کرد، حاضر نبودم که دختر را به خانواده اش تسلیم بدهم."

در نهایت به گفته مسوول موسسه زنان برای زنان در قندز، قرار است در روز های آینده جلسه محکمه متهم در کابل برگزار شود.

به گفته مسوولان نهاد های امنیتی قندز، هنوز احتمال دارد که تهدید های بیشتر متوجه برشنا باشد، ولی این روشن نیست که برشنا ده ساله که تا هنوز خوب و بد روزگار را نمی داند، سرنوشت اش او را به کجا می کشاند.

اجمل آرین، قندز