احمدی: در 5 ماه آینده قاچاقبران مواد مخدر هدف قرار خواهند گرفت

باز محمد احمدی معیین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت داخله

مسوولان معینیت مبارزه علیه مواد مخدر وزارت داخله می گویند تا پایان سال روان، تلاش های نیروهای مبارزه با مواد مخدر به هدف کشف و ضبط و هدف قراردادن قاچاقبران بزرگ مواد مخدر افزایش خواهد یافت.

باز محمد احمدی معیین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت داخله، در پایان نشست سه روزه مسوولان مبارزه با مواد مخدر 34 ولایت در کابل گفت، مبارزه بر ضد کشت کوکنار و قاچاق مواد مخدر تشدید خواهد شد.

آقای احمدی هر چند دست آورد های شش ماه گذشته این معینیت را در مقایسه به مدت مشابه سال گذشته اندک خواند اما گفت که تلاش های جدی به هدف بازنگری برنامه ها و فعالیت های شان آغاز شده است:

" در پنج ماه آینده انشالله تلاش داریم که با تمام توان سطح کشف و ضبط و دستگیری را در کشور بالا ببریم و باند های بسیار کلان و برخی از قاچاقبران را رویش کار می کنیم که هدف قرار بدهیم. عملیات های خود را تشدید کنیم، همچنان توجه داریم که روی مسیر های عمده قاچاق و بنادر گمرکات و میدان هوایی بیشتر تمرکز کنیم."

آقای احمدی تاکید می کند که در سال روان به دلیل مشکلات سیاسی در افغانستان در کشت کوکنار و تولید و قاچاق مواد مخدر افزایش چشمگیری به میان آمده است.

این معینیت قبلاً گفته بود که در سال روان حدود دو صد و بیست و پنج هزار هکتار زمین کوکنار کشت شده و پنج هزار و پنج صد تُن مواد مخدر از آن تولید شده است.

قرار معلومات معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله افغانستان، در سال روان نزدیک به یک هزار و پنجصد عملیات بزرگ در کشور راه اندازی شده که در نتیجه آن مقدار هنگفت مواد مخدر به دست آمده و شماری از قاچاقبران آن نیز بازداشت شده است.

معیین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله می گوید که در یک هفته گذشته با انجام چندین عملیات از سوی نیروهای امنیتی در شهر کابل، مقداری از هیروئین بدست آمده و شماری از فروشنده گان آن هم بازداشت شده اند:

" از یک هفته می شود که ما شروع کردیم به جمع آوری و دستگیری دست فروشان در سطح کل کابل که ما در طول یک هفته بیشتر از 17 نفر را با مقادیر زیاد مواد مخدر دستگیر کردیم، ما می خواهیم این فعالیت ها را بیشتر بسازیم و فعالیت را برای توزیع مواد مخدر به معتادین را کمتر بسازیم. این عملیات ها تحت رهبری ریاست قطعات خاص عملیاتی ما و ریاست ولایتی سازماندهی می شود."

این اظهارات در حالی صورت می گیرد که برخی از مسوولان مبارزه علیه مواد مخدر در افغانستان، در کنار ناامنی از کمبود امکانات و تجهیزات لازم برای مبارزه با مواد مخدر شکایت دارند.

تحلیلگران افغان نیز بدین باور اند تا زمانیکه مبارزه جدی فرا منطقه یی برای محو مواد مخدر آغاز نشود جلوگیری کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در این کشور ناممکن خواهد بود.

ویدا بره کی