بیدار: استفاده از کودکان در حملات انتحاری خلاف موازین بشری و اسلامیست

رفیع الله بیدار سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان

با آنکه به كارگیری اطفال در جنگ به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در تمامی كنوانسیون های بین المللی منع گردیده، اما باز هم دیده می شود که از کودکان در اجرای حملات انتحاری و انفجاری در افغانستان استفاده می شود.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از این مساله ابراز نگرانی کرده آن را جنایت علیه بشریت می خواند.

رفیع الله بیدار سخنگوی این کمیسیون روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، استفاده از کودکان در حملات انتحاری و انفجاری خلاف موازین بشری و اسلامی است:

"استفاده از اطفال در حملات و جنگ خلاف قوانین بشری و اسلامی است، متاسفانه گروه های مخالف دولت از اطفال در جنگ استفاده می کنند، از آنان در حملات انتحاری و جازسازی ماین های کنار جاده استفاده صورت می گیرد.

در این جنگ اطفال در امان نیستند و این مساله یکی از مسایل نگران کننده برای کمیسیون حقوق بشر افغانستان است که ما همواره نگرانی خود را نسبت به آن ابراز کرده ایم."

این در حالیست که به تازه گی یک دختر ده ساله بنام گلثوم در ولایت هلمند قبل از انجام حمله انتحاری خود را به نیروهای امنیتی افغان تسلیم کرد.

ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان با نشر خبرنامهء گفته که این کودک از سوی یکی از افراد گروه طالبان مسلح وادار ساخته شده بود تا با بکس مملو از مواد انفجاری نیرو های امنیتی افغان را هدف حمله انتحاری قرار دهد.

سال گذشته هم یک کودک ده ساله دختر که قصد حمله انتحاری را داشت از سوی نیروهای امنیتی افغان در ولایت هلمند بازداشت شد و پیش از این نیز تعدادی از کودکان به اتهام قصد حملات انتحاری از سوی موظفین امنیتی افغان بازداشت شده اند.

در همین حال، یونیسف یا صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال تاکید دارد که اطفال باید از میدان های جنگ دور نگهداشته شوند.

عزیز فروتن سخنگوی این اداره به رادیو آزادی گفت، خانواده ها و بزرگان قومی باید اجازه ندهند تا از اطفال در منازعات مسلحانه استفاده شود:

" تا زمانی که اطفال به سن هجده سالگی نرسیده اند نباید بر آنان فشار آورده شود، نباید در محلات باشند که امکان رفتن آنان به میدان های جنگ را مساعد می سازد.

وظیفه خانواده، اجتماعات و بزرگان قومی است که اجازه ندهند تا از آنان در منازعات مسلحانه استفاده شود."

به اساس گزارش ها، مخالفان مسلح در برخی موارد برای اجرای حملات انتحاری و بمبگذاری ها از اطفال استفاده می کنند.

اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان مسلح با رد این گزارش ها می گوید، آنان هیچگاه از اطفال برای چنین حملات استفاده نمی کنند.

وی همچون اقدامات را کار برخی از گروه ها برای بدنام ساختن طالبان می داند.

در این حال وزارت داخله افغانستان اطمینان می دهد که پولیس تلاش دارد تا از استفاده اطفال در حملات انتحاری و جازسازی مواد انفجاری در کشور جلوگیری کند.

صدیق صدیقی سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت، خانواده ها نیز باید آگاه باشند و نگذارند تا اطفال شان شکار شبکه های تروریستی گردند:

"متاسفانه این یک عمل زشت است در گذشته هم طالبان، اطفال را برای اجرای حملات استفاده کرده اند، این یک جنایت علیه کودکان است.

امیدوار هستیم که مردم افغانستان بیشتر آگاه باشند و نگذارند که اطفال شان در گرو تروریستان قرار گیرند، پولیس ملی افغانستان هم تلاش خواهد کرد تا از همچو حملات جلوگیری کند."

به باور برخی تحلیلگران افغان، به دلیل آن که اطفال پایین تر از هجده سال هنوز تکامل فکری ندارند، در برخی موارد فریب کسانی را می خورند که تلاش دارند تا از ذهن پاك اطفال سوء استفاده كرده و آنان را به عنوان یك وسیله در جهت اجرای اهداف شوم شان مورد استفاده قرار دهند.

آنان می گویند که تشویق اطفال به انتحار و استفاده از آنان در فعالیت های تخریبی از آن جهت نگران كننده است كه سبب می گردد تا مفكوره خشونت در نزد اطفال كشور ایجاد گردد و این مساله همچنان آینده ثبات اجتماعی را با خطر مواجه می سازد. ‌

سحرلیوال