استفاده از سمنت غوری در کارهای ساختمانی بیشتر شده است

مسوولین فابریکه سمنت غوری ولایت بغلان می گویند، تولیدات شان مشتاقان زیاد پیدا کرده و افزون بر کابل تا مرز های پاکستان هم رسیده و استفاده شده است.

اسلام الدین احمدی رییس این فابریکه دلیل راه یافتن سمنت غوری تا مرزهای

پاکستان را ثابت شدن برتریت سمنت وطنی نزد مردم می داند و می گوید:

" ما بنابر نا مساعد بودن شرایط جایگاهی را که در کابل داشتیم از دست داده بودیم و فروشات سمنت غوری مختص به ولایات شمالی باقی مانده بود اما از یک سال بدینسو ما فروشات زیاد در کابل و بسیاری ولایات دیگر پیدا کرده ایم.

ما اضافه از شش صد هزار خریطه سمنت به کابل روان کردیم و هم ولایات، پکتیا، پکتیکا، غزنی و چندین ولایت دیگر سمنت ما را خریده و مصرف کرده اند.

یعنی در کل فروشات ما خیلی زیاد شده و ما سعی داریم تا بهتر ازین ثابت بسازیم که سمنت غوری بهترین سمنت برای استفاده در کار های ساختمانی می باشد."

او نظارت نهاد غیر دولتی موسوم به (ابتکار شفافیت صنایع استخراجی افغانستان) از فابریکه سمنت غوری را نیز در بهتر شدن کار شان موثر می داند و با ستایش از آن می گوید:

"ما ازین این اداره و تمامی قوانین و مقررات آن حمایت می کنیم و نظارت آنرا بر صنایع استخراجی افغانستان خیلی ها موثر می دانیم."

به گفته آقای احمدی، علاقمندی مردم به سمنت غوری زیاد است اما سنگینی کرایه آن تا ولایات دور دست سبب نرسیدن این سمنت به همه متقاضیان در کشور می باشد.

قیمت سمنت غوری در ولایت بغلان صد افغانی کمتر از سمنت پاکستانی است و اما در ولایت کابل قیمت این دو سمنت تفاوت چندانی با هم ندارند و این عمدتاً به دلیل آنست که سمنت پاکستانی با عبور از سالنگ ها و تا رسیدن به بغلان قیمت تر می شود و سمنت وطنی هم که از همین راه به کابل می رسد در هر خریطه تقریباً صد افغانی بالا می رود.

تولیدات فابریکه سمنت غوری ولایت بغلان سالانه حدود دوصد هزار تُن است و به گفته مسوولین آن هیچگاهی این سمنت دچار تورم نشده و به زودی به فروش رسیده است.

بشیر احمد غزالی، ولایت بغلان