حضور سیاحین خارجی در افغانستان کم رنگ شده است

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان میگوید در چند سال اخیر حضور سیاحین خارجی به این کشور کاهش یافته است.

به باور وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان صنعت توریزم كــه یکی از منابع عايداتی و معرفی فرهنگ ها و تمدن ها خوانده می شود، در چند سال اخیر در کشور کمرنگ شده است.

مصدق خلیلی سرپرست این وزارت روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که در سال جاری هجری خورشیدی تنها حدود هفت صد سیاح خارجی از محلات تاریخی افغانستان دیدن کرده اند.

آقای خلیلی گفت، نبود امنیت و سهولت ها برای سیاحین خارجی در کشور، مشکل عمده در برابر صنعت توریزم می باشد:

" در گذشته تعداد گردشگران خارجی بسیار زیاد بود متاسفانه در دو - سه سال اخیر به دلیل مشکلات امنیتی حضور این گردشگران خیلی کم شده است و در سال جاری به اساس احصایه که ما داریم بیشتر از شش صد و پنجاه تا هفت صد گردشگر خارجی نداشتیم. ما امیدوار استیم که وضعیت امنیتی بهتر شود تا ما بتوانیم تبلیغات مثبت در خصوص گسترش توریزم در کشور داشته باشیم."

آقای خلیلی گفت، بخاطر گسترش صنعت توریزم در کشور طرح مشخص را روی دست خواهند گرفت.

این در حالیست که رییس جمهور اشرف غنی پنجشنبه هفته گذشته با مقامات وزارت اطلاعات و فرهنگ دیدار کرده و به آنان دستور داده است تا اقدامات مهمی را برای گسترش صنعت توریزم انجام دهند.

پیش از این وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته بود که با وجود مشکلات در برابر صنعت توریزم، سال گذشته هفتاد میلیون افغانی از این بابت عواید بدست آمده است.

بت های بودا در بامیان، بند امیر، پارک ملی پامیر در ولایت بدخشان، آثار و آبدات تاریخی غزنی، ساحات تاریخی ولایت هرات، دره ها و مناطق کوهی نورستان، اماکن پادشاهان گذشته و دیگر محلات و آثار تاریخی در افغانستان اند که توجهء توریستان خارجی را به خود جلب می کنند.

در این میان کمیسیون امور دینی و فرهنگی مشرانو جرگه می گوید، اگر امنیت در کشور به شکل لازم آن تامین شود، سیاحان بیشتر علاقه مند دیدار از محلات تاریخی کشور خواهند شد.

مولوی محمود دانشجو رییس این کمیسیون در صحبت با رادیو آزادی چنین گفت:

" اگر امنیت باشد و دولت مردان ما در این خصوص تدابیر خاص، طرح و پلان منسجم و منظم داشته باشند و آماده گی برای پذیرایی سیاحین داشته باشد فکر می کنم یکی از اهمیت های بسیار مهم آن در پهلوی اینکه سیاحین به فرهنگ افغانستان آشنا می شوند مساله مهتر اینست که ما عواید اقتصادی بسیار خوب از این بابت می داشته باشیم."

آگاهان می گویند، ناامنی ها، کمبود ترانسپورت زمینی و هوایی و عدم توجهء بخش های خصوصی عواملی اند که مانع رشد صنعت توریزم در کشور شده است.

آنان بدین باور اند تا زمانیکه امنیت در کشور به شکل درست آن تامین نشود، عرضه خدمات به شکل معیاری صورت نگیرید و حکومت سهولت های سیاحتی را فراهم نسازد صنعت توریزم در افغانستان طوری که لازم است رشد نخواهد کرد.

فریبا واحدی