رئیس جمهور افغانستان میگوید تامین صلح در این کشور نه تنها مساله ملی بوده بلکه در عین حال یک مساله بین المللی است.
اشرف غنی احمدزی به روز جمعه در یک نشست مشترک خبری با دیوید کامرون صدراعظم بریتانیا در کابل گفت تامین صلح و ثبات در یک کشور به یک چوکات منطقوی که از سوی قدرت های بزرگ بین المللی حمایت شود نیاز دارد.
آقای احمدزی گفت جامعه جهانی باید زمینه را برای تامین صلح پایدار در این کشور فراهم سازد.
وی از حکومت بریتانیا خواست تا به تلاش های اش در راستا تامین صلح در افغانستان ادامه دهد و در این خصوص به موثریت روابط بریتانیا با کشور های آسیای جنوبی و بخصوص پاکستان اشاره کرد:
" انشاالله و تعالی هدف ملی که تامین صلح پایدار است به کمک اینها (بریتانیا) اجرا میشود و در این بخش از ارتباطات تاریخی که آنان (بریتانیا) به صورت عام با کشور های آسیایی جنوبی و به صورت خاص با کشور همسایهء ما پاکستان دارند استقبال می کنیم و میخواهیم که همه باهم پیش برویم. "
اشرف غنی احمدزی یکشنبه بتاریخ هفت میزان سال جاری مراسم تحلیف را بجا آورد.
پس از آغاز رسمی کار رئیس جمهور جدید دیوید کامرون صدراعظم بریتانیا اولین مقام بلند رتبهء غربی است که به هدف دیدار و گفتگو با رهبری حکومت جدید افغانستان به کابل سفر می کند.
رئیس جمهور احمدزی از کمک های بریتانیا با نیروهای امنیتی افغان و بنیاد گذاری نهاد های امنیتی و آموزش این نیروها قدردانی کرد.
آقای احمدزی افزود که این کمک ها سبب میشوند تا نیروهای افغان بیشتر مسلکی شوند و از ظرفیت بهتری برخوردار گردند.
تلاش ها برای تامین صلح در کشور مسالهء است که از زمان حکومت حامد کرزی به میراث باقی مانده است.
به باور کارشناسان با وجود تلاش های فراوان، حامد کرزی نتوانست همکاری کشور های منطقه و جهان را در راستای تامین صلح در افغانستان جلب کند.
این درحالیست که رئیس جمهور احمدزی در اولین سخنرانی اش مانند رئیس جمهور کرزی بازهم مخالفان مسلح را دعوت به اشتراک در مذاکرات سیاسی کرد.
در همین حال دیوید کامرون صدراعظم بریتانیا در نشست مشترک خبری با رئیس جمهور افغانستان گفت که کشور اش برای ایجاد یک افغانستان مرفه و باثبات تلاش می کند.
آقای کامرون گفت به این هدف سالانه یکصدوهفتاد وهشت میلیون پوند کمک را با نیروهای امنیتی افغان تا سال 2017 میلادی ادامه میدهد:
" ما به کمک های خود برای پیشرفت نیروهای امنیتی افغان ادامه میدهیم، البته این کمک ها از طریق نقش رهبری کننده ما در اکادمی آموزش نیروهای امنیتی افغان در کابل، به پیش خواهد رفت.
برای این که در بخش های معارف، صحت و سایر عرصه ها دستاورد های 10 ساله حکومت افغانستان حفظ شوند، سالانه تا سال 2017 میلادی یکصد و هفتاد وهشت میلیون پوند با افغانستان کمک خواهیم کرد. "
بریتانیا پس از امریکا دومین کشوریست که بیشترین تعداد عساکر را در چوکات آیساف یا نیروهای بین المللی کمک به امنیت در افغانستان دارد.
این کشور در سیزده سال گذشته در افغانستان در بخش مبارزه با تروریزم و مواد مخدر سهم فعال داشته است.
قرار است تا پایان سال 2014 میلادی نیروهای بریتانیایی از این کشور خارج شوند، اما نقش آموزشی این نیروها در افغانستان ادامه خواهد یافت.
سحر لیوال