موافقتنامه امنیتی میان کابل و واشنگتن امروز امضا خواهد شد

افغانستان و ایالات متحدهء امریکا امروز یک پیمان امنیتی دو جانبه را امضا می کنند.

این پیمان زمینهء آنرا فراهم می سازد که سربازان امریکایی فراتر از پایان امسال در افغانستان بمانند.

جین ساکی سخنگوی وزارت خارجهء امریکا دیروز در واشنگتن به خبرنگاران گفت، به نماینده گی از امریکا، سفیر این کشور در کابل این سند را امضا خواهد کرد.

"ایالات متحدهء امریکا و افغانستان موافقت کرده اند که پیمان امنیتی دو جانبه را فردا، با سفیر جیمز کننگهم به نماینده گی از ایالات متحده امضا کنند. این پلان قطعی است. امضای این پیمان افغانستان، ایالات متحده و جامعهء جهانی را قادر خواهد ساخت تا به همکاری که ما به هدف حفظ و گسترش دستآورد های یک دههء گذشته در افغانستان به وجود آورده ایم، ادامه دهیم."

رییس جمهور اشرف غنی احمدزی پیش ازین گفته بود که حکومت به رهبری اش پیمان امنیتی با امریکا را در ظرف 24 ساعت پس از مراسم تحلیف امضا خواهد کرد.

احمدزی دیروز سوگند وفاداری یاد کرد و کارش را رسماً به حیث رییس جمهور افغانستان آغاز کرد.

پس از مراسم تحلیف آقای احمدزی، جیمز کننگهم سفیر امریکا در کابل به خبرنگاران گفت که به نماینده گی از افغانستان نیز یک مقام با صلاحیت این پیمان را امضا خواهد کرد.

در همین نشست خبری جان پودیستا مشاور رییس جمهور امریکا که با هیأتی از دیپلومات های امریکایی برای شرکت در مراسم تحلیف رییس جمهور جدید افغانستان به کابل آمده است گفت، واشنگتن در انتظار امضای این پیمان امنیتی است.

او افزود که ایالات متحدهء امریکا به یک افغانستان با ثبات، واحد و مستقل متعهد است:

"ما خیلی با علاقه مندی در انتظار امضای پیمان امنیتی دو جانبه با افغانستان هستیم. این یک گام مثبت در تقویت همکاری ستراتیژیک میان کشور های ماست. ایالات متحده به یک افغانستان با ثبات، مستقل و متحد که مسوول امنیت خود باشد، متعهد است. ادامهء همکاری های امنیتی ما با افغانستان کمک خواهد کرد تا پیشرفت خود را در بخش های تعلیم و تربیه، صحت و اقتصاد ادامه دهد."

لویه جرگه مشورتی افغانستان سال گذشته از حکومت به رهبری رییس جمهور حامد کرزی خواسته بود تا پیمان همکاری های امنیتی با ایالات متحدهء امریکا را امضا کند.

اما آقای کرزی از امضای این قرارداد خود داری کرده و این مسوولیت را به دوش رییس جمهور جانشین خود گذاشت.

ماموریت نظامیان امریکایی در پایان امسال در افغانستان خاتمه می یابد، اما امضای این پیمان به امریکا اجازه خواهد داد تا برای مدت طولانی تر شماری از سربازانش را در افغانستان نگهدارد.

مقام های امریکایی گفته اند، حدود ده هزار سرباز امریکایی فراتر از سال 2014 در افغانستان می مانند.

ماموریت این سربازان، جنگی نه بلکه مشورتی خواهد بود.

آنها همچنان مسوولیت آموزش نیرو های امنیتی افغان را به دوش خواهند داشت.