برنامه بورسیه های تحصیلی "فولبرایت" برای افغانها اعلام شد

ایالات متحده امریکا پنجاه و شش جوان فارغ التحصیل را در سال های تعلیمی 2016 و 2017 از طریق بورسیه "فولبرایت " برای کسب درجه ماستری و دوکتورا می پذیرد.

هیلاری هولسن ویندیکر رئیس روابط عامه سفارت ایالات متحده امریکا در افغانستان روز دوشنبه در صحبت با خبرنگاران در کابل گفت این تعداد جوانان افغان با استفاده از بورسیه های "فولبرایت" می توانند تحصیلات عالی شان را در ایالات متحده امریکا انجام دهند.

خانم هیلاری گفت، پروسه آنلاین این برنامه از دوازدهم جنوری 2015 آغاز شده و تا بیستم مارچ ادامه خواهد داشت.

"به ادامه سرمایه گذاری های امریکا برای آینده افغانستان، ما حد اقل پنجاه و سه فارغ التحصیل را برای درجه ماستری و سه تن دیگر را به درجه دوکتورا از طریق بورسیه های "فولبرایت" می پذیریم، هزینه مالی این بورسیه ها از سوی وزارت خارجه امریکا پرداخته می شود و این پروسه بشکل شفاف پیش میرود."

هفتاد و پنج نمره امتحان توفل، اسناد فراغت پوهنتون، ترانسکرپت نمرات و همچنان سه سفارش نامه برای اشتراک در این پروسه نیاز است.

ایالات متحده امریکا از سال 2003 بدینسو یکبار دیگر برنامه "فولبرایت" برای افغان ها را آغاز کرده و تا کنون بیش از چهار صد و پنجاه جوان با درجه لسانس، از طریق این برنامه تحصیلات عالی شان را به سطح ماستری و دوکتورا در امریکا انجام داده اند.

از سوی هم سفارت ایالات متحده امریکا تاکید کرده که جوانان با استعدادی که بتوانند این بورسیه ها را بدست بیاورند می توانند در بهبود آینده افغانستان نقش داشته باشند.

عباس کام وند یکی از سخنگویان سفارت امریکا در کابل در مورد گفت:

" به یقین کامل گفته می توانم جوانان با استعداد افغان که اکنون می خواهند از این برنامه استفاده کنند در بازسازی و شکوفایی افغانستان فردا نقش بسزایی خواهند داشت.

آرزومندیم همانطور که سفارت ایالات متحده امریکا در نظر دارد شما نیز با ما همکار باشید تا بتوانیم خوبترین ها بهترین ها را انتخاب کنیم."

آقای کام وند گفت، آنعده افرادی که با بدست آوردن بورسیه های "فولبرایت" تحصیلات عالی را در امریکا انجام داده اند، پس از پایان تحصیلات دستآورد های خوبی داشته اند.

به اساس معلومات سفارت امریکا در کابل، برنامه "فولبرایت" پس از جنگ جهانی دوم آغاز شد و جوانان بیش از یکصد و پنجاه کشور از این بورسیه ها مستفید شده اند.

گفته می شود که تعداد محصلین موفق پروسه "فولبرایت" به سه صد و بیست و پنج هزار تن می رسد.

بورسیه های "فولبرایت"از سال 1952 میلادی برای افغانستان نیز داده شد که تا سال 2000 میلادی دوصد و پنجاه جوان افغان توانستند آن را بدست بیاورند.

اما شماری از جوانان افغان از شرایط دشوار بورسیه های "فولبرایت" شکایت دارند و می گویند که با توجه به مشکلات موجود در افغانستان باید شرایط این پروسه تا حدی ساده تر ساخته شود.

سحرلیوال